Зеленски за края на войната: Казвахме, че искаме мир, сега казваме победа

Президентът на Украйна произнесе емоционална реч за Деня на независимостта
24 авг 2022 11:14, Нели Христова
499
Зеленски за края на войната: Казвахме, че искаме мир, сега казваме победа
Снимка: БГНЕС

Президентът Володимир Зеленски поздрави народа си за Деня на независимостта с емоционална реч. Днес Украйна отблезвя 31 години суверинитет, но и шест месеца от началото на руската инвазия

"Днес Украйна отбелязва деня на знамето, но това се случва докато се борим срещу най-страшния враг на нашата държава. В същото време постигнахме огромно национално обединение. Нашият национален флаг стана символ на кураж. Символ на онези, които уважават свободния живот. Където има синьо и жълто няма и няма и да има тирания. Там, където има синьо и жълто, няма да има диваци. Нашето знаме е навсякъде - от фронтовата линия, където нашите войни се бият с врага, до столиците на всички континенти. Това значи само едно нещо - хуманност", заяви президентът.

Още по темата
"Благодарен съм на всички, които защитават истинските ценности. Благодарен съм на всички, които помагат на Украйна. Благодарен съм на всички, които след 24 февруари избраха пътя на борбата за това, което прави живота истински: за свобода, за независимост", каза още той.

44-годишният лидер произнесе речта в бойна униформа пред централния паметник на независимостта на Киев от СССР.

"Нова нация се появи на света на 24 февруари в 4 часа сутринта. Не е родена, а преродена. Народ, който не плачеше, не крещеше и не се уплаши. Нация, която не избяга. Не се отказа. И не забрави", заяви Зеленски.

"Планирали сме много събития - нещо, което да подчертае пътя, който сме изминали. Който сме изминали заедно - украинците в Украйна, във всички наши територии - както в свободните, така и във временно окупираните, защото нашият народ се сражава навсякъде. Украинците в чужбина - всички, които помагаха, всички, които разпространяваха истината за Украйна, всички, които призоваваха да се борим за Украйна", каза още украинският президент.

"Никой окупатор не се чувства в безопасност на нашата земя. Всички сътрудници знаят, че нямат бъдеще. И всички ние не просто вярваме - ние виждаме, че държавата ни има перспектива", допълни лидерът.

За пореден път Зеленски обяви, че Крим е неизменна част от Украйна и тя ще си върне градовете и хората отново.

"Какво за нас е краят на войната? Ние казвахме: мир. Сега казваме: победа", заяви Зеленски.

"Не ни интересува каква армия имате, интересува ни само нашата земя. Ще се борим за нея докрай", каза Зеленски във видеообръщението си днес

"Ние се държим здраво вече шест месеца. Трудно е, но сме стиснали юмруци и се борим за съдбата си", каза той.

"Всеки нов ден е причина да не се отказваме. След толкова дълъг път нямаме право да не продължим докрай", допълни Зеленски

По отношение на Русия той добави: "Няма да се опитваме да намерим разбирателство с терористите. За нас Украйна е цяла Украйна. Всички 25 региона, без никакви отстъпки или компромиси."

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


499
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
23
 
6
 
! Отговори
Юлиана преди 2 години
Честит празник, Украйна!
35
7
 
26
 
! Отговори
Стига глупости преди 2 години
За какво го публикувате това? Не знам дали в Украйна някой взема на сериозно приказките на Зеленски, но за всеки би трябвало да е ясно, че Украйна не може да спечели тази война. Да преговарят за мир. Колкото по-рано, толкова по-малко ще загуби Украйна.
34
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Представете си Руменчо да ви праща да ***, докато той се снима всеки ден и дава интервюта на запад и да им купува безполезните оръжия.
33
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не мога да разбера евреите защо се срамуват от еврейските имена и си слагат славянски или англоамерикански ми щот така заблуждават какви са.
32
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зеленото джудже погуби държавата си за чужди интереси
31
23
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Целият свят онемя от подвига на свободния украински народ. Честит празник воини на светлината! Вечна слава на героите и вечен позор за мародерите!
30
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Крайната цел на еврейчетата ционисти е да спрат кранчето на Русия и да пуснат това на Израел, които нарушават суверенитета на Ливан по Сирийско-Палестински сценарий и искат да започват сондиране на ливанските газови полета в Средиземно море. Победа никва не иска еврейчето, заповядано му е да държи кранчето на тръбите докато ЦРУ и МОСАД се опитват да крадат на арабите ресурсите. Заради това бавят и ядрената сделка с Иран. Осъзнават, че паднат ли санкциите ще потече евтин газ и петрол из цял свят.
29
6
 
19
 
! Отговори
мак преди 2 години
Чувства се велик, защото му изсипват оръжия и всякаква помощ. Без нея дали щеше да е толкова самовлюбен и горд?
28
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Глупости, никога не сте изкали мир. Дори когато подписахте минските споразумения, пак продължихте регулярно да обстрелвате Донбас. Истината е, че поддържането на конфликт по границите на Русия устройва перфектно Щатите, а властите в Украйна са само проводник на тези интереси, без значение каква територия ще изгубят и колко избити от собствените им сили ще има.
27
26
 
9
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Зеленски израстна като истинска личност, за разлика от Кремълското Джудже, което.само се крие из бункерите, и се усмихва самодоволно, защото бил държал някакво си кранче! Само респект към украинците, и нашата подкрепа ,за борбата която водят срещу бруталните нашественици! Едно е да се бориш за Родината, за земята си ,за семейството си, друго е да убиваш, щот са ти промили мозъка, и за някоя пералня или тоалетна чиния! Руските таракани из форума не ги броим!
26
7
 
16
 
! Отговори
Antinwo преди 2 години
Няма такава държава украйна . И никога не е имало да си спомняте някой техен цар !? Просто Путин ще сложи край на тая изкуствено създадена фашистка държава . Но и самите украинци вече трябва да разкарат от власт тоя зеленски че камък върху камък няма да остане след него на власт.
25
4
 
18
 
! Отговори
хХх преди 2 години
Вчера Зеленски получи поддръжка даже и от Суринам. Президента Чандрикаперсада Сандохи ще изпрати банани на Незалежная
24
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*** Христова, защо публикувате подобни статии, които вдигат рейтинга на фашиста Путин и сеят омраза в българите към Украйна. Заради такива статии българинът открито симпатизира на възраждане и фашистите.
23
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя да си напише завещанието . Върви по стъпките на Хитлер. Сега западните му господари искат резултати срещу многомилиардната си инвестиция а контранастъпление няма . Зеленски като добър актьор им снима филмчета като това и им ги праща чакайки милиарди и скъпи железа . Как ще избива милиардите и връща кредитите ? Дупката у бюджета му е за 50 милиарда тази година ами аго воюва още една ? Ами още две ?
22
8
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този сайт ще започне да губи много потребители в скоро време, наистина втръсват новините за Украйна и анти-русктие хибридки...
21
6
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В освободените територии няма никаква съпротива и партизанско движение. Хората подкрепят Русия. А фашистите от Брюксел организират атентати на територията на Русия. Чехите подготвят украински терористи, в Крим беше заловен поредния подготвян в Чехия.
20
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Простотията не се губи, тя се трансформира.
19
8
 
22
 
! Отговори
Лято преди 2 години
Артист голям как свири на пиано, как танцува на токчета.
18
8
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя още е с бяло по носът, ама седнал да говори, наркоман долен.
17
7
 
30
 
! Отговори
Яка дрешка преди 2 години
Какво е облякъл на видеото, много модерно изглежда.