Радев решава в следващите дни кога ще връчи втория мандат

Президентът чака да разбере ще има ли мнозинство
16 юли 2024 11:21, Нели Христова
122
Радев решава в следващите дни кога ще връчи втория мандат
Снимка: БГНЕС

Президентът Румен Радев заяви, че още тези дни ще вземе решение кога да връчи втория мандат, но ще се води от Конституцията.

"Очаквам още тези дни да стане ясно ще има ли мнозинство в парламента и подкрепа за мандата, даден на втората по численост парламентарна група. И реакциите на другите парламентарно представени партии ще бъдат ясен знак за това дали има такава подкрепа и съответно аз да взема своето решение. Ще се съобразя с програмата на българския парламент.

Още тези дни ще стане ясно и аз ще взема своето решение. Винаги съм се водил от Конституцията, така ще постъпя и сега", подчерта държавният глава.

Президентът коментира и участието си в тренировъчен полет на авиобаза "Враждебна".

"С удоволствие приех поканата да полетя на този прекрасен учебен самолет. Това е нещо съвършено различно като ново поколение в авиацията тренировъчни самолети", отбеляза Радев след като участва в едночасов полет с учебно-тренировъчния самолет от ново поколение РС-21 по повод 20-годишнината от приемането на самолетите „Pilatus“ в състава на българските Военновъздушни сили.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
0
 
12
 
! Отговори
1 преди 2 месеца
По-добре да е до края на тази седмица.
62
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
ГЕРБ-СДС се завръщат, ерата на Радев залязва безславно
61
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Радев се забърза предвид тежкото положение на руснаците в Украйна след доставката на Ф-16
60
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
РАДЕВ ЗАЩО ДАВАШ ПРИВИЛЕГИИ НА ШАРЛАТАНИТЕ ДОКОГА ИМА ЛИ ИЗОБЩО ЗАКОНИНЯКОЙ СПАЗВА ЛИ ГИ ЕДНИ СА НАД ЗАКОНИТЕ ВИЖДАМ РАДЕВ ВРЪЧВАЙ И МАНДАТА И НАТАТЪК ИЗБОРИ БЪЛГАРИЯ НЕ Е СОБСТВЕНОСТ НА ШАЙКАТА
59
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
След изборите през септември Възраждане ще са след ИТН, БСП въобще няма да влязат
58
0
 
16
 
! Отговори
Ала бала преди 2 месеца
Радев ги гледаше доста презрително, Атанасов се беше свил в другия край на дългата маса и гледаше към изхода в поза нисък старт да бега.Денков и Кирето с 3% реален глас от всички потенциални гласоподаватели иска да променя основни закони . Само как си вярват , като млад инфлуенсър с 30 последователя ...
57
0
 
2
 
! Отговори
До шарлатаните преди 2 месеца
Не информация а ИНФЛАЦИЯ!! Печатна грешка
56
1
 
8
 
! Отговори
Шарлатаните преди 2 месеца
Вече не били шарлатани...Радев им прости и пак щял да дига юмрукя...то бива нахалство бива ама чак пък толкова!?! Най-големите корупционери....щели да представят антикорупционна програма?! Асан Васильов Кокорята докара 30% ИНФОРМАЦИЯ И СТОПИ СПЕСТЯВАНИЯТА НА МИЛИОНИ ДОСТОЙНИ БЪЛГАРИ!! БЕСИЛО ЗА ХАРВАРДСКИТЕ МАСТ_ИИ...
55
4
 
5
 
! Отговори
Токмаков преди 2 месеца
НЕПРЕКЪСНАТО НИ ОБЛЪЧВАТЕ С НЕВЯРНА ИНФОРМАЦИЯ. ОТ ТОЗИ НА СНИМКАТА НИЩО НЕ ЗАВИСИ. НИЩО!? ОНЕЗИ КОИТО ВИ ГО НАЗНАЧИХА ТЕ ВЗЕМАТ РЕШЕНИЯТА. А ТОЗИ Е НА ТОВА МЯСТО С ЕДВА 20-30 ПРОЦЕНТА ОТ ИЗБИРАТЕЛИТЕ . И ЧАСТ ОТ ОНЕЗИ КУПЕНИ С КЮФТЕТАТА.
54
0
 
