Нов кръг от украинско-руските преговори, има ли надежда?

Руските преговарящи вече са в Истанбул
53
Нов кръг от украинско-руските преговори, има ли надежда?
Снимка: БГНЕС

В Истанбул днес започва нов кръг от украинско-руските преговори за спиране на войната в Украйна, организирани с посредничеството на турския президент Реджеп Тайип Ердоган, съобщават осведомителните агенции, цитирани от БТА.

Руските преговарящи пристигнаха вчера в Истанбул.

Още по темата

Досегашните разговори не доведоха до съществен напредък. Един от важните въпроси е свързан, както каза в неделя президентът Володимир Зеленски, с гаранциите за сигурност, които иска да получи Украйна, нейния неутралитет и статут на държава без ядрените оръжия. Зеленски обвини руския президент Владимир Путин, че протака и бави преговорите.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков изтъкна липсата на напредък в досегашните разговори, охлаждайки очакванията за накакъв пробив.

Украинският външен министър Дмитро Кулеба заяви на сайта си, че Зеленски е дал много ясни указания на делегацията. "Не търгуваме с хора, територии или суверенитет", каза Кулеба. Според него минималната цел на започващите днес преговори е постигането на трайно спиране на огъня.

Руският външен министър Сергей Лавров каза, че засега пряка среща между Путин и Зеленски, каквато предлага украинският лидер, би била "контрапродуктивна".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 27 "Много демократична няма що...с нацисти,които режат ръце на момичета,изнасилват ги и им бележат коремите със свастика" Измислиците на руската пропаганда са важни само за едно: да разкрият на какви мерзки и ужасяващи фантазии е способен руския комунистически мозък, и как българксите русофили са съгласни да разпространяват и най-пошлата и отвратителна пропаганда. Русия блокира 11 пъти предложението ООН да провери руските пропагандни твърдения. Ясно е защо.
21
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Толкова си с промито съзнание,че когато ти се казва истината веднага било руска пропаганда.Ами аз най-вече следя новините на английски.Ти си ограниченияТолкова си с промито съзнание,че когато ти се казва истината веднага било руска пропаганда.Ами аз най-вече следя новините на английски.Ти си ограничения.Съжалявам те.
20
1
 
2
 
! Отговори
Безусловнен мир преди 2 години
след клипчето където укро-нацисти прострелват пленени и ги оставят да умрат от кръвозагуба - мир след безусловна капитулация!
19
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен: Русия измете смрадливото и завъртяно л.... изцвъкано от наглосаксите пред прага и! Това са фактите, независимо колко ще се увърта от лакеи и моньончета!
18
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много демократична няма що...с нацисти,които режат ръце на момичета,изнасилват ги и им бележат коремите със свастика.Украйна е платена от САЩ.Направо са си я купили и Байдън сега щял да заделя бюджет за въоражаване на Украйна.Някой много има изгода това там да се продължи.
17
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 23 Опорките за "украинците стрелят по своите" са толкова неадекватни, че вече дори не се приемат насериозно. Те сами "бомбардираха" и театъра в Мариупол, сриват "сами" цели квартали, взривяват сами жизненоважна инфраструткура и т.н. само и само да опетнят образа на невинните руски войски в Украйна. Като оставим настрана фактите за руските престъпления, които се трупат с всеки изминал ден, не разбирате, че НИКОЙ в света не приема насериозно руската пропаганда, от която и ТИ ЛИЧНО си част!
16
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 188 "Отворете си очите, фактите са навсякъде около нас!" Странно как фактите са навсякъде около нас и си си отворил очите, но не си забелязал, че Русия брутално премазва една независима демократична държава?
15
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До анонимен 15: Украинците стрелят по хуманитармите коридори.В повечето случаи хората не виждат от къде идва стрелбата и хукват да бягат като обвиняват руснаците,но има доста свидетели,че украинци стрелят по свои и после на интервютата бежанците питат своите защо така правят.Да,всичко вече излиза на бял свят някой ден и стига ги защитава.Промили са ти мозъка.
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До dakotabg "Урките,симулират преговори!Ако не,защо им е оръжие?" Защото руснаците не са спрели военните действия, нито смятат да го правят.
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 19 "Вярвай в тия измислици. На никого не пречиш. Пилците се броят наесен." Няма нужда да "вярвам". Човек "вярва" когато няма факти, които да го потвърждават. Както казвах, за тези неща има факти, включително от руснаците. А последното освен някаква "мъдрост", която си вметнал за да не изглежда, че съвсем си изпуснал нещата, няма никаква друга цел или смисъл. Бъдещето ще те разочарова, но ти вероятно си свикнал.
12
2
 
