Съпруга рускиня спряло харесания от Радев за посланик в Украйна

От Киев имало сигнали, че Петър Танев няма да получи агреман
24 юли 2024 13:10, Петър Бойчев
313
Съпруга рускиня спряло харесания от Радев за посланик в Украйна
Снимка БГНЕС

Съпруга рускиня е спряла назначението на Петър Танев за посланик в Украйна в края на миналата година. Той е бил одобрен за посланик на България в Киев от правителството с премиер Николай Денков. Това е станало по предложение на тогавашния вицепремиер и външен министър Мария Габриел, показва справка в информационната система на Министерския съвет.

На 18 октомври тогавашният кабинет е одобрил още редица посланици като Радка Балабанова за Париж, бившият служебен външен министър Николай Милков за НАТО, Тихомир Стойчев за Лондон, пише "24 часа". Радев държал за Украйна да замине Петър Танев. От външно неколкократно предлагали Николай Ненчев, който обаче не бил приеман от президента.

След като правителството одобрило решенията за посланиците, единствено това на Петър Танев не е заминало към Радев за издаване на указ за назначение. Причината - премиерът Николай Денков не подписал решението за изпращането му.

От Киев са реагирали остро на кандидатурата за български посланик и дали знак, че няма да му издадат агреман и това ще предизвика дипломатически скандал, твърди член на бившето правителство. Като украинците се съмнявали, че им пращаме човек с явни проруски пристрастия и дори посочили като пример съпругата на Танев, която е рускиня.

Че е имало друг кандидат за посланик, който е бил договорен, потвърди тази сутрин и президентът Румен Радев. В негова позиция до медиите се казва, че е имал съгласувано име с Министерския съвет още през 2023 г., но така и не е получил решение на правителството.

Радев реагира остро, след като в началото на седмицата служебния кабинет на Димитър Главчев реши да изпрати в Украйна бившия военен министър Николай Ненчев. Заради нежеланието на Румен Радев да издаде указ за такова назначение обаче кабинетът назначи Ненчев за временно управляващ на посолството. За това назначение не е нужно съгласието на държавния глава.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


313
Още по темата: УкрайнапосланикРадев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
224
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
горкия нестига че се оженил за руска змияя, ами сега и без работа остава:) ама и Румбата е същия, навремето за една щабна вуувузела си прецака 20 годишен брак и ся ттребва да търпи Деса
223
0
 
4
 
! Отговори
Иван.. преди 1 месец
Борбата на президента с вожда няма да свърши скоро.
222
8
 
6
 
! Отговори
До 238 преди 1 месец
Ами гледай си твоята подлогааа и ме се занимавай с България,защото тук не ти е Урколадия
221
6
 
5
 
! Отговори
До 239 преди 1 месец
Яд те е ,че не е като Зелеф Просеф
220
12
 
9
 
! Отговори
ами преди 1 месец
Злоба, завист и омраза ръсите само и единствено "умнокрасите" патрЕоти.Вие сте тези,които ръсите отрова на "НЕправилно мислещите",който тон е зададен от сащ,който не мисли като вас е ....."крадеца вика дръжте крадеца"
219
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Гуумен Гадефф
218
9
 
15
 
! Отговори
До 236 преди 1 месец
Бързо се осъзнах че е руска подл**а
217
4
 
4
 
! Отговори
До 235 преди 1 месец
Президент Радев урколандчо и ти май ще си седнеш.на врата щом си мислиш,че тук ти е Урколадия и можеш да се обаждаш с чужда страна
216
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До До 224 Ко, я пак? Казваш, на първия тур си гласувал за един, а на втория за друг, а?
215
13
 
16
 
! Отговори
Йордан преди 1 месец
"Държавния глава", или по-точно гражданина Радев, да си седне на задните части и да спре да ръси злоба, завист и омраза.
214
8
 
7
 
! Отговори
До 233 преди 1 месец
И от кога тук е Уколандия та да е предател,а?
213
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Отивай да правиш hawk tuah split on that thing, на президента пУтин.... народен предател.
212
11
 
5
 
! Отговори
До 227 преди 1 месец
Така,що ги разтройства Украинските копейки и уршетиков та по цял ден реват , защото не става тук да им е Урколандия и хората не искат украинската просия и простотия,ама те като хле6арки нагли ,явно с единично трепане няма да стане
211
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Защо Украйна забранява на българското малцинство да учат и да говорят на български? Нашите наведени политици защо не привикат украинския посланик и да поставят въпроса?
210
5
 
11
 
! Отговори
Адолф Путлер преди 1 месец
Молодец ти Радев, молодец!
209
4
 
13
 
! Отговори
Незнайко преди 1 месец
Радев не знае че има война, а СВО.
208
6
 
1
 
! Отговори
До 220 преди 1 месец
Ще направиш за това като ти се даде адрес да те видим кой си и бягаш през девет платини в Уколандията си ,защото на всички им е ясно,че сте ефирни герой от Уколандия
207
5
 
6
 
! Отговори
Радев преди 1 месец
Ще разставим копейки на всеки километър! Имам списък от Решетников и Гергов с назначения и работя по него! Само копейките са подготвени да изпълняват Путиновите повели с чест!
206
2
 
1
 
! Отговори
До 224 преди 1 месец
Защото другия кандидат приличаше на мъж ама всъщност беше жена, за жалост от зор и за нея гласувах на втория тур.
205
9
 
9
 
! Отговори
Нормално преди 1 месец
Украинците са нацисти, според тях руснаците трябва да се убиват защото не са от правиланта националност, в Украйна е забранено да се говори руски, всякакви руски произведения на изкуството са забранени, всички паметници на руски писатели и композитори бяха разрушение.