Възраждане: Ще подкрепим само правителство с наш мандат

От партията поставят 5 условия за формиране на кабинет
17 юни 2024 15:08, Анисия Иванова
102
Възраждане: Ще подкрепим само правителство с наш мандат
Снимка: БГНЕС

Ръководството на "Възраждане" е упълномощено да заяви, че единственото правителство, което политическата организация ще подкрепи, е правителство с мандат на „Възраждане". Това съобщиха в позиция от партията, изпратена на медиите.

Позицията е по повод отправената покана от страна на ГЕРБ за преговори за съставяне на правителство.

Още по темата

„В случай че „Възраждане" получи мандат, при неуспешен първи и втори такъв, ще отправим покани към всички парламентарни сили, без ДПС, за разговори при подчертаване на петте задължителни условия на "Възраждане" за формиране на кабинет - провеждане на референдум за запазване на българския лев, провеждане на референдум за излизане от НАТО, премахване на санкциите срещу Руската федерация и финансови компенсации за потърпевшите от тях български предприемачи, прекратяване на изпращането на военна помощ за Украйна и недопускане на въвличането на България във военния конфликт чрез изпращане на български военен контингент, свикване на преговорен екип за предоговаряне на условията за членството на България в Европейския съюз, които към момента не са изгодни“, посочиха от „Възраждане“.

От партията са категорични, че няма да разговарят с ДПС по тези приоритети и добави, че ДПС не е партия, а етнополитическа мафия и пета колона на Турция.

„Попадането на ДПС на второ място на последните избори на 9 юни 2024 г., следствие на негласуващите наши сънародници и гласовете от Турция, които бяха възстановени по предложение на „Има такъв народ“ (ИТН) и „Продължаваме промяната-Демократична България“ (ПП-ДБ), е огромна заплаха за националната сигурност на страната ни“, обясниха от „Възраждане“.

ГЕРБ-СДС изпрати покани за срещи до партиите, които влизат в 50-ото Народно събрание, за консултации. Президентът Румен Радев свиква първо заседание на новоизбраното 50-о Народно събрание в 9:00 часа на 19 юни 2024 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от Общество
Въвеждането на еврото ще бъде доказателство за евроинтеграцията на България
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
0
 
1
 
! Отговори
Как с ваш мандат преди 1 седмица
Това шега ли е
85
1
 
2
 
! Отговори
ПУТИН ТЕ ОТСВИРИ преди 1 седмица
СЕГА ХАРЕСВАЛ ПО ЗАГЛАДЕНИЯ ПОЛКОВНИК...
84
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Копейкин хич няма усет. Във всеки следващ парламент ще имат все по-малко представители. Мина им момента. И също така на Величие, хората се хвърлиха там от няма и къде, нооо сега лъсна че са секта с мозъчно промити наркоманчета на треви и билки. Колко хора мислите ще гласуват за сектанти?
83
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
След ру-снаците и ру-мънците мачкат украина! Спешен съвет по нац. сигурност!!!
82
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Правителство с мандат на Възраждане няма да има. Костадинов е прав само, че ДПС са мафия, но ПП нямат нищо общо с възстановяване на турските гласове! Точно обратното - К.Петков искаше дори да ги заличи.
81
6
 
10
 
! Отговори
Бай Жужи преди 1 седмица
Всички от Възраждане са добре дошли в Кремъл . Приемаме ги и ги пращаме направо на фронта да покажат колко са предани на Масква
80
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Я бягаай,бе!!!
79
6
 
3
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 седмица
В България няма руски проекти. Руски бе единствено Атака и то в последствие. За руски може да се представи и формацийката на Малинов. Всичко останало са американски проекти, чиято цел е да обере целия вот след турския и римлянския.
78
5
 
2
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 седмица
Ама вие не разбрахте ли, че Величие е за Украйна? Просто не искат да им даваме военна техника и са за мир. Готови са да дават хуманитарна помощ и изобщо това, което България може да им подари. Кой ви метна, че са руски проект? Това е антируски проект, насочен към разцепване на русофилскиня вот. Толкова ли сте тпии и дори не слушате какво говори Марков?
77
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Е кога ваш мандат )))или участвате кога ви платят ПП милиони
76
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
И тези реват да нероден Петко.
75
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Някой няма ли да помогне на Украйна да спечели мача срещу Румъния? Срещу Русия помагат, срещу Румъния-не!?
74
0
 
10
 
! Отговори
вие си ги избрахте преди 1 седмица
схемата е ясна, герб дпс и отцепници от ппдб, които не случайно се разделят сега. що не се разделиха преди изборите? едни 15 души група ще е стабилна подкрепа, само не е ясно коя част, пп или дб. Това посолството ще го реши, по скоро дб
73
7
 
10
 
! Отговори
Майора преди 1 седмица
Копейкин , твоите искания единствено и само работят за Путин и Русия! Така че изтегляй депутатите си от ЕС , обръщай влога си в рубли и отивай там , чакат те отдавна!
72
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Украина е новия еврошампион по футбол. Така каза Дедо!
71
1
 
4
 
! Отговори
Лагрестин преди 1 седмица
До РендетоПърво,това е невъзможно,тъй като сме общество без идеали и второ,поквареният ни свят поквовителства порока,а дестабилизира непокварените общества.Само Бог може да спре това.
70
5
 
6
 
! Отговори
Психиатър преди 1 седмица
4 от тези 5 точки са в директна полза на Русия.
69
0
 
3
 
! Отговори
Атмаджа преди 1 седмица
До АнонименИграят мач за европейско.
68
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Абе слушам по радиото-Продължава нападението на украина срещу Румъния???? Какво по дяволите става? Нали уж няха съюзници??? Защо са ги нападнали???
67
2
 
10
 
! Отговори
Рендето преди 1 седмица
Тъй ли пък за 34 години не се появи една чисто Пробългарска политическа партия, без национал-фашистки елементи и чуждо поклоничество и влияние... Просто партия, която защитава националните интереси, култура, история и традиции на Бг държава, на всички български граждани, без значение на етнос и вероизповедание, с Национална Доктрина, със защита на всички слоеве на обществото без знаение от социалния статус на човека, а изключително по Буквата на Закона?!