Установиха конфликт на интереси, Андрей Гюров в отпуск от БНБ

Комисията за противодействие на корупцията е уведомила БНБ
Обновена: 27 юни 2024 12:37 | 27 юни 2024 12:35, Елка Василева
58
Установиха конфликт на интереси, Андрей Гюров в отпуск от БНБ
Снимка: архив, БГНЕС

Комисията за противодействие на корупцията е уведомила Българската народна банка за съществуващ конфликт на интереси по отношение на подуправителя на банката Андрей Гюров, съобщи БНБ на сайта си.

В него се посочва, че е „установена несъвместимост“ по отношение на Гюров.

До предприемане на последващите законосъобразни действия, с оглед да не бъдат допускани каквито и да е съмнения относно спазване на правната рамка, Гюров излезе в неплатен отпуск, посочва още БНБ.

Андрей Гюров беше избран за подуправител на БНБ, ръководител на управление „Емисионно“ миналата година, като мандатът му трябва да продължи 6 години. Тогава Гюров беше народен представител от ПП, припомня bTV.

През 2022 г. той беше предложен за гуверньор на БНБ, като тогава се конкурираше за поста с Любомир Каримански от ИТН.

Тогава се стигна до сблъсък между коалиционните партньори ПП и „Има такъв народ“, до избор на управител на банката не се стигна. Впоследствие партията на Слави Трифонов напусна коалицията и кабинетът на Кирил Петков падна.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от ЕС
Имаме за усвояване €5 млрд., бизнесът не може да чака
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
това медиите го писаха, но имаше "сглобка", в която се защитаваха едни други
27
16
 
5
 
! Отговори
Я воров преди 4 дни
Нагледахме се на гербаджийски циркове.Не само че не ви гледам,но и не искам да слушам за вас.Дано гръм удари и ехото да залъхне..
26
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Действителният собственик на Volksbank, в която Андрей Гюров е работи 01.2002 до 12.2007 година, е любимата на Путин руска банка Сбербанк". Руската банка притежава 100% от акциите на австрийската банка.БИЛ ЛИ Е ИЗОБЩО БАНКЕР АНДРЕЙ ГЮРОВ, когото неговите колеги харвардци искат да изкарат като най-големия експерт, единствено достоен да оглави БНБ? Фалшификатори!
25
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Това е единствения човек на позиция които може да бъде посочен от президента за служебен премиер от ППДБ и трябва да бъде отстрелян веднага. Браво на ГЕРБ-ДПС. Които може да мисли ще разбере защо.
24
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Пореден срам за ПП и медиите на Америка за България!
23
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Толкова му е акъла щом са го с имали със сектата ПеПе, след като влезе с измама в БНБ, можеше поне да се покрие и да не ходи при партията си. Това всъщност не е толкова фрапантно, колкото факта, че Гюров е посочил в СИВИто си 5 банки, в които уж е работил, но банките нямат данни при тях да е работило лице с име Андрей Гюров. Той е подал фалшиво сиви, точно като на Киро декларацията. Сигурно Лена Бориславова ги фалшифицира всички документи в ПеПе. Оставила си е ръцете и в на Гюров лъжливото сиви.
22
3
 
29
 
! Отговори
АКАДЕМИК ШАРЛАТАНОВ преди 4 дни
ПОЧТЕННИТЕ ОТ ПП-ДБ ЕДИН ПО ЕДИН, КОЙ С ПУДЕЛ И ПАЧКИ, КОЙ С КЕШ, КОЙ С ФАЛШИФИЦИРАНЕ НА ПОДПИСИ, КОЙ С АЛА-БАЛА, КОЙ СЪС УПОТРЕБАТА НА САПУНА УСТРЕМНО ВЪРВЯТ КЪМ НИЩОТО? ГОЛЯМОТО НИЩО НА ШАРЛАТАНИТЕ НА РАДЕВ!
21
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Шкембетата завзеха цяла Бг вие за един Корал се притеснявате.Кой Корал,кой *** ял....
20
2
 
12
 
! Отговори
Аполлон Вангелов преди 4 дни
ТОЗИ РОММ АНДРЕЙ ГЮРОВ В БРАТ на МУЗИКАЛНИЯ ИНВАЛИД ОТ 80-те и 90-те = Вокала на 'Ревю' и 'Контрол' = Васил Гюров .....Мафия, П.П.--ЗАВЗЕХА КОРАЛ на ВАСИЛИКО (ТЗАРЕВО)..ТОВА Е СТАР ГРЪЦКИ ПЛАЖ...
19
12
 
6
 
! Отговори
Цв.Бориславова преди 4 дни
Има си хас Бокич да не бръкне в БНБ.Откъдя накъдя Василев ше дава пари на пенсионери,а шкафчетата в застой...Ясни сте ни като бял ден.Затова държите всички служби под сурдинка и докато ръм не ви тресне,нещата няма да се оправят!
18
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
този попада ли в "домовата книга" за евентуален служебен мин.предеседател?
17
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Гюро п.омака е агент на ФАЩ - от американския университет у Горна Джумая :)))
16
13
 
9
 
! Отговори
Сър Пичук преди 4 дни
Герб пак наглася свои хора в бнб, очаквайте фалит на някоя банка скоро
15
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Когато някой не е удобен за Тиквата и Шиши, веднага ще намерят "конфликт на интереси"... Абсолютно завладяна държава сме
14
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
ПП освен да нарушават законите, друго правят ли?
13
6
 
23
 
! Отговори
Степан преди 4 дни
Цяло чудо е ,че го допуснаха до БНБ.Беше страхотна грешка.Този човек е *** по душа.Целта му беше да се внедри в БНБ.Той не работи за България.
12
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Гюру има фирми а Радев и Чобана са теглили заеми в евро и $.
11
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
А бе защо тези хранени от нас служби не уловят в конфликт на интереси поне един депутат кмет , член на комисия от ГЕРБ-ДПС?! Защо? Значи най честни и безгрешни са от ГЕРБ-ДПС, голям смях!Хора гербавите ви вземат за мезе, ХА ха ха!
10
5
 
16
 
! Отговори
Гледна точка преди 4 дни
До 2. А бе вие, променкаджиите кога ще спрете с тези глу.пави конспирации? Все някой ви пречи, все някой друг е виновен, все някой ви спъва вас - "единствените носители на морала, истината и ума".
9
4
 
25
 
! Отговори
Гражданин преди 4 дни
Ха-ха-ха, а бе сред тия променливите има ли някой, който да е наред със законите и правилата в държавата? Киро с двойното гражданство, един дето беше вкратце шеф на КЕВР, сега този.