Балабанов: България не е готова за еврозоната

ИТН са готови да управляват
25 сеп 2024 09:38, Гергана Попова
67
Балабанов: България не е готова за еврозоната
Снимка: БГНЕС

В българската политика в последните години не избираш между добро и зло, а между лошо и по-малко лошо в крайна сметка. Това заяви за БНТ Станислав Балабанов - зам.-председател на парламентарната група на "Има такъв народ".

Още по темата

"Хората ще преценят и ще го кажат след няколко седмици. Ние направихме всичко възможно, за да отстояваме пътя на истината. Въпреки трудностите, вървяхме по последователен път и каквото казвахме по време на кампания, удържахме на думата си. Надявам се на изборите през октомври хората да имат възможността да избират между разпада и разума. ИТН е изключително здрава и хомогенна", добави още Балабанов.

"Сега вече щеше да има редовно правителство без Борисов и Пеевски. Имаше различни партии, които решиха да се обединят, само и само да бъдат изолирани тези, срещу които постоянно обществото е недоволно. Залог бяха антикорупционна реформа, съдебна реформа, познайте кой каза, че му се ходи на избори - Кирил Петков.

По думите на Балабанов, разцеплението в ДПС не е проблем на обществото, а е вътрешно-партиен проблем.

"Писна ми да слушам в студията какво става в ДПС. Това е вътрешно-партиен проблем на лидери, които в годините, ако трябва да гледаш между единия и другия - няма по-добър от двамата. В крайна сметка обществото чака решение. И ИТН показа на всички как могат да се водят разговори с експертиза и приоритети и ви давам прост факт. Всички политически формации дойдоха на тези разговори в 50-ия парламент и казаха - вашите законопроекти са страхотни. Ама те бяха на масата да се случат още сега."

Балабанов подчерта, че "Има такъв народ" са готови да управляват.
"В крайна сметка вече имаме достатъчно опит и достатъчно експертиза. Ниската избирателна активност малко е в кавички, ако се изчистят всички тези казуси в един редовен парламент с редовно правителство и се пипне Изборния кодекс, ще видите, че избирателната активност не е толкова ниска. Държавата тотално отсъства към днешна дата, но това е комбинация от неразбраната от останалите политици емоция на българските граждани, от политическата некомпетентност на лидерите на останалите партии, его, задкулисни договорки, партийни интереси, икономически интереси. Всичко това в съвкупност, хвърляйки държавата на избори, по-скоро задоволяваше личните облаги в целия този период от време. В крайна сметка - нещата са такива, каквито са, не трябва да съжаляваме или да се оплакваме за нещо, а да търсим решенията."

По думите на Балабанов, ИТН нямат резерви към еврото, България е хубаво да влезе в еврозоната, но когато е готова финансово и икономически. И допълни още, че България обаче все още не е готова за еврозоната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от Избори 2024
21 партии и 9 коалиции на вота, днес се теглят номерата
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
0
 
! Отговори
баба мара преди 1 ден
готови да управляват и какво ще остане от българия избори напролет
53
3
 
7
 
! Отговори
Знаем,знаем преди 2 дни
Мафията, слафчувците и тем подобни мошеници имат да изперат още едни 50 милиарда. Затова не искат еврозоната. Честните и обикновени българи не крият кинти по офшорни зони и искат час по-скоро да се въведе еврото.
52
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Колко за тл ъстя това момче, а по време на протестите нямаше пари за едно яке
51
1
 
16
 
! Отговори
Гуоифдуо преди 2 дни
Порасъл Балабанов ,от чалга журналист , та до чалга политик .
50
2
 
5
 
! Отговори
09 преди 2 дни
Открива топлата вода. Иска да е с повечето българи,които не искат еврозона, прави се на хубав,а че такива като него ни натопяват.
49
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
С такива като Балабанов за никъде не сме
48
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Балабанов,ти откри топлата вода
47
5
 
13
 
! Отговори
Абе преди 2 дни
ЕУ се разпада хора, влезнем ли , прецакани сме ! Няма вече суверинитет , ще има само каквото поискат, това да правим! Кажат ли ти , болен си, отиваш на лечение, няма ама аз не съм болен !
46
2
 
10
 
! Отговори
Име преди 2 дни
До 41, затова е по-добре да преминем през лустрация и ревизия на големите бизнеси! Лошото е, че ако влезем в ЕЗ, резервът на БНБ отива в ЕЦБ. Темата е широкообхватна и не може да се изчерпи с един коментар.
45
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
На практика и в момента сме в еврозоната, левът ефиксирсн за еврото. Само дето трябва да плащаме курсови разлики, при превалутиране, което на годишна база са стотици милиони.
44
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Европа се разпада, тия се приготвят за еврозоната. Тенджерата завира бавно на албански реотан.
43
2
 
18
 
! Отговори
Свобода преди 2 дни
Този е човек без капка практически опит и познания, човек забогатял благодарение на българите, който се кефят на песни от типа "Френската гимназия", "Едно ферари с цвят черевен", и т.н. Дано повече хора проумеят това и ткаива, като Балабанов не влезят в парламента.
42
5
 
10
 
! Отговори
????????????? преди 2 дни
Поредната платена от Кремъл партия и от Мафията на Таки скрил милярди левчета в чували без възможност да ги обърне бързо в Евро ни обяснява как не сме готови за Еврото.
41
5
 
1
 
! Отговори
Име преди 2 дни
До 42, затова е по-добре да преминем през лустрация и ревизия на големите бизнеси! Лошото е, че ако влезем в ЕЗ, резервът на БНБ отива в ЕЦБ. Темата е широкообхватна и не може да се изчерпи с един коментар.
40
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Бизнесът в България иска еврото и ще го получи, народчето да не вряка много, а да бачка по качествено.
39
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
и тези започнаха да водят България към дъното. ИТН и те станаха вредни за България. България е готова за Еврото просто нашите политици няма да могат да си въртят финсовите далавери когато въведем Еврото затова и не искат да го въведат.
38
8
 
7
 
! Отговори
. преди 2 дни
Балабанов: България не е готова за еврозоната защото правим всичко по силите си за да влезем в евразия и да наложим болшевишката диктатура на мистър кеш !
37
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
И тоя нищоправещ чалгар се ояде пълни си банкова сметка за нищоправене хораааа защо гласувате за този и онези около него какво работят за вас НИЩОООО
36
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Троянският кон на ДПС. Да видим кой ще им подари гласове на изборите, че да минат 4% бариера
35
3
 
13
 
! Отговори
сега не ви преди 2 дни
интересуват събитията в ДПС, а само като се сетя вашия "почетен председател Славчо чалгаря" как се възхищаваше и с какъв патос говореше за "големия политик и стратег Доган", наврян сега в миша дупка. Не е лошо да се каже кое е истината!