Русия е атакувала Киев с "Кинжал"-и, поне 20 убити

Ударена е детска болница в украинската столица
1006
Русия е атакувала Киев с "Кинжал"-и, поне 20 убити
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Седем души са били убити, а деветима са ранени при руската атака над Киев тази сутрин, предаде Ройтерс, като се позова на предварителна информация.

Военновъздушните сили на Украйна съобщиха, че в рядката руска атака през деня срещу украинската столица са изстреляни хиперзвукови ракети „Кинжал“, които летят десет пъти по-бързо от скоростта на звука и е много трудно да бъдат прехванати от ПВО.

След нападението кметът на Киев Виталий Кличко каза, че това една от най-жестоките атаки срещу Киев от началото на войната.

Още 10 души са загинали, а 31 са били ранени в Кривой рог, а трима са убити в Покровск, съобщиха местните власти.

Русия изстреля над 40 ракети срещу Киев, Днепър, Кривой Рог, Славянск, Краматорск тази сутрин.

Поразени са детска болница в Киев и има щети по жилищни сгради и инфраструктура в цялата страна, каза украинският президент Володимир Зеленски и посочи, че всички служби са мобилизирани.

В Кривой Рог няколко удара са нанесли щети по административната сграда на промишлено предприятие, казаха те.

По-рано днес петима цивилни загинаха, когато колата им се натъкна на мина, поставена от руските сили на горски път, съобщи областният управител на Харковска област Олег Синегубов./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1006
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
774
3
 
1
 
! Отговори
Живко преди 2 месеца
Това че Жуков е изнесъл цели влакови композиции с плячка не е причината да изпадне в немилост а само повода. Това е нормална практика в руската армия (спомнете си за огромното количество перални машини и тоалетни чинии откраднати от Буча). Сталин не е можел да търпи да има човек около него с по-голяма популярност сред народа. Просто е виждал в него конкурент който с едно щракване на пръста е можел да обкръжи Кремъл с танковете и да вземе властта. Путин и той действа така.
773
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Пиши и търси: трофейное дело Жукова. Има и комисия описваща какво са намерили. Това са руски източници, още от 1990г. Те всички са крали,но Жуков явно е бил ударник на социалистическия труд
772
7
 
3
 
! Отговори
Куку преди 2 месеца
Всичко е ясно,руснаците не постигнаха нищо на бойното поле и започнаха терор с тайната надежда,че героична Украйна ще започне преговори.Същите военни престъпления вършеха и в Чечня-стотици хиляди невинни хора бяха убити.Империя на злото!
771
1
 
0
 
! Отговори
Сталин преди 2 месеца
Тия шошороидни митологии май изветряха льольо. Ако четеш много жълто ти се развалят очите и развиваш рак на мозъка, та карай по-полеко!
770
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ами прочети барем защо маршал Жуков се озова в Одеса в след войната. Скандалът е документиран,фильо. По лична заповед на Сталин
769
3
 
1
 
! Отговори
82 ОМБр преди 2 месеца
...&...,в качеството си на "аниматор",в този момент организира детско парти,за мили и сладки дечица на руски окупатори! Партито се казва" Крокус Сити Хол PART-2" Събитието ЩЕ се състои... PS: Всички родители,както и специални гости сте..Добре дошли във VIP ложата***
768
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Това,което ми направи впечатление: в Киев хиляди и хиляди излязоха да разгребат срутеното и да помагат. А на руснаците им е през оная работа,какво става в Белгород. Едните воюват,за са си изплатят ипотеката или да ги пуснат от затвора,другите стават все по-единни и сплотени
767
3
 
8
 
! Отговори
Живко преди 2 месеца
Вече си представям как виновниците за това престъпление ритат с крака когато увиснат на бесилото на Майдана в Киев. Няма да има прошка за тези кръволоци нито на този свят нито на другия!!
766
2
 
4
 
! Отговори
по музеите преди 2 месеца
цели ешелони с награбено - са по западните музеи и не се стеснават да показват! Та не ляляй преди да си видял!
765
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Айде бе,Жуков го арестуват защото е изнасял цели ешелони с награбено. Що не знаете историята на руски мир?
764
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тези животни, които удариха днес две болници, когато неизбежно останат гладни и започнат опашките за хляб трябва да се оставят гладни, да си внавят трева от северна коерея
763
1
 
3
 
! Отговори
Болница? преди 2 месеца
МИ6 - техния почерк.
762
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Видеото на белгородчанина с колелото гледахте ли? Даже полицаите се изнесли от селото и само мародери и улични ***.Сега ФСБ го търси за клевета :)
761
2
 
2
 
! Отговори
Американофилите, преди 2 месеца
виждали са американски войник да мъкне злато музейни експонати и тн...
760
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Сега им вдигат ЖКХ-то, инфлацията е 0,06% на ден. Освен да гърмят с ракети по болници,няма как да отклонят вниманието на населението за големия който се задава.
759
0
 
3
 
! Отговори
осколки преди 2 месеца
абе някой в мрежата намирал ли е някога снимки на осколите от Patriot? или това е държавна тайна?
758
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Че кой я е сменил? Русия е държава терорист и ще си плати. Жалка недоимперска ***.
757
1
 
3
 
! Отговори
доларчев преди 2 месеца
сменяме темата че номера с ракетата не минава а? :)
756
4
 
5
 
! Отговори
Копейкин преди 2 месеца
Е да де, ама някой от вас да е виждал американски войник да мъкне пералня или тоалетна чиния??? Или да си казват "Честито баня"??? Аз не съм. *** мародери.
755
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Да бе,знаем. Не спряха да се обстрелват сами. Шизофрения до шия. Хем напред Русия,хем не бяха те. Хайде уточнете какво е станало по руска версия, че сте за смях през сълзи