Владимир Путин направи Рамзан Кадиров генерал

Това е огрочна чест за мен, заяви той
6 окт 2022 11:00, Нели Христова
216
Владимир Путин направи Рамзан Кадиров генерал
Снимка: БГНЕС

Чеченският лидер Рамзан Кадиров, съюзник на президента Владимир Путин, заяви, че е получил висш чин в руската армия, точно когато силите на Москва търпят поредица от поражения в Украйна. 46-годишният чеченски лидер - един от най-откровените гласове в Русия, подкрепящи настъплението на Путин в Украйна - заяви, че това е "огромна чест" за него.

Кадиров, бивш военачалник, който управлява Чечня с широко разпространени нарушения на човешките права, заяви, че Путин "лично" го е информирал за решението.

Още по темата
"Президентът на Русия ме удостои със званието генерал-полковник", заяви Кадиров в Telegram. "Това е повишение за мен."

Званието генерал-полковник е третото най-високо командно звание в руската военна йерархия.

Назначаването на Кадиров на този чин стана в момент, когато украинската армия отблъсна силите на Москва в районите, които Кремъл обяви за "руски завинаги".

Чеченският лидер заяви, че ще направи "всичко, за да приключи бързо специалната военна операция" - използвайки термина на Кремъл за кампанията му в Украйна.

Чеченските части - включително собствената милиция на Кадиров са със зловеща репутация, "Кадировци" - се сражават заедно с редовните руски сили в Украйна.

Кадиров подкрепя изцяло кампанията на Путин, като редовно призовава в Украйна да се използват най-драстични тактики. Тази седмица той призова Москва да използва ядрени оръжия с ниска мощност в Украйна, след като руските войски бяха принудени да се оттеглят от град Лиман. След това той заяви, че изпраща трима от своите синове тийнейджъри - на 14, 15 и 16 години - на фронта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


216
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
6
 
! Отговори
BAN преди 1 година
До Динев То Кадиров е и академик. Интелектуалец демек.
55
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До joreto..... Нема да ни липсваш. Путин наема още
54
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Злoбата замъглява погледа, фобията разума, а Русия ще е вечна докато има злоба и фобия срещу нея и докато такива жалки издънки на човешкият генезис от човек--->хомофоб--->русофоб--->краваророб--->фашист се опитват да я унищожават.
53
3
 
2
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 1 година
Не мога да разбера едно нещо, четейки по- долу "коментаторите": Вие подкрепяте "запада" и Украйна защото сте убедени идеологически, че те са прави или ги подкрепяте защото смятате, че ще са победители, а всеки обича победителите? Според мен ако дадена кауза е правилна, то аз съм на тази страна, каквото и качество да са войниците й. Да поясня още, за да стане ясно: аз подкрепям Славия, нищо, че понастоящем е среднящки отбор, а не подкрепям вечните победители от Лудогорец.
52
5
 
19
 
! Отговори
Костя Копейкин преди 1 година
Евала Рамазан, машала. Един ден и аз мечтая Путин да ме направи генерал. Рассия, Рассия! НАТО вън! НАТО вън!.
51
0
 
6
 
! Отговори
Динев преди 1 година
Ето виждате ли дезинформацията тук били направили Кадиров генерал че той досега си беше,само че генерал майор сега са го повишили с две степени генерал полковник,голям праз,кадировците са преторианската гвардия на Путин,те ще го защитават лично ако нещо се обърка в Москва ако не го гътнат самите те преди това,в случая работата е не врат ами шия
50
5
 
16
 
! Отговори
НЯМА КАК преди 1 година
Раша да е световна сила като 60% от населението ходи по нужда във външен кл...озет.
49
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Срам за чеченския народ е този предател !
48
1
 
3
 
! Отговори
Той и без да беше преди 1 година
генерал гласа му се чуваше в Кремъл. Политическата игра вътре в Русия изглежда е с приоритет пред фронтовите действия в Украйна. Тия дни се наслушах на всякакви теории, най-странната от които, е че на 50 000 руски войника бил даден двумесечен отпуск. Според друга, на същите им изтекъл договора с армията и отказали да го подновят - тяхно законно право. Вероятно затова се налага и мобилизация. Според други, Лапин агитирал за мобилизация още през Юли, но останал "неразбран". Въри разбери кво става!
47
5
 
11
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
След като се отстреля Путин,този е следващия пътник.Чеченците няма да му простят предателството и сътрудничеството с кремълския режим.Дълго няма да се радва на генералските пагони.
46
3
 
2
 
! Отговори
joreto преди 1 година
Днесчето, спирам да ви отварям, много сте захлюпени
45
5
 
24
 
! Отговори
Путин потъва преди 1 година
а с него ще потъне и цялата Руска ферментация. Пълен провал в Украйна, на път за да загубят окупираните територии, много тежки човешки и материални загуби, икономкиката на Раша е пред колапс, огромно изтичане на мозъци. Скоро ще започнат бунтове и отцепване на републики.
44
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ето затова намразих путин. Има за съюзник главатар на шайка главорези, които насъсква срещу украинците, които са братя с руснаците. Ще си получи заслуженото рано или късно- ***!
43
6
 
7
 
! Отговори
ОСЕТИЯ ИРОН преди 1 година
ЧЕЧЕНЦИТЕ СА КАВКАЗКО ПЛЕМЕ. ''НАЛЧИЛИ'' МИСЛЯ ЧЕ СЕ КАЗВАШЕ НА ТЕХНИЯ ЕЗИК...НИИИЩО ОБЩО НЯМАТ С ТЮРКИ, ТУРЦИ. ТАТАРИ И АЛТАЙСКИ ПЛЕМЕНА ...ТЕ СА СУПЕР ЕВРОПЕИДНА РАСА..ЧЕЧЕНЦИТЕ СА ОРИГИНАЛНИТЕ И ПЪРВИТЕ ЕВРОПЕИДДНИ ПЛЕМЕНА..ОЩЕ ПРЕДИ 8 000 ГОДИНИ ....''ТУРЦИТЕ'' СА ПОЛИТИЧЕСКО ОБРАЗУВАНИЕ ОТ НЯМА И 100 ГОДИНИ.....А ИСТИНСКИ ТУРЦИ (ТЮРКИ) В ИЗКУСТВЕНАТА ДЪРЖАВА ТУРЦИЯ --- НЯЯМА И НИКОГА НЕ Е ИМАЛО..ЗАЩОТО ''ТУРЦИЯ'' СЕ НАМИРА ВЪРХУ АНАТОЛИЯ = КОЯТО Е СТАРА ИЗКОННА ЕВРОПЕЙСКА ЗЕМЯ !
42
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А Гундаяев кога? Нали и той благослови операцията по избиването на християни?
41
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Рамзан Кадиров си беше и преди това генерал.
40
4
 
21
 
! Отговори
РАША е ПАРОДИЯ преди 1 година
Какъв генерал е този ***??? Ръководи една сби..рщи..на муджахидини. Видяхме ги в Украйна, мрът като мухи и бегом обратно към Чечня.
39
6
 
6
 
! Отговори
БасиШамара преди 1 година
за останалите генерали в нИпАбидимая! Не че са кой знае какво, ама някои от тях и военно училище са завършили и академиии... Тоя полуграмотен потур нак, освен "заслужил стоматолог на Чечня", сега стана и руЦки генерал.... Циркът е пълен!
38
10
 
1
 
! Отговори
Мама Тюркие преди 1 година
обрязваме безплатно руснаци и българи, които искат да преминат в правата вяра. Реджеп Таип Ердоган
37
4
 
18
 
! Отговори
а нашия кога ? преди 1 година
Затова ли толкова се напъва и пени Копейкин ?