7
 
! Отговори
уха преди 2 месеца
Днеска "Днес" упорито избягва темата ДПС. Дали някой от това котило не му е спонсор?
53
1
 
2
 
! Отговори
Пояснения преди 2 месеца
След 1998 година МИГЛЕНА КУНЕВА е назначена за ЯДРЕН ДИРЕКТОР НА РУМЪНСКАТА АЕЦ ЧЕРНА ВОДА...............След 26 април 1986 има само фалшиви футболни УЖзвезди ЧЕРНОБИЛЧЕТА като Христо Стоичков
52
1
 
2
 
! Отговори
Българин преди 2 месеца
До Някой си Мен са ме учили да не приемам съвети от хора, които са там, където аз НЕ искам да съм в живота.
51
5
 
2
 
! Отговори
Някой си преди 2 месеца
До 51 " Българин"! Виж, поинтересувай се,къде можеш да се запишеш в " армията" на УкроФашисткият Киевски режим,и Бегом Марш на Там! Тъкмо ще ни освободиш от присъствието си тук! -:)
50
2
 
7
 
! Отговори
Боби преди 2 месеца
Избори, избори и накрая ДПС ще печелят, защото 90 % не гласуват.
49
3
 
1
 
! Отговори
ЯДРЕН АЕЦ ФУТБОЛ преди 2 месеца
РУМЪНСКИ ФУТБОЛИСТ пичели ЗЛАТНАТА ТОПКА благодарение на РАЗСТРЕЛА на Николае и Елена Чаушеску и се появи ЖОЕЛ КИНЮ и веднага директно от УЕФА отнеха Златната топка на Румъния ............Фалшивата ужзвезда Христо Стоичков и Златната топка на Румъния ще върне и СССР ще възстанови специално за Радев и Бойко от БКП........ ЯДРЕНАТА ДИРЕКТОРКА НА РУМЪНСКАТА АЕЦ ЧЕРНА ВОДА си замълчала че след 26 април 1986 е триумфът на фалшивите футболни клоунски звезди от цирка.......ЯДРЕН МАРОДЕР СТЯУА от 1986
48
15
 
5
 
! Отговори
Българин преди 2 месеца
Най-важното за нас българите сега е да сапортваме Украйна толкова, колкото е необходимо докато победи Русия, каквото и да ни струва това и с цената на всякакви жертви.
47
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Еврокомисията отмени събитието в Унгария заради политиката на Орбан - Bloomberg. В същото време бе обявено, че еврокомисарите няма да участват на срещите в Унгария в знак на протест срещу пътуванията на Орбан до Москва и Пекин. Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен отмени визитата на ЕК в Будапеща "в светлината на последните събития, отбелязали председателството на Унгария", се казва в материала.
46
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
В Русия няма чалга и никога не е имало, дори и през упадъка през 90те години когато беше невиждата разруха и когато експериментираха с какво ли не, чалга или аналог на българската чалга никога не е имало.
45
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Никъде не се споменава какво е отношението на бъогарското правителство по разпратения от Орбан план за мир. Никъде! Никъде не се споменава също дали марионетното правителство на Б-я ще се включи в бойкота, който натрашват брюкселските чиновници към всички мероприятия, организирани от унгарското председателство. Не се споменава кой ще отиде на срещата на външните министри в Будапеща или ще се превие да угоднярства на конрасрещата, организирана от Бирел.
44
0
 
8
 
! Отговори
Пластик фантастик преди 2 месеца
След около 10 г ще го нагласим. И ще ни е удобно thanks