Радан Кънев: Ударът дойде не от сглобката, а от провала на ротацията

Евродепутатът не вижда изход от политическата криза
7 сеп 2024 19:47, Петър Бойчев
74
Радан Кънев: Ударът дойде не от сглобката, а от провала на ротацията
Снимка БГНЕС

Големият удар върху ПП-ДБ не дойде от създаването на сглобката, а от провала на ротацията. Това каза евродепутатът от ПП-ДБ Радан Кънев. Според него начинът да се върне доверието в коалицията е кампания, в която личи единство.

"Без съмнение има нужда от реформа в ПП-ДБ. От друга страна, не може да се отрече, че процесът по взимане на решенията се подобри. От миналите избори досега видяхме няколко примера, в които това прибързано обявяване на политически решения от едната или другата страна без консултации, не се случи", коментира Кънев.

"Дали е достатъчна тази степен на консолидация, която имаме в коалицията – не е. Демократичните, реформаторски настроени, европейски политически сили трябва да излъчват повече сила, единство и енергия", на мнение е евродепутатът.

Той призова за нормализация на политическия процес.

"Решението да продължим заедно беше умното, естественото политическо решение. То трябва да се надгражда месеци, може би години. В политиката нищо не става бързо", посочи още пред бТВ Радан Кънев.

Той се надява на силна предизборна кампания и добър резултат за ПП-ДБ, а след изборите този процес на консолидация да продължи и да доведе до много повече единство в коалицията.

"Не е никаква тайна, че идеологически имаме своите разминавания в ПП-ДБ. Имаме въпроси, които трябва да изглаждаме помежду си", допълни Кънев.

Според него изход от политическата криза не се вижда.

"Но поне краят на срутването надолу на българската политическа система изисква някаква разумна формула на управление. Това пак е част от тази нормализация на политиката, без която не можем да минем", заяви Радан Кънев.

"За мен съществува един санитарен кордон, който е отвъд всякакво съмнение. Той е към партия "Възраждане“. Тя е радикална и деструктивна политическа формация и не виждам никакъв шанс скоро да започне да се държи по друг начин. Другият санитарен кордон – или наречете го червена линия, е около личността на Делян Пеевски, която съвсем заслужено символизира разложението на българската политика и подмяната на публичната политика със сенчести зависимости“, коментира още евродепутатът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от Политика
От трън на глог: Девет партии в следващия парламент
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Хората не желаеха " правителство на всяка цена" Радане! И най малко под формата на сглобка дебиле! Пък най малко са очаквали някакви " ротации"!!!-:( Хапнахте дебелия този път!-:)
33
2
 
5
 
! Отговори
Всички сте менте! преди 1 седмица
Какъв демократ е дъртия комънист Борисов и всички около него?? Намагнитиха Горанов за да се спаси Борисов от Магнитски! Скрихте го , изпрахте го за няколко месеца и сега ревете!!
32
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
За какво му е на Борисов вашата ротация, след като му направихте Конституция и вкарахте в КС неговите конституционери?? За какво??? Изпран с негови правителства завинаги, за Какво?????
31
1
 
6
 
! Отговори
Помнещ преди 1 седмица
Хайде да не забравяме, каква резолюция сътвориха Радан и Елена Йончева в ЕП, та се наложи френски и немски депутати да защитават България от собствените и депутати ? Същото се гласи да сътвори и тука ! Нямало решение на политическата криза ??? И какво значи това бе, да ходим осми път на избори ли ? Последното нещо за което му пука на Тоя, е състоянието на държавата! Самодоволно той вече напълни гуша !
30
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Айде още един търси теоретично оправдание за простотията,която сътвориха ,съешавайки се с ГЕРБ и ПЕЕВСКИ. Няма нищо по вредно за държавата от нискоинтелигентни агресивни хора, наричани амбициозни!
29
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ударът дойде от Киро амфетката , Лена общата и Сенко мекото , и цялата Дайбългарска сбирщина на комунистически миндославчовци
28
1
 
6
 
! Отговори
Руси преди 1 седмица
От такива киртаци като тоя ,човек да си каже дайте ми Бойко Борисов оле оле ! Тоя неспособен ,корумпиран ,безгръбначен да се скрие някъде ,ако го видя по улиците не отговарям !
27
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
123
26
0
 
10
 
! Отговори
...! преди 1 седмица
Ротацията се провали , щото "Ники искал да пътува"! Властта не е за всеки , самозабравят се !
25
0
 
6
 
! Отговори
Пълен Паразит преди 1 седмица
Нямало изход от политическата криза ??? И това недоразумение се наричало "политик"? Има решение, и то е създаване на проевропейско Правителство! Но изглежда за Рада /с онзи прякор/, съюз с Доган, болшевиките от Позитано и Чалгата е по приемлив вариант? И ДС отново да ги назначи за ..."десни"?
24
1
 
2
 
! Отговори
И тоя преди 1 седмица
е един умник.
23
0
 
2
 
! Отговори
Alex преди 1 седмица
Колко му е заРплатата на това?
22
1
 
7
 
! Отговори
Alex преди 1 седмица
Тия в Грухсел всички са сходни. Меки, нежни, жени или мъже - повръщ.
21
9
 
1
 
! Отговори
Лесно преди 1 седмица
Отговора е Възраждане !
20
0
 
8
 
! Отговори
Дедо преди 1 седмица
Тоя откакто захлеби с два мандата евродепутат и прибра 3 млн.евро , стана голям специалист . Преди това му бяха потънали гемиите и се наливаше а евтина бира по варненските кръчми .
19
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тия са лицемери. И още по лошо лицемери пее ра си. Лъжат без да им мигне окото. Бай ти га ня ги допусна до властта, направиха и пари и сега няма отърване. Другите си ги знаем, наследници на комунистите, мутри, "наши хора". Кои са по добри, никои. Но сега бай ти га ня пак ще ги избере. Всяка една партия, била в сегашния парламент, не трябва да получи и един глас.
18
1
 
11
 
! Отговори
ВНУЦИ И ПРАВНУЦИ.. преди 1 седмица
КОЙ...??... ВАСКО КМЕТА ЛИ НЕ ВНУК?... БОЙКИКЕВ ЛИ НЕ Е ВНУК..?...ПРОКОПИЕВ ЛИ НЕ Е ВНУК..?... КИРИЛ ЛИ НЕ Е ВНУК..?... АСЕН ЛИ НЕ Е ВНУК..?.... РАДЕВ ЛИ НЕ Е ВНУК..?....
17
9
 
3
 
! Отговори
До 19 преди 1 седмица
Ротацията се провали ,защото така заповяда Пеевски на Борисов.Обеща му той да е премиер,в правителство на ГЕРБ и ДПС.Но Доган се усети и нареди на неговите хора да не гласуват кабинета на Желязков .
16
6
 
3
 
! Отговори
Червената линия преди 1 седмица
Не е само Шишо,а и Буци.Те са си сиамски близнаци.
15
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
А защо се провали ротацията? Кажи,де!!! Циркаджия! Видяхме го гол с червило. Жалка картинка.