Съпруга рускиня спряло харесания от Радев за посланик в Украйна

От Киев имало сигнали, че Петър Танев няма да получи агреман
24 юли 2024 13:10, Петър Бойчев
313
Съпруга рускиня спряло харесания от Радев за посланик в Украйна
Снимка БГНЕС

Съпруга рускиня е спряла назначението на Петър Танев за посланик в Украйна в края на миналата година. Той е бил одобрен за посланик на България в Киев от правителството с премиер Николай Денков. Това е станало по предложение на тогавашния вицепремиер и външен министър Мария Габриел, показва справка в информационната система на Министерския съвет.

На 18 октомври тогавашният кабинет е одобрил още редица посланици като Радка Балабанова за Париж, бившият служебен външен министър Николай Милков за НАТО, Тихомир Стойчев за Лондон, пише "24 часа". Радев държал за Украйна да замине Петър Танев. От външно неколкократно предлагали Николай Ненчев, който обаче не бил приеман от президента.

След като правителството одобрило решенията за посланиците, единствено това на Петър Танев не е заминало към Радев за издаване на указ за назначение. Причината - премиерът Николай Денков не подписал решението за изпращането му.

От Киев са реагирали остро на кандидатурата за български посланик и дали знак, че няма да му издадат агреман и това ще предизвика дипломатически скандал, твърди член на бившето правителство. Като украинците се съмнявали, че им пращаме човек с явни проруски пристрастия и дори посочили като пример съпругата на Танев, която е рускиня.

Че е имало друг кандидат за посланик, който е бил договорен, потвърди тази сутрин и президентът Румен Радев. В негова позиция до медиите се казва, че е имал съгласувано име с Министерския съвет още през 2023 г., но така и не е получил решение на правителството.

Радев реагира остро, след като в началото на седмицата служебния кабинет на Димитър Главчев реши да изпрати в Украйна бившия военен министър Николай Ненчев. Заради нежеланието на Румен Радев да издаде указ за такова назначение обаче кабинетът назначи Ненчев за временно управляващ на посолството. За това назначение не е нужно съгласието на държавния глава.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


313
Още по темата: УкрайнапосланикРадев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
124
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До До 128 Ама глу постите които пишеш са ДОКАЗАНО неверни.
123
5
 
7
 
! Отговори
Мдаа преди 1 месец
До Анонимен 128 Румънците и без американската база ни оставиха далеч назад, но те не са руски марионетки, както българските управляващи. Странно, как при тях може и ЕС и НАТО да водят до просперитет, а при нас ЕС и НАТО ни пречат да се развиваме.
122
3
 
12
 
! Отговори
До 128 преди 1 месец
Колко и България е видяла пари от американските бази толкова и румънците ще видят .То за това и Ердоган не им даде на американците Инджирлик, защото ония не са плащачи те се мислят за най-великата нация и всички са им длъжни
121
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До девето коляно!
120
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нещата почнаха да имат много uдuoтcku вид , ама напълно *** .Аз ако имам съпруга " евроатлантичка " , каквото и да означава това , ама от тамошните територии , трябва ли да не я таковам за да не я нещо така злепоставя , отношението трябва да е отговарящо на високото и ценностно равнище .
119
2
 
6
 
! Отговори
Историк преди 1 месец
Крайно време е да се приеме закон, че в службите, армията и правителството ни не могат да работят хора, които имат пряка роднинска връзка с гражданите на чужди държави. Но докато ДС е на власт това няма да се случи.
118
2
 
7
 
! Отговори
О, божкеле преди 1 месец
Ужас. Дори по байтошово време, най-върлите комунисти не си вземаха рускини вкъщи. Този русофил тотално е свалил гащите. Става с Говорит Москва и заспива с удар от чехъл по главата. Какви хора пращате да представляват република България по света? Ако вече не сте реСпублика?
117
3
 
5
 
! Отговори
До 125 преди 1 месец
А наглите украинци шут и обратно в Урколандия
116
4
 
3
 
! Отговори
радев копейка преди 1 месец
пРезидента се прави на паднал от Сибир....
115
1
 
3
 
! Отговори
До 119 преди 1 месец
Е май в тая България дето храни всеки нагляр няма как да стане и даже Украинските нагляри вече се изказват тук и си мислят,че тук им е Урколандия
114
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Браво на съпругата на Петър Танев. Тя е избягала от Московската Путиния. Спряла го да отиде да го убият Московците! Браво! Мъдра съпруга! Не иска да се ромба за пари!
113
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Естествено, че съпругата- рускиня пречи. За този пост кандидатите се гледат под лупа. Радев какво се прави на по-важен от Папата или нарочно иска да дразни украинците.
112
2
 
3
 
! Отговори
До 115 преди 1 месец
За това ли посолството на улица Козяк одобрява кой да е министър и Боко първо на него му представа кабинета си и даже научи и Мария Габриел да го прави
111
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Стари КГБешки номера а Радев и официално е предател на националните ни интереси. Няма НИКАКЪВ НАЧИН да НЕ е знаел кой изпраща и каква е жена му.
110
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тази всяка вечер е пращала доклади по мейла до Захарова. Ех, президенте, ех...
109
0
 
1
 
! Отговори
До.108 преди 1 месец
И защо масово българите не получават западни заплати и не карат такива коли Нали от 2007година сме в ЕС или България като влезе в ЕС не беше най-бедната държава в ЕС,а сега е
108
1
 
2
 
! Отговори
КОЛЬО БЕ преди 1 месец
г-н джурналисте,ограмо ти се малко, 4като знам какъв съм инженер ,страх ме е да ида на лекар ", аман отджурналкалинки !
107
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А какво става с контранастъплението? Върнаха ли вече Крим?
106
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
100 Всеки руснак/ня е потенциален руски шпионин, ако вече не е. Когато му заповядат руските служби, действа без да задава въпроси.
105
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Интересно, ако се разведе, Пеевски дали ще склони да го прати?