5
 
! Отговори
dakotabg преди 2 години
Урките,симулират преговори!Ако не,защо им е оръжие?А ЕС и САЩ,защо им продават такова,ако са за спиране на войната?Хайде,опровергайте ме!
11
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хора, гледайте и четете инфо от двата лагера. Само така ще разберете истината. Пропагандата е жестока. Истината обаче не може да бъде скрита. Вчера нидерландска журналистка разказа за безумието на украинците в Донецк, за изтезанията и нацизма им. Забелязвате ли че нашите репортери в Украйна са с фамилии, я турски, я със ски накрая!? Защо? Защото ов и ова се асоциират с руски. Защо нашите ТВта не ги пускат такива за репортери, а? Отворете си очите, фактите са навсякъде около нас!
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
при само тридесет дни пуцане не е ясно защо изобщо се започва да се преговаря
9
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако спрат да се бъркат задокеанските, има надежда. Ако ли не, няма! Току що написаха, че бразилския президент е приет в болница. Преди 2 дни Болсонаро отказа да изхвърлят Русия от Г20! Обяви, че ги разбира и че няма да позволи икономическа несправедливост. И днес е в болница! Явно целта на занятието в Украйна е да има война, докато икономиките на ЕС , Русия и свързаните с тях държави не рухнат. А после заеми и пак заеми! Мислете хора, защото това което правим днес, утре ще го плащат децата ни!
8
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 13 "Ако на пропагандата и казваш "факти"." Всичко е документирано, включително, твоите господари потвърждават за това накъде водят техните "хуманитарни коридори". Не обясняват какво се е е случило с 4500те украински бежанци, които са евакуирани в Русия и оттогава ни вест ни кост от тях, но на по-късен етап ще се установи, безспорно. Вероятно вече са "разселени" в далечни кътчета на Русия да "не пречат", точно както се случи с кримските татари.
7
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има надежда ако жужи се оттегля и плаща всичко разрушено и избито
6
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 10 "Тия глупости си ги запази за себе си." Фактите ще бъдат разпространявани, за да ги научат всички. Защо русофилите наричат фактите "глупости" сами можем да си отговорим. Всичко е надлежно документирано, включително със снимков материал, потвърждения от множество страни и т.н.
5
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 6 "Досега само украинците не са давали съгласие за хуманитарен коридор." Така е, руснаците дават хуманитарни коридори, и след това избиват с минометен обстрел семейства по тях. Доказателства - бол. Руснаците "дават" и "хумантарни коридори" към Русия. Това е все едно Хитлер да беше дал "хуманитрани коридори" на евреите от гетата към Концлагерите. И понеже нещо украинците не щяха да се възползват, руснаците за по сигурно отведоха насила няколко хиляди на "местодестинацията".
4
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За да акцентира на готовността си за примирие Русия изпрати частната гвардия на Пууутттлер и придвижва войски от Южна Осетия. Толкова по върпоса за руските "преговори".
3
11
 
4
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
"Дмитро Кулеба заяви на сайта си, че Зеленски е дал много ясни указания на делегацията. "Не търгуваме с хора, територии или суверенитет" === Ами от ясно, по-ясно. Пyтитy да го дyxа :))) Украинците си взимат Донецк и Луганск, както и Крим и сатрапа от Кремъл го убива някой приближен и това е. Ясно е, че е психопат и няма да се спре войната, докато не умре