Редица зелени активности са част от големия концерт на Графа на 30-и септември на стадион „Васил Левски“

Спонсорирано съдържание | Обновена: 19 сеп 2023 15:03 | 19 сеп 2023 15:00, Александър Попов
Редица зелени активности са част от големия концерт на Графа на 30-и септември на стадион „Васил Левски“

Големият концерт на Графа на стадион „Васил Левски“ на 30 септември ще е съпътстван с редица зелени активности, инициирани и подкрепени от партньорите му от ПроКредит Банк. Първият български поп изпълнител, който ще направи концерт на стадиона призовава публиката си да дойде пеша или с градски транспорт до локацията, а на място да изхвърля отпадъците си разделно. За Графа да дадеш правилния пример и да опазиш града и природата са важни теми. Срещаме се с него, за да ни разкаже малко повече за предстоящите активности.

Ти си първият български поп изпълнител, който излиза на концерт на стадион „Васил Левски“. Освен това виждаме, че в концерта силно е засегната екологичната тема. Защо трябва един концерт да е зелен?

Много съм щастлив, че този концерт се случва. За мен вълнението е голямо и съм сигурен, че ще направим шоу, което ще изненада всички. Освен музикалната част за мен беше важно да покажа, че и тук в България можем да даваме пример със събития, в които опазването на околната среда и устойчивия начин на живот са тема. Радвам се, че в това начинание до мен са именно ПроКредит Банк, за които зелена политика е част от разбирането им за отговорно банкиране от години, а насърчаването на устойчивия начин на живот е в тяхното ДНК. Те са инициатори на идеите как можем да направим концерта по-зелен и да опазим града си чист. Важно е да се говори за тези неща, както и да се показват малките стъпки към един по-добър живот.

Какви ще са зелените активности на твоя концерт?

Зелени активности ще има много. Не знам откъде да започна. Ще имаме специални контейнери за разделно събиране на отпадъците. Чашите на баровете ще са от биоразградими материали. Освен това призоваваме всички да стигнат до стадиона пеша, с велосипед или с градски транспорт. Погрижили сме се да има допълнителни линии на градския транспорт, а редовните ще минават по-често.

Разкажи малко повече за рециклирането?

Тук с две ръце прегърнах идеята на ПроКредит Банк да сложим контейнери за разделно изхвърляне на отпадъците. На такива големи събития с толкова много хора това не е лесна задача, но ние ще дадем пример. Вътре в стадиона и извън него ще има достатъчно кошчета за различните видове боклук. И разбира се, искам да насърчим хората да ги използват правилно. Точно затова вътре в стадиона ще се разположени четири шатри на ПроКредит Банк, на които ще има различни активности, свързани с рециклирането и естествено – подаръци!

А за придвижването до концерта?

Това е любимата ми част. София е един от малкото европейски градове, в които стадионът е в центъра на града, а това прави паркирането трудно и почти невъзможно. След концерт или голямо събитие тръгването следователно е бавно, а задръстванията са гарантирани. Затова започнахме и кампанията „Бъди зелен всеки ден“ с ПроКредит Банк, към която се присъединиха и Центъра за градска мобилност. Съветваме хората да идват до стадиона с градски транспорт или пеша. По този начин придвижването им ще е по-бързо, както ще запазим и града си по-чист. Линиите на метрото в деня на концерта ще се движат на по-малки интервали и ще има допълнителни безплатни линии до мястото на събитието. А хората, които идват от други градове, могат спокойно да оставят колата си на буферен паркинг и отново да използват градския транспорт до центъра. И един интересен факт, който буквално ме остави без думи – ако всички на концерта оставят колите си, ще спестим на природата над 33 тона вредни емисии. Представяте ли колко много е това и колко лесно може да стане?

Разбрахме, че ще има още една изненада от твоите партньори от ПроКредит Банк. Каква е тя?

Да! Много се радвам, че ме подкрепиха, и че са част от цялата организация. А за изненадата – всеки посетител, който е на концерта, ще може да сканира QR код и да участва в томбола за един от три електрически велосипеда. Ако можех, и аз щях да участвам. Така че не забравяйте – елате на концерта и минете през най-близката шатра на ПроКредит Банк.


Още от

Спонсорирани публикации