Асфалтираха пътя, където катастрофира Петков, а Главчев нареди проверка

На мястото няма дупки, които да се нуждаят от ремонт
21 май 2024 15:20, Нели Христова
130
Асфалтираха пътя, където катастрофира Петков, а Главчев нареди проверка
Снимка: Twitter

Премиерът Димитър Главчев поиска от министъра на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова да извърши незабавна проверка във връзка с информацията за асфалтирана част от път в района на Аксаково, където преди дни имаше тежка катастрофа с автомобил на НСО. Това съобщиха от пресцентъра на Министерския съвет.

Министър-председателят очаква в спешен порядък писмените обяснения на министъра, както и какво наказание ще бъде наложено на отговорните за вземането на това решение.

За асфалтирането на пътя бе съобщено онлайн, като някои предполагат, че така разследването ще бъде възпрепядствано.

Както стана известно, по-рано днес министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова разпореди незабавно да се образува дисциплинарно производство срещу директора на Областно пътно управление – Варна инж. Явор Пасев и началника на отдел "Инвестиционно-ремонтни дейности“ в ОПУ – Варна Севдалина Казълова.

Докато тече дисциплинарното производство служителите са отстранени от работа.

Служителите от ОПУ-Варна със своите действия или бездействия са допуснали асфалтирането на част от отсечка на пътя Варна-Добрич, при изхода на община Аксаково, където преди дни имаше тежък пътен инцидент, който завърши със загуба на човешки живот.

Министър Коритарова изпрати и сигнал до прокуратурата за действията на служителите и на фирмата извършила ремонта – ДЗЗД РОУД ПРОДЖЕКТ, в което участват "ХИДРОСТРОЙ“ АД и "ТРАНСТРОЙ-ВАРНА“ АД.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Във ФБ гледах анализ на специалист, който показва мястото на катастрофата. Там преди включването има завой и този, който се е включвал в главния път при такава скорост на колата на НСО, просто е нямало как да я види, защото тя е била зад завоя. Когато той е погледнал пътя, там е нямало никаква кола. При 150 км/ч, колата на НСО е стигнала до него и го е ударила за време около 3 секунди. Т. е. проблема не е във включващата се кола, а в скоростта на негодниците от НСО.
21
0
 
7
 
! Отговори
Samo minavam преди 3 месеца
Да влезне убития
20
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Това е пътя за Добрич, Силистра, Русе (стария римски път от селищата на Варна и от крепостта Одесос). Натоварен е и трябва да има по две платна в посока и кръгово на това кръстовище за град Аксаково, а не табели по 10 квадрата и храсти по краищата на пътя като в горски път 4ти клас.
19
0
 
18
 
! Отговори
ХиХи преди 3 месеца
Ся бацо па изпере кирю
18
1
 
7
 
! Отговори
КОЧО-2 преди 3 месеца
Има един текст в НК- чл.294 НК-витиеват един такъв,направо никакъв...,но текст.
17
0
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Това е най-светкавичния ремонт на пътен участък в района, който съм виждал. И то без да е имало видими съществени проблеми с настилката. За сметка на това огромни ями на натоварени места така си стоят с месеци. Някой ще обясни ли?
16
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Най-добре се прави експертиза като се положи нов асфалт на мястото на инцидента. Тогава може да докажеш точно това, което ти трябва да докажеш. Хайде сега някой да оспорва, че колата на НСО се е движела със скоростта на пешеходец, а загиналият водач му е препречил пътя с 300 км/ч.
15
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Здравейте, африканци! Моля затегнете предпазните банани! Магистралата за Шенген е отворена!
14
2
 
17
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 месеца
един момент!..-Какво "заличават" ?...Че то веднага след инцидента са направени и оглед,и снимки на събитието ...Ако има някакъв замисъл,той ще е да не може да се направи повторна експертиза и така да не се приемат доказателства..Така работят и следствието,и правосъдието в Бг...Какво да ви кажа?...Умът ми /доколкото го имамам де!/ не може да разбере ЩО ЗА ПОБЪРКАНА нация сме ?!
13
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Вероятно за да прикрият фактър че няма никакъв спирачен път.
12
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Уточнение: Къде е станала катастрофата: Във община Варна или Аксаково и кой е отговорен за този път и кръстовище: Общините или област Варна и съответните им подчинени структури.
11
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Сега следва - съдът ще каже че има грешка при експертизата на местопроизшествието и ще върне за нова експертиза. Обаче проблем - всичко е заличено. Прекратяване заради липса на доказателства.
10
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
99 процента вина за ПТП-то е на безумната организация на кръстовището. Не се ли промени нещо скоро пак ще има инцинденти. Пътят там стана много натоварен, но никой не го интересува. Добре дошли в ***. Какво ги топли загиналите, че после някой ще бъде осъден. Все пак това са човешки животи. Нека вземат пример от Кресненското дефиле.
9
16
 
12
 
! Отговори
Очен лекар преди 3 месеца
Това е толкова нагласено като "прикриване", че чак е подигравка с интелигентността на обикновените хора. Не виждате ли, че тая "кръпка" е сложена ЕДИНСТВЕНО с цел да може да се пише за това?
8
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Доколкото разбрах Главчев е карал валяка
7
1
 
33
 
! Отговори
КОЧО преди 3 месеца
Кравар евроатлантик е прав-заличават наличието на следи или липсата им-в двата варианта заличават.ВАЖНО Е ОБАЧЕ и сигурно е направено, да се направи оглед,скица на мястото,снимки,да се измерят разстояния от една точка до друга в зоната на удара и прочие.Да видим какво ще излезе в крайна сметка.
6
0
 
40
 
! Отговори
ъ преди 3 месеца
Много скръндзливо са действали. Като ще прикриват следи на местопроизшествието, да бяха асфалтирали по-голям участък. Не стига, че са нагли, ами са и пинтии.
5
21
 
7
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 месеца
психиндела "Главочев" ми стана любимец !...След като "сезира" ДАНС за договр,който ТОЙ САМИЯ е одобрил и подписал,ми стана ясен !