Петков: Няма оправдание да се нанасят удари срещу лечебни заведения

ПП осъди руския удар по болница
8 юли 2024 17:37, Нели Христова
242
Петков: Няма оправдание да се нанасят удари срещу лечебни заведения
Снимка: БГНЕС

ПП-ДБ категорично осъждаме ракетните удари на Русия, засегнали детска болница в Киев. Това написа в официалния си фейсбук профил съпредседателят на "Продължаваме Промяната".

"Дори по време на война няма оправдание да се нанасят удари срещу лечебни заведения. Нашите мисли са със семействата на загиналите и пострадалите в най-бруталната руска атака срещу граждански цели в Украйна от началото на 2024", пише още в публикацията.

По-рано днес Русия атакува една от най-големите детски болници в Украйна, намираща се в столицата Киев.

Украинският президент Володимир Зеленски излезе с изявление, в което заяви, че има затрупани под развалините на лечебното заведение. "В момента всички помагат за разчистването на развалините - лекари и доброволци", съобщи той, цитиран от Би Би Си.

По негови думи Русия е изстреляла над 40 ракети по цели в цялата страна. "Различни градове бяха мишени: Киев, Днипро, Кривой рог, Славянск, Краматорск. Използвани са повече от 40 различни видове ракети. Нанесени са щети на жилищни сгради, инфраструктура и детска болница", каза Зеленски, който в момента е на посещение в Полша.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


242
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
212
0
 
0
 
! Отговори
Ром'с преди 2 месеца
Снимката не ли от Газа?
211
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До прокажена россияЕй расист ще спреш ли да обиждаш един народ? Щом ви пречи Русия идете в османската демокрация при Ердоган да се кланяте.
210
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Вие ППДБ откъде знаете какво е станало, не е ли провокация или нещастен случай. Докога ще тичате все пред вятъра и ще резилите страната ни с едностранчивите си простотии. Рушенето на паметници е вашият собствен посткриптофашистки позор о менте демокради позор и яденето на торти с отливка на детски глави.
209
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Е Билд вече публикуваха снимка на ракетата. Украинска ракета от NASAMS! Ха сега да видим паталогичният лъжец Киро кога ще се извини?
208
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ветъра на промяната издуха ПП, че и ДБ като се показаха над вълните на политиката. Защото са леки и нямат основа и устойчивост. Само приказки, лозунги, ала бала и селски тарикатлъци с чупенето на шишета не впечатлява никого освен подтиснатите хорица. А такива вече няма.
207
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Киро откъде изплава. Не става тази новина и за сламка.
206
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Първо - болницата е ударена с украинска ракета.Второ - за болниците в Газа що нищо не казвате? Там няма спор кой ги взриви.
205
2
 
2
 
! Отговори
Лудото Ленче преди 2 месеца
Този е за при бай Ставри....какво раздава интервюта и мнения ?!??
204
9
 
5
 
! Отговори
прокажена россия преди 2 месеца
Жужето фашист направи от россия най-мразената терористична страна! путин убиец на православни!
203
5
 
9
 
! Отговори
Има, има оправдание! преди 2 месеца
Дори по време на война няма оправдание да се нанасят удари срещу лечебни заведения. . . . . . . Ако от там изстрелват ракети, може, което е традиция в Украйна! Не знам защо всички си мислят, че руснаците нямат видео разузнаване! А по темата се вижда, че падналата ракета към болницата не е руска! Кирчо учи български, както ти казаха в парламента, за да те разбират!
202
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Киро Вампиро веднага се изказва,за да се подмаже.Да обясни защо на видеото се вижда натовска ракета.Също така да обясни как така украинци са получили СМС от Монобанк на 05.07. да събират пари за разрушената болница като нея я разрушиха вчера на 08.07.?И да обясни защо неговите кирливи тpoлове се скъсват да пишат като разпрани по цял ден срещу подраставащи.Те с руснаците ли воюват или стещу невръсни?!Прави много лошо впечатление!
201
9
 
7
 
! Отговори
Бах мама му. преди 2 месеца
Големи м-ръс-ници са тези руснаци.В Киев не се водят военни действия /фронт / , да бомбандират там цивилни обекти. За Киев може , за Москва не може.
200
5
 
19
 
! Отговори
Олигофрена п.тков преди 2 месеца
Болницата е ударена от украинците с американска ракета.Даже са качили и филмче. Глупакоо
199
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тоя е найголемия крадец. ,и като се напиел чпел чаши и шишета а и вероятно употребява дрога ,къв лидер имат ПП)))
198
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
ракетата е украинска, на ПВО
197
5
 
15
 
! Отговори
Юлиян преди 2 месеца
Е, сега като стане ясно,че ракетата не е руска,а украинска,Кирето и нея ли ще "осъди" по инерция или ще направи нещо напълно нехарактерно за него-ще се замисли?
196
0
 
8
 
! Отговори
истината преди 2 месеца
Лечебните заведения които се лишават от 100% финансиране държавно в България също е удър.Идеята на прехода е да се изградят нови болници без да се закриват и обезлюдяват градове и села, също се се спират общински средства даже и се фалират общини с цел заграбване на земята от така наречените политици които са се сраснали с едрия капитал чрез прехода, а съдебната и изпълнителна власт като английски Фараж им стяга куфарите с лъжи Вие не сте българи Вие сте богати имигранти имигрирайте в чужбина.
195
1
 
9
 
! Отговори
С И С преди 2 месеца
Много простотия има в Бг,но да се радваш на удари по болница и да коментираш е върхът на ИДИОТЩИНАТА!!!
194
4
 
8
 
! Отговори
Факт преди 2 месеца
Ракетата е зенитна и май не много читава.Както и да е,Путин води много странна война-нормално е да се очаква,че ще подходи както Израел в Газа,а не го прави.Чудна работа.
193
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Не му ли тежи на съвеста , че те пращат оръжия там , умират невини хора и деца. Лицемерие еслабо казано ...