Пеевски: Защо изглежда всички са на колене пред Радев

Президентът се намесвал недопустимо в изборния процес
Обновена: 7 сеп 2024 16:20 | 7 сеп 2024 16:15, Петър Бойчев
299
Пеевски: Защо изглежда всички са на колене пред Радев
Снимка БГНЕС

Делян Пеевски отправи остра критика към президента Румен Радев. В своя позиция до медиите той отбелязва:

"Днес в отчаянието и безпомощността си Румен Радев разкри истинското си лице. Самозабравил се властник, който отчаяно брани доверения си кръг олигарси и най-вече себе си. След осем години, в които Радев присвоява несъразмерна власт, газейки Конституцията, два мандата, в които всички ръководители на служби са под негов контрол, три години, в които управлява еднолично чрез марионетните си правителства, той днес отново поиска цялата власт за себе си и държавата, в услуга на него и доверения му кръг. Добро утро, Раднево… Самозабравата на Радев го тласна към явна намеса не просто в политическата система, а в груба и брутална намеса в изборния процес.

Един път, подчинявайки ЦИК и днес - опитвайки се да потисне всички партии, участници в изборите. Европа вижда това, нямайте съмнение. И няма аргумент, с който Европа и нашите евроатлантически партньори да бъдат убедени, че това е за доброто на демокрацията. Защото Европа не допуска самозабравили се фигури да яздят институциите и партиите и да размахват заплахи и принуда, осигурявайки за себе си и близкия си олигархичен кръг чадър и протекция.

Играта на Радев е ясна - той брани себе си и е готов да предаде държавата на Москва, в името на своето и на приближения си кръг от олигарси добруване. Радев не може да приеме правилата на демокрацията, защото самия той в генезиса си е несъвместим с тях. Защо всички политици мълчат, когато виждат какво прави с държавата. Защо се допуска да придобива партии, фракции или отделни лидери, готови на всичко, за спасяването на кожата си.

Защо изглежда всички са на колене пред Радев!?

Мястото на България не е да е руска република! И ако днес не се противопоставим на това, цената ще я плати цялата политическа класа, но най-вече хората на България. Заради това, няма да допуснем Радев да спре новото начало и няма да ни подчини. Нито заплаши, нито унизи. Аз съм единственият противник на настъплението му като проводник на Русия и Москва и няма да се откажа.

Защото хората трябва да знаят истината - всички служби, чрез назначените от него свои ръководители, са на подчинение на Радев. Вече осем години. И той е отговорен за всички неразкрити корупционни скандали, за които бяха подавани сигнали и доказателства. Защо не е разкрит “грабежът на века” - фалита на КТБ? Защо не е осъден Цветан Василев, който заграби 5 млрд от българските данъкоплатци?! Защо Радев мълча през всичките тези години?! А днес излиза с фризирани думи да призовава кого!? И за какво!? За битка със статуквото!? Статуквото е той - мистър Кеш-Радев.

Човекът, подчинил и унизил по най-бруталния начин службите за сигурност, правителствата на България, главен прокурор, шеф на КОНПИ, а днес в опит да подчини и всички политически лидери, отнасяйки се унизително към тях, пренебрегвайки дори елементарното правило на демокрацията - да са избрани и излъчени от своите членове и симпатизанти.

Човекът, погазил за пореден път Конституцията, за да си осигури вътрешен министър, удобен нему и олигарсите му, се отметна от указа за назначаването на служебен премиер, нагло отложи датата на изборите и сега притиска ЦИК и иска да се намеси пряко в изборния процес.

Но, имам едно специално послание за него - няма смисъл да ме търсят неговите близки, нито да се опитват да му осигурят авариен изход от създалата се ситуация, защото трябва да е ясно едно - нищо няма да ме спре да сваля и неговата маска, така, както съм обещал, че ще постъпя с всеки, тръгнал срещу националния интерес на страната ни. Не си губете времето. Аз ще бъда до хората, ще работя с хората, ще бъда с хората.", се казва в изявлението на Делян Пеевски до медиите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


299
Още от Политика
От трън на глог: Девет партии в следващия парламент
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
191
5
 
9
 
! Отговори
Обективно преди 1 седмица
ДОГАН Е ДС И КГБ. ТОВА ГО ЗНАЕМ ВСИЧКИ. А КОЙТО ГО ПАЗИ Е ДИРЕКТНО СМРАД ДО ШИЯ!!!
190
26
 
6
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 1 седмица
Радев победи морално Бойко, направо го съсипа.Само морално. Сега Делян ще го вре Радев в мийша дъйпка..Делян разби модела на ДПС Доган , това ниииикой не го направи нито Бойко нито който и да е...Сега той ще е премиер и аз ще гласувам за Делян .
189
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Анонимен 186 - Твърде наивен си, Пеевски се мазни за ЕС и Нато, щото има защо, кожата си спасява. Пеевски е от ветропоказателите, не от принципните.
188
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Щом шишо мрази Радев, значи Радев е прав! НаМагнитизирания, еМан здраво от руснаците трябва да бъде отрязан!
187
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Шишо трудно сяда не заради хемороидите, а защото го разпраха руснаците в Дубай за едни 100 юлн.лв. откраднати от турски поток. Ние знаем. Време е да поема към алекси!
186
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
На шиши руснаците му разпраха свинктеера в Дубай, от тогава е леко озлобен. Хахаххаа
185
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Пеефски е тумора на Бългатия и трябва да се изреже
184
5
 
14
 
! Отговори
Изклатен демократ преди 1 седмица
Шишо мрази руснаците щото го пребиха в Дубай преди 1 година, и 6 юесеца се възстановяваше. Затова ги мрази, явно са го еМали малко повечко хахах61462аххаха
183
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Шиши много мрази руснаците, след като го биха 1 месец в Дубай. Шишо, скоро май пак трябва да те навестят, но този пър Швейцария няма да те спаси, шишо! Ти си тумора на България и трябва да бъдеш отрязан шишо!
182
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Пеевски защитава НАТО и ЕС,прокситата на Радев ППДБ го нападат.Разкрихте ли си комунистическите корени,внучета!?
181
6
 
16
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 седмица
на това момче сериозно му се е разхлопала дъската...Такива нелепости може да дрънгалясва само дамлосано със сачма в главата същество..Горкия!...Изобщо не вдява какъв имидж и отношение сисъздава по тоя начин..И че като се изтърка от употреба ще бъде изхвърлено по най-брутален начин от всички..
180
0
 
1
 
! Отговори
До 179 преди 1 седмица
Здрави,здрави,но отзад кафяви.
179
3
 
11
 
! Отговори
хи-хи-хииии...... преди 1 седмица
Ами защото е Началник бре, Шишане!
178
23
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Гласувам за Новото начало
177
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Оставете ги да се изтрепат, гадните ДС агенти и олигарси.
176
31
 
8
 
! Отговори
Иван преди 1 седмица
Аз ще гласувам за Делян,той е със здрави панталони,тоя Радев ни го натрапи путин
175
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Caмо в България хората гласуват за този който на външен вид им изглежда с по-фитнато тяло. После викат на соленото, че е сладко. Един известен писател е казал "Това, че се бориш със зло, не означава, че си непременно добър!". Бългapаците обаче не са духовно израсли за да проумеят това. И няма да израстат. Поне не виждам как в близките 60 години, без диктатура.
174
19
 
10
 
! Отговори
до фена на Радев преди 1 седмица
Радев имаше 2 милиона преди да го познаваме освен като летец, аз също го подкрепих.Харесваше ми стила му срещу мафията, а мафия значи и е синоним на Ахмет Доган.Уви, след 5 г , след като мина на страната на Бобокови и сие, свали Бойко и тн той взе само 1 милион, без вече моя глас.Сега, когато е пряк съюзник на доктора на крадливия преход Ахмет Доган , ако се яви на избори дали ще вземе и 200 хиляди?От всичко печели хитриягата Доган и губи народа.
173
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Това препратка към Моника Люински ли е? Не вдевaм.
172
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
С кодово име зелен чорап. ХАХАХАХАХАХА