Първо издание на Sofia Vocal Fest 2011

Нов международен фестивал ще представи световното вокално изкуство
10 ное 2011 16:10, Екип на Dnes.bg
0
Първо издание на Sofia Vocal Fest 2011
Първи международен фестивал на световното вокално изкуство ще се проведе между 27 ноември и 4 декември в София.

В рамките на 7 концерта на Sofia Vocal Fest 2011 ще се изявят мултинационални проекти с музиканти от Норвегия, Индия, Канада, Пакистан, България, Гърция и Армения.

Жанровете, в които вокалното изкуство ще бъде представено, са джаз, суинг, поп, експериментална музика, църковна музика, фолклор и фюжън/уърлд музика.

Sofia Vocal Fest ще започне на 27 ноември, от 19.00 часа, в кино Люмиер с концерта на индиеца Kiran Ahluwalia. Kiran е изпълнител и композитор на „ghazals“ – традиционен жанр, който Kiran ще представи у нас заедно с виртуозния пакистански китарист Rez Abbasi (ENJA Records) и своята група.

На 2 декември пък българската публика ще се запознае с един проект, направен специално за Sofia Vocal Fest. Haig Yazdjian Festival Project ще срещне на сцената на Студио 5 българските инструменталисти Костадин Генчев – кавал, Христина Белева – гъдулка, Теодор Петков-ТОТО- пиано и Иван Цонков – перкусии ще свирят заедно с роения в Сирия арменец Haig Yazdjian.

В последния ден на Sofia Vocal Fest, отново в Студио 5 от 19.30 часа за първи път в България със своята група ще гостува Unni Løvlid от Норвегия. Често наричана „новата Björk на севера” , тя е един от най-известните фолклорни музиканти в родината си.

Билетите за Sofia Vocal Fest влизат в продажба от понеделник, 14 ноември в мрежите на Eventim и Ticketstream.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари