Русия с ядрено оръжие в Балтика, влязат ли Швеция и Финландия в НАТО

Ще се разположат съществени военноморски сили във Финския залив
14 апр 2022 13:15, Елка Василева
199
 Русия с ядрено оръжие в Балтика, влязат ли Швеция и Финландия в НАТО
Снимка: архив, БГНЕС

Русия предупреди днес, че ако Швеция и Финландия се присъединят към НАТО, ще се наложи да засили отбраната си и повече не може да става въпрос за "безядрен статут" на Балтийския регион, предаде Ройтерс.

"Балансът трябва да бъде възстановен", отбелязва в пост в Телеграм Дмитрий Медведев, бивш президент и настоящ заместник-председател на Съвета за сигурност на Русия, предаде ТАСС.

Още по темата
"До днес Русия не е предприемала такива мерки и не възнамеряваше да ги предприема", изтъква той. "Ако Швеция и Финландия влязат в НАТО, дължината на сухопътните граници с Алианса ще се увеличи повече от двойно и, естествено, тези граници трябва да бъдат укрепвани".

Медведев поясни, че трябва сериозно да се засили групировката на сухопътните сили и ПВО и да се разположат съществени военноморски сили в акваторията на Финския залив.

"В такъв случай за безядрен статут на Балтика и дума не може да става", коментира Медведев.

"Никой здравомислещ човек не иска повишаване на цените и данъците, засилване на напрежението по границата, "Искандер"-и, хиперзвукови и кораби с ядрено оръжие буквално на една ръка разстояние от собствения му дом. Да се надяваме, че разумът на нашите северни съседи все пак ще победи. Ако не, както се казва, "сам ще дойде", пише Медведев, цитиран от БНР.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


199
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Уао... Как са се разпищолили краварофиията.. Бегайте за магарета и свещи ***... Докат са още ефтинки!
30
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
никой да не шава - какво каже Русия туй ще става, само тя може да казва кой в какви алианси, съюзи и съглашения ще членува, само тя може да определят правилата на живот и избор в всички страни около нея и в Европа
29
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Брех...нови разходи за Русия...Хептен ще оплете конците...Ама така е с тази национална политика,във всеки да виждаш враг....
28
11
 
23
 
! Отговори
До MONAD преди 2 години
НАТО трябва да се разширява защото НАТО без да воюва с Русия спира Руската агресия. Ако се стигне до война е пределно ясно, че НАТО ще спечели. Русия е сама и изолирана. Дори най-близките и съюзници не и помагат а гледат от страни. Украйна без да е в НАТО или ЕС има повече съюзници отколкото 'велика Русия'.
27
8
 
24
 
! Отговори
Max преди 2 години
империята на злото,която създаде само лада,москвич,*** и ватенки,война и смърт,трябва да бъде мачкана непрекъснато.Богаташите им с яхтите и техните деза да не карат мерцедеси и ферарита,а лади,да не живеят на френската ривиера в "лошия запад,а в сибир.
26
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На Русия не и трябва ядрена война, там като огладнеят мужиците ще стане по-зле и от ядрена война.
25
7
 
26
 
! Отговори
в ъгъла преди 2 години
Агресорът плаши всички държави с ядрено оръжие. Явно забравя че 8 държави също имат ядрено оръжие, а още поне 10 имат но не са обявили че притежават. Русия не трябва да се заиграват с атомните си бомби.Поговорка - играчка плачка.
24
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Упс изтече информация от Китай, че подготвят варианти за сценарий при който Русия губи войната да вземат Чукотка, Бурятия, Тува и Сакха от Русия понеже там били Сино-говорящи и били по-близо до китайци отколкото руснаци, както и защото Китай строял там заводи от 10г и се ослушвали за земята. Ей с такива съюзници се е обградил Путин и сега е ясно защо е толкова параноичен.
23
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези озмърдяха с това ядрено нападение ами като не могат да воюват нормално украинците ги направиха шантави
22
19
 
9
 
! Отговори
MONAD преди 2 години
Вземете решете какво е, тукашните идио*ти ни обясняват как руската армия е толкова слаба и не функционираща, че украинците ги бият с партизанска война.В същото време същите хора смятат, че НАТО трябва да се разширява за да спира руската агресия и имперски амбиции. Вземете да решите какво се случва и се аргументирайте акуратно, че ставате смешни.
21
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Що да не влязат. При ядрен конфликт Русия просто ще бъде заличена от това кълбо.
20
5
 
18
 
! Отговори
Не гаварит Масква преди 2 години
Руският мистър Бийн нещо много отворен го раздава. Ама Масква потънА ~~~~
19
7
 
23
 
! Отговори
Пламен преди 2 години
Защо ли ми се струва че, разпада след Горбачов ще бледнее след този на Путин...Успяха да разсипят Русия сега остава да се види за колко време.За първи път от много години насам България е от печелившата страна
18
4
 
13
 
! Отговори
Ninja преди 2 години
Е нямаше да влизат, ама нали се объркахте, че е 20ти век и все още имате армия и сега се получи обратен ефект :) ко да правиш, руснаци.
17
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То пък сега като че ли няма ядрено оръжие в Балтика. Нали преди 3 седмици 2 руски бомбандировача с ядрено оръжие влезнаха за 1 минута в шведското въздушно пространство което беше повода за окончателното решение на Швеция през юни да подаде официална молба за влизане в НАТО.
16
5
 
20
 
! Отговори
Мишо преди 2 години
Лошото е, че Китай ще глътне Руската мечта за едно десетилетие. Проблема не са руснаците, а китайците и жълтата раса. Има предсказание, че жълтите ще управляват света, а там е страшно. Човешкия живот не струва пукната пара.
15
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прав е! Разширяването на НАТО(фащ) не може да търпи повече! През 1999 г. какво обещаха и докъде стигнахме? Да нямаш вяра на тия..#СЛАВА РУСИЯ!
14
25
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така като гледам май денацификацията ще продължи. След Укрия да се готвят Полша, Литва, Латвия и Естония. :) Мачкай фашистите Дядя Вова!
13
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
за, дано и сложат и в беларус ядрени ракети
12
11
 
4
 
! Отговори
Малко за политика преди 2 години
До Анонимен 8: Ще влязат, но все пак да си помислят докато още има време за това. Американците е лесно да ги пуснеш но трудно да ги отпратиш.