Зеленски: Нашата задача е Русия все по-трудно да води войната

Жители на окупираните територии да внимават за провокации, призова той
17 авг 2022 08:00, Анисия Иванова
228
Зеленски: Нашата задача е Русия все по-трудно да води войната
Снимка: БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски призова всички жители на окупираните от руските сили украински територии да бъдат внимателни и да не се приближават до военните обекти на руската армия. Причините за експлозии там могат да бъдат много различни, но имат едно и също значение - унищожаването на военното оборудване спасява живота на нашите хора, подчерта украинският държавен глава.

"Ръководството на Русия очаква, че украинците, европейците и целият свят ще се изморят от тази война. Трябва да направим всичко, така че не ние или нашите приятели и партньори да се изморят, а това да се случи с враговете ни. За да изгоним окупаторите от Украйна, всеки ден трябва да правим така, че за Русия да бъде все по-трудно да води война. Това е нашата военна и политическа задача номер едно", заяви Зеленски в традиционното си обръщение към украинския народ, публикувано на уебсайта му.

Във вторник серия от експлозии разтърсиха анексирания от Русия Крим. В северната част на полуострова се взривиха боеприпаси в склад, а Москва определи инцидента като "саботаж" и призна, че той дело на въоръжени групировки, лоялни на Украйна. Руската Федерална служба за сигурност приписа на украински "саботьори" и атаки срещу електропроводи на Курската атомна електроцентрала. Украйна нито потвърди, нито отрече участието си в серията от взривове в Крим.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


228
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
12
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За по 2-3 водки руските слуги злепоставят и работодателя си ежедневно.
89
1
 
17
 
! Отговори
Баце преди 1 година
Вече стана безинтересно: "Зеленски каза..."
88
6
 
0
 
! Отговори
Стоян преди 1 година
До Анонимен Евентуално със сланина, но само с това. Макар, че предвид еврейската му жилка, може да не яде свиснко :) Хехе, ама беше обявен за нацист :) Хохохохо, ама този Путин трябва да пише сценарии за комедии.
87
14
 
1
 
! Отговори
Стоян преди 1 година
Браво на Зеленски! Показва смелост и доблест! Помня, се някъде до месец април, беше популярна опорката, че отдавна е в Полша и това са предварително записани видео материали :)За сметка на това, Путин се крие в бункера си, държи всички на поне 3-4 метра от себе си и показва КАК НЕ трябва да се държи един лидер...Защото той няма лидерски качества.
86
7
 
0
 
! Отговори
Стоян преди 1 година
До АнонименРаботата на руснаците и останалите граждани на Руската федерация, очевидно не се върши от десетилетия. Личи по абсолютно всичко.
85
12
 
1
 
! Отговори
Стоян преди 1 година
До а защоНе се е навирал! Путин нападна една независима държава...след като лъжеше няколко месеца, че нямало такова нещо :)
84
4
 
2
 
! Отговори
Стоян преди 1 година
До обективенЗельо, навярно е ваш съсед, опъвали сте линиите между раздаванията на белота.
83
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този е толкова предозирал, че забрави, че трябва да пази в тайна заръките от Бай Гьон.
82
5
 
12
 
! Отговори
а защо преди 1 година
А защо навря страната си в тази война бе?? За кефа на американци и англичани ли? Или от тъпотия???
81
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Продажна фашистка У.срайна трябва да бъде утилизирана до последния пиян хохъл.
80
4
 
9
 
! Отговори
обективен преди 1 година
Зельо наркомана отново плещи небивалици.Евреина-комик е личния пал.ячо на дъртофелника байДън.
79
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Стоян--- На ''кОй'' му пука за Украйна , не виждаш ли че всички държави от Европа си продадоха супер СТАРОТО оръжия , за да се отърват от него , барабар с нас . Не слушай Нинова , която говори само за КОЗУНАЦИТЕ които подаряваме на Украйна , ''вярвай'' на Бг-медии , мноо са ''класни'' със своята едностранчивост , с/у ПРЕКАЛЕНО ПОДОБАВАЩО ЗАПЛАЩАНЕ !
78
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Стоян... Не ги мисли руснаците , и без теб ще си свършат работата , интересно , там ли беше за да даваш тази инфо. , или четеш само Бг-медии , които са на 113 място !!!
77
12
 
5
 
! Отговори
Стоян преди 1 година
Вече се случва. Русия няма потенциал за дълга война, особено пък на чужда територии както е сега. Корабите са изтеглени навътре в морето, че ги тресе страх от модерните американски оръдия. Скоро и на други места ще се случи същото.
76
1
 
8
 
! Отговори
100 години радияция преди 1 година
Абе слагайте буфер между фронта и да премирие.С тея 15 атомни централи при разгар на войната и десетки хиляди криминални паравоенни от цял Свят шега не бива.В редиците и на двете страни има много социопати и доживотници пуснати от затворите дето не занят какво е ядрен взрив в централа мислят си ,че малко ще кашлят после и ще мине...
75
3
 
3
 
! Отговори
Аре, че зима иде преди 1 година
Дърпай една линия Одеса -Суми и да има вече мир, че замириса на атом...И да ви вземаме в ЕС след 15 години и без това тия от изтока не ги щем много-много.
74
6
 
10
 
! Отговори
Читател преди 1 година
Бялото знаме с по дълга дръжка,развяваш го пред руските части,за да приключи сагата. Ти се криеш при майките в мазите,показваш се като ***,а през това време войната продължава.Дядо Джо,не му пука,че Украйна си отива. Той стоварва оръжие от произведено от американските заводи,засмуква си комисионните,а ти *** *** мухите.Земята на Украйна е претоварена от оръжие дошло от всякъде,най вече от САЩ. Трябва да си *** за да мислиш,че Вл.Путин ще гледа и ще брои ракетите на дядо Джо. Абсурд!
73
6
 
11
 
! Отговори
Адолф Мустакати преди 1 година
Нашмъркания не можа да загрее , че е бита пешка .... Усраина няма да я бъде , тази територия не е призната от ООН , ще бъде разграбена и разпарчетосана така , като е била и създадена .....
72
6
 
6
 
! Отговори
факт преди 1 година
на Европа не и трябва толкова голяма и неуправляема държава като Украйна!
71
5
 
9
 
! Отговори
Антинатовец преди 1 година
Целта на Путин е да изчезнете от картата на света. Той взема изтока , Полша западна Украйна , Румъния и тя прибира част и за вас от трите пръста най-дългия.