Петър Танев: Назначението ми за посланик в Украйна е спряно от хора в България

От 15 години бил разведен със съпругата си рускиня
Обновена: 25 юли 2024 09:18 | 25 юли 2024 09:03, Нели Христова
63
Петър Танев: Назначението ми за посланик в Украйна е спряно от хора в България

Дипломатът Петър Танев бе одобрен за посланик на България в Киев от кабинета с премиер Николай Денков. Това е станало по предложение на тогавашния вицепремиер и външен министър Мария Габриел. Предложението обаче така и не стига до подписването на указ от президента Румен Радев. Една от причините е, че украинците се съмнявали, че им пращаме човек с явни проруски пристрастия и дори посочили като пример съпругата на Танев, която е рускиня.

"Първото предложение дойде през май, като то е на ниво обсъждане на ЕНП, а официално номинацията получих в началото на октомври", обясни Танев пред bTV.

"Не знам коя е руската връзка. Моята бивша съпруга, с която сме разведени от 15 г., е гражданин на Русия, но нашите пътища отдавна са разделени. Моите синове са младежи с ярка политическа позиция", каза още той. Според него наратива за руска връзка се прокарвал целенасочено. Назначението му пък било спряно от хора в България. Украйна и посолството нямат никакво отношение към това. Според мен ударите срещу мен са донякъде и до сина ми Петър Танев, защото неговата дейност не се вписва в това удобно твърдение, че това е руска връзка, каза още той.

Обясни, че е имал разговор с Мария Габриел, която му казала, че Николай Денков не е подписал само за него. Бях въвлечен в един институционален спор. Този вътрешен скандал вреди на външните отношения и на тези с Украйна. Този казус се следи много внимателно, включително и в Руската федерация, каза още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
1
 
14
 
! Отговори
Реалист преди 1 месец
Да се разбира С. Паси. Още чакам трудовата му книжка на тоя юнак, какво работи, как се издържа, от къде са му парите, все въпроси, на които отговор няма.
40
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Случва се народни предатели, агенти на азиатски държави, да се издънят и да не ги назначат на защитена позиция в държавата, която води война на оцеляване със техните господари!
39
8
 
4
 
! Отговори
Хахаха преди 1 месец
Жена му му е сложила рога. Сигурно и децата не са от него. Хахахахахаха
38
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тоя е руски агент, затова е спряно назначението му. Не е ли очевидно?
37
7
 
4
 
! Отговори
Развеселен преди 1 месец
До Анонимен 36 Да, а едно време Медведев разправяше как бил ултрадемократ, а сега всяка седмица обяснява как щял да унищожава Запада с ядрено оръжие. :))) Стига с тая една плоскост :)))
36
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Крайно време е да се спре с тези умозаключения в една плоскост. Не всички руснаци/рускини живеещи в България, и изобщо в чужбина, са прокремълски и пропутински настроени. Точно обратното, те обичат родината си, но не в сегашният й вид и не подкрепят ставащото в Украйна.
35
16
 
6
 
! Отговори
Развеселен преди 1 месец
С жена рускиня, ама иначе немал общо с Путин,особено като го праща руския чорап Радев.
34
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това е българската помия изливана ежедневно върху ефективните и работещи хора! Всичко което идва от ЕС е фалш, лъжи и корупция!
33
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На българите ни писна от руски мръсотии, МВР да събира руснаците и да ги екстрадира, Калин Стоянов да не се прави на разсеян да работи за България!
32
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Толкова по-зле за Украйна. А за Танев, вероятно, един ден ще му пишат плюс. Днес в Украйна ходят давещите се.
31
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Потужна зрада! Агiнт Крiмля!
30
0
 
8
 
! Отговори
ИВАН преди 1 месец
До До Иван 5СЕГА КРАСИВИТЕ БЪЛГАРКИ ГИ ВЗИМАТ СРАВНИТЕЛНО ЗАМОЖНИ ЧУЖДЕНЦИ, СЛЕД НЯКОЕ ДЕСЕТИЛЕТИЕ, ТУК НА ТЕРИТОРИЯТА ЩЕ СА ОСТАНАЛИ САМО ПЕНСИОНЕРИ, РОМЕИ И РАЗНИ КЕ-ЛЕШИ! САМО СТОЙ И ГЛЕДАЙ СЛЕД 20 ГОДНИНИ КАКВО ЩЕ Е, ТОСЕ СЛУЧВА ПРЕД ОЧИТЕ НИ!
29
0
 
4
 
! Отговори
Да допълня... преди 1 месец
До 14 И това го е имало през Септемврийското въстание.
28
1
 
11
 
! Отговори
Съвет преди 1 месец
Танев , не съжалявай. И Украйна не те иска. Стой си тук на по сигурно. Я бомба над посолството , я заблуден куршум...
27
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До До Иван 5 - Ами любовта работи на други принципи. Не пита за народност, политически пристрастия и всякакви подобни простотии. Така че, французойка, немкиня, унгарка или рускиня няма никакво значение.
26
0
 
7
 
! Отговори
До Иван 5 преди 1 месец
Знаеш ли колко много българи, следвали висше образование в Западна Европа след Освобождението са се върнали женени за европейки? Такива семейства в Царство България не са били малко. Баба ми имаше две такива приятелки, немкиня и французойка, които са останали при съпрузите си след 9-и септември чак до края на живота си.В родния крайна мама е живяла друга французойка, също омъжена за българин. Преди време четох мемоари за патилата на датска баронеса, съпруга на наш учен, останала в Бг след 9 септ
25
0
 
11
 
! Отговори
vs преди 1 месец
Нещата са навързани като свински черва! Трябва много внимателно, през 3-4 човека да се гледа, за да се обясни защо точно този човек е назначен! Защото в БГ (а и на много други места извън БГ), рядко има назначаване с конкурс на кадърен и независим човек! Факт!
24
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
слепите офци ги управляват с хейт към нещо, преди е било същото когато сме били под болшевико робство. всичко е за пари политиците са едни робовладелци. следващата стъпка е дани накарат да се избиваме заради техните внезапни завои в настроенията им.
23
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 17 - Дришката си ти, никога няма да схванете с ограничените си мозъчета, че на отговорни позиции трябва да бъдат отговорни и подготвени хора с опит, а не "наши" хора като Ицо хазарта, 4-ти зам председател на комисия по култура и т.н., пълна пародия, Ненчев с тристата си гафа, посланик в Украйна или където и да било, същата пародия. Ненчев става само като реципрочност на сексоложката от Украйна. Нея не трябваше нашите да я приемат, за мен е обида такъв посрланик, ама смеят ли?
22
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това, че някой се афишира като антипутинист не означава, че не е агент на Путин. Не подценявайте КГБ :)