От БСП искат още консултации преди третия мандат

Те предлагат експертно правителство на националното спасение
22 юли 2024 13:57, Елка Василева
31
От БСП искат още консултации преди третия мандат
Снимка: БГНЕС

Очакваме президентът Румен Радев да направи още един кръг консултации преди връчването на третия мандат за съставяне на правителство, каза заместник-председателят на БСП и евродепутат Кристиан Вигенин на брифинг в централата на партията. Един допълнителен опит за диалог би бил важен и оттам нататък ще очакваме на кого ще връчи третия мандат, посочи той.

Още по темата
Ако бъде връчен на нас, имаме готовност да проведем разговори, да предложим отново нашата идея за начина, по който може да бъде сформирано правителство в този парламент, заяви заместник-председателят на БСП. Нашият подход е единственият работещ, който до този момент не беше опитан, посочи той. Нямаме намерение предварително да се предаваме, заяви Вигенин. Ако и когато дойде този момент, ще трябва да свикаме нашите политически органи, отбеляза той.

Вигенин уточни, че предлагат експертно правителство, което са нарекли "на националното спасение", други - "на националното съгласие", в което не участват политически лица и политически лидери, с договорена по възможност сред всички политически сили програма, с ясни пет-шест приоритета и определен срок на действие.

Перспективата да се стигне до правителство в този парламент изглежда все по-трудно постижима, но нищо не е приключило, докато наистина не приключи, коментира Вигенин. Друг е въпросът дали следващото Народно събрание ще е по-добро от това, допълни той, цитиран от БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Е за какво? Всички знаем, че 3ти мандат правителство няма да направи. И 2 години консултации да правят все същия резултат ще е. Да си оставят неосъщесвимите илюзии настрана и да не губят време. Избори!
10
0
 
15
 
! Отговори
Крийте парите преди 1 месец
Да се готви Румен Гечев. Най-добрият.
9
2
 
5
 
! Отговори
то па щото преди 1 месец
сичките други са все хубави. изредиха се еннайсе партии да ни спасяват национално и експертно, събират се и се разделят като гимназисти за по 3-6 месеца, после те не били виновно, радефф управлявал. за 8 години освен да купят ф-16, да построят тръба на руснаците и да плащат по $180 млна на ердоган за наем на същата тая тръба нещо друго? а да, изгониха още хора, сгазиха още, оставиха други да умират пред болниците. да кажете кой докарал криза е все едно магистралка да посочи бащата на детето си.
8
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Във връзка с прогнозите, че Радев ще даде третия мандат на БСП - на пазара се е появил дефицит за фризери и се е продал целия тираж на книгата "Лечебният глад".
7
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
БСП са доказали, че могат да съставят правителство на националното разорение
6
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
БСП фалираха 3 пъти България. Слава на Бога, че сега са срутище и не могат да фалират България.
5
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бесепарите не знам за какво се готвят, под "мъдрото" ръководство на другарката Нинова са на дъното на класацията. Възраждане имат двойно повече депутати от БСП и ще доста скандално ако Радев даде третия мандат на БСП.
4
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
всички сте едни такива спасители ама по единично
3
0
 
15
 
! Отговори
После защо? преди 1 месец
Вече съм уверен, че депутатите просто искат да протакат за да им вървят заплатите, екскурзиите и служебни коли. Ако на Промената празната папка и желанието за отсрочка беше за да правят кампания, тия на какво се надяват? Със 7%, с разпокъсана партия, която се съди, тв ли ще управляват България? На всички е ясно, че отиваме на избори, и не разбирам защо продължават тези циркове. Както и днес с тази папка - на ти я, вземи си я. Това е някакъв абсолютен цирк. После защо не гласуваме за циркаджиите?
2
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
БСП имат 19 депутата. Мандат искат да им даде Радев. Това виц ли е? Какъв мандат ги гони? С 19 депутата може да се натоварят на една каручка и директно в село Крушовица! Наглеци!
1
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Какво имате да консултирате бе, комунистически чеда?! Не ви щем в управлението! Само кризи докарвате.