Застреляха председателя на наборна комисия в Сибир

Никой няма да ходи никъде, казал мъжът, натиснал спусъка
26 сеп 2022 16:51, Нели Христова
62
Застреляха председателя на наборна комисия в Сибир
Снимка: БГНЕС

Руснак застреля лидера на местната военна наборна комисия в сибирски град, след като му казал, че ще откаже да се бие във войната в Украйна.

Инцидентът е станал в град Уст-Илимск, който има население от около 85 000 жители в Иркутска област в Сибир.

На видео се вижда как стрелецът, облечен в камуфлаж, стреля по служителя от упор, докато други потенциални наборници бягат от стаята. Според информацията са произведени най-малко три изстрела.

Има противоречиви информации дали комендантът, който оглавява и местната наборна комисия, е починал. На видео се вижда как го изнасят от сградата и го поставят на носилка. В клипа той не се движи.

Областният губернатор на Иркутск Игор Кобзев написа в Telegram, че началникът на военната служба е в болница в критично състояние и че задържаният стрелец "ще бъде абсолютно наказан".

Според свидетел мъжът е застрелял военния комендант, след като той е дал "тромава" реч, която да подтикне мъжете да отидат да се бият в Украйна. "Никой няма да ходи никъде", казал мъжът мигове преди да открие огън, твърди свидетел пред новинарското издание Baikal People.

Това е поредният инцидент, свързан с обявяването на частична мобилизация от Владимир Путин, която доведе до това стотици хиляди руски мъже да получат призовки.

Половин дузина наборни центрове бяха опожарени при палежи през последната седмица, а полицията извърши стотици арести в цялата страна, за да разпръсне протестите, несъгласни с новата политика на Путин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Копейката,Белата Златка получиха,ли повиквателна?Или те ще ги търсят по телефона?
26
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 26"стрелял срещу длъжностно лице", за съжаление 90%от българите са като теб, това е трагичното/роби на страха/, макар, че не е тук, реалната реакция трябва да е" браво, този го направи и заради нас, но ние нямахме смелоста, свили сме се в черупките", а 90%процента вместо да кажат" браво, герой", ще кажат,, ммм ахмак, сега ще лежи, ние може да сме страхливци и мизерници, ама не ритаме против власта".Затова ни тъпчат и политици, и прокурори, и всякакви корумпета.
25
1
 
5
 
! Отговори
Донки Хот преди 1 година
Ха-ха, най-хубав е превода, това, какво са казали, когато го задържали"ЩЕ БЪДЕ АБСОЛЮТНО НАКАЗАН"... Акакто казах и преди малко, той не е искал да го убива, просто е искал да му покаже, че е подготвен за фронта.
24
1
 
37
 
! Отговори
Наглеци преди 1 година
Дъщерите на Путин не ги пратиха на фронта да помагат като санитарки?!
23
1
 
3
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
До Анонимен.....Имало видео но няма връзка към видеото.........Има във фейсбук
22
38
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стрелял е преди всичко по себе си. Военният комендант е официр и длъжностно лице, а покушение срещу военни лица, се наказва само по един начин. И какво спечели този "герой"? Сам си подписа смъртната присъда.
21
6
 
33
 
! Отговори
Сър Пичук преди 1 година
А още не са им дали оръжия хахаха. С получат ли оръжия мобилизираните ще избият всички шапкари.Чак ми става жал за ***. Има една възможност пред себе си. Отрова
20
6
 
5
 
! Отговори
от Българин преди 1 година
доброволни = доброволци
19
44
 
12
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Имаше една карикатура какво представляват медиите. На един площад хиляди как протестират, но медиите интервюират някакъв човек в страни, който казва обратната теза. Та и тук е така. Защо не покажете видео от опашките с доброволни (вече над 50000), които без призовки отиват. А показвате един, който явно не е добре и е решил да стреля по съгражданите си. Продажна медийна клика.
18
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Шансовете му за живот рязко намаляха! В покрайна имаше по-добри шансове
17
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Бг-новините --113 място !Няма ли и ''ДРУГИ'' новини , тия са все едни и същи , едно-посочни !?
16
24
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Имало видео но няма връзка към видеото. На видеото се било виждало как стреля от упор но не се знаело дали е починал. Болни мозъци измислят тези съчинения.
15
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само една частична мобилизация и руснаците се разбягаха, а представете си какво ще стане в Москва и Петербург ако Путин използва ядрено оръжие.
14
4
 
8
 
! Отговори
Спокоен преди 1 година
До да ама не На него Шойгу ще му види сметката!
13
8
 
28
 
! Отговори
Sic Semper Tyrannis преди 1 година
Застреляйте и тиранина Путин! Нека богинята Атина ви помага!
12
5
 
10
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
ха ха ха!...Ако и на това не му викат "ДА ДЕЙСТВАШ,НЕ ДА ПЛЯМПАШ",то.."здраве му кажи"!..Хората превъртат..За съжаление НЕ само заради тая щура АВАНТЮРА в Окраината...То не беха "Ковид ЗАТВАРЯНИЯ",то не са ЗАПЛАХИ за употреба на ядрено оръжие,то не са КОШМАРНИ ВЕЩАЕНИЯ за "ужасна зима и свръхинфлация",...КАК ДА НЕ ПРЕВЪРТИ ЧОВЕК ?!
11
6
 
29
 
! Отговори
да ама не преди 1 година
не него а лилипута трябваше да гръмне
10
8
 
30
 
! Отговори
аууу преди 1 година
Не може да бъде. Това е една шокираща новина и наистина неочакван развой на събитията!!! Защо крепостниците не искат да ходят да се бият? Тъкмо ще се сдобият с нормални обувки и перални. Ей, велика държава е това майка русия, ВЕЛИКА! И добре, че е копейкин, че да ни върне в нейните обятия
9
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Бандеровци!" - промърмори Ширлиц докато нервно се почесваше с лявата ръка зад дясното си ухо.
8
8
 
4
 
! Отговори
Гелаевски Спецназ преди 1 година
Стават грешки...