ВМРО иска военно обучение за всички мъже под 50 години, които не са били в казарма

Това да важи включително за министри, депутати и кметове
16 юни 2024 10:22, Красимир Ангелов
541
ВМРО иска военно обучение за всички мъже под 50 години, които не са били в казарма
Снимка: БГНЕС

ВМРО предлага военно обучение за всички мъже под 50 години, които не са ходили в казармата, включително министри, депутати и кметове, става ясно от позиция на партията.

"Ние от ВМРО винаги сме подкрепяли национално отговорната позиция, че българските мъже трябва да преминат през начална военна подготовка", казва в своя позиция заместник-председателят на ВМРО Красимир Богданов.

Всички, които са на отговорни позиции - кметове, общински съветници, депутати, областни управители, министри, зам.-министри, да минат форма на обучение, която да ги подготвя за ситуации, свързани с бедствия и аварии, на каквито сме свидетели, особено през последните години.

Ние сме последователни в позицията и работата си по темата за военно обучение. България трябва да поддържа собствени добре въоръжени и подготвени сили, независимо в какви съюзи и организации членуваме. Това сме отстоявали и когато либералната десница закриваше поделения, защото „сме нямали нужда от армия“, унищожаваше военната ни техника, „защото била съветска“, както и сега, когато се превъоръжаваме с оръжие, съвместимо с това на днешните ни съюзници. Най-пълноценно тази политика беше провеждана от военния министър Красимир Каракачанов, който ремонтира старата съветска техника, защото не разполагахме с друга. Същевременно се сключиха договори за придобиване на ново въоръжение с мисъл това, което е възможно, да се произвежда в българските военни заводи“, се чете още в позицията.

От там допълват, че по настояване на ВМРО Министерството на образованието и науката въвежда начална военна подготовка в училищата.

"Живеем в размирен регион и засилването на въоръжените сили трябва да е постоянна, а не конюнктурна задача, която няма общо със сегашната геополитическа ситуация. Последният набор, уволнил се от казармата, е от 2008 г. Без по-решителни действия недокомплектът на резерва на въоръжените ни сили няма как да се компенсира. Затова трябва да се въведе военно обучение за всички мъже под 50 г., които не са служили. За да се даде пример, в това число трябва да влязат и министрите, депутатите и кметовете. Стара максима е, че който не храни собствена армия, ще храни чужда".

"Изказаните мнения против засилването на отбранителните способности на българската армия са от хора, които явно са щастливи от факта, че небето ни се пази от турските ВВС или пък се плашат от суровостта на войнския живот или пък им харесва „мъжете“ да дефилират по прашки окичени с пачи пера, вместо да бранят родината си", коментира Богданов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


541
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
287
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Веднага си сменям пола и да се оправят. Никви казарми.
286
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Мернах в един руски форум теорията, че Сталин има еврейски корени - та кой грузинец ще си кръсти сина Йосиф. Имаше се предвид, че е от горските (планински) евреи.
285
1
 
1
 
! Отговори
ДО 292 преди 3 месеца
Защо да си звъня на собствения ход? Нали имам ключ! Сега и телефонен номер ли да ти дам? Последния път, когато го дадох, ме напускахте по обяви в 200 сайата!!
284
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
до 291 Пубер осрааан, как да те позная че да знам кой да пребия. С какво ще си облечен?
283
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Аз искам, да се извиниш, задето ме псува! В казармите ставаха зверства! А ти си комунист!
282
1
 
2
 
! Отговори
ДО 285 преди 3 месеца
Лъжеш като Ром Антика - Задължителната Казарма е въведена от Бай- *** Фердинанд - Национален Предател погребан в България след 100 години .Внука му е Симеон .Аре бегай .
281
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 20 минтуи съм пред блока. Слизай! Без полиция, бе телефоно. Мъж среу мъж, който си тръгне, си тръгне...
280
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Гейовете от пп не харесват това
279
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
до 284 И как ще влезеш без ключ ве смооотаняк във входа?Искаш ли да се пробваш? Щото мен ме арестуваха преди 2 години че съм искал да влизам във входа, смоооотаняко!
278
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен Да пребия тоя, дето каза, че бил от Варна 115-ти блок. Защото МНОГО МЕ ЯДОСА, ама разбираш ли!
277
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
След идването на СССР, другаря *** Йосиф Сталин изкорени Българските Ковбой - селяни, иззе им земите и ги натика в колхозите - ТКЗС ... по време на СОЦА нямаше кой да работи на село и въведоха задължителна АРМИЯ, която да варди младите да не бягат извън България, за да може младите да ходят на БРИГАДИ и да работят по ТКЗСетата да изхранват ТъртеитеКомунягите!
276
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Шкембе воеводата и Джамбаски кат им се воюва да се пишат доброволци и са готови двамцата. Тия дори не са в парламента и като гледма няма и да го помиришат повече. Искали задължително военно обучение от името на кого точно го искат от името на избирателите им които ги няма.
275
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
След идването на СССР, другаря *** Йосиф Сталин изкорени Българските Ковбой - селяни, иззе им земите и ги натика в колхозите - ТКЗС ... по време на СОЦА нямаше кой да работи на село и въведоха задължителна АРМИЯ, която да варди младите да не бягат извън България, за да може младите да ходят на БРИГАДИ и да работят по ТКЗСетата да изхранват ***!
274
3
 
3
 
! Отговори
MNENIE преди 3 месеца
Всеки Мъж трябва да умее да борави с огнестрелни оръжия .Днес това е достъпно само за Мафиоти платили на МВР .Един коментар по долу беше написано че в Армията си правят само чии..й - този тъ...р е забравил да се образова - не знае за Шипка , Сръбско - Българската Война , Дойран и милионите загинали Български ВОИНИ за Свободата ни , за ни има нас и нашите ДЕЦА , ВНУЦИ и Правнуци .
273
1
 
0
 
! Отговори
Нане преди 3 месеца
краваромучалки в съжителство с начетени индийци, по натуфски стандарт, ще е направо беззценно.... ===))) ще е най рейтинговото предаване, по тАлАвизията....
272
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен Парка е там, палчяооо ... Ако идваш, идвай и толкова. Ама без, да ми идватае 4 човека и едини да вади ножове!!!
271
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Чудесна идея Нема работодатели. Сичко е държавата както до 1989 г.
270
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
до 278 Кого да пребиваш бе?
269
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен Условие-да си дебел Дебелите падат геройски още на първата обиколка на полигона.
268
0
 
4
 
! Отговори
Чудесна идея преди 3 месеца
Ами да ги почват за по 6 месеца всичките и така - после майка жална на работодателите - кой ще ги замества тия хора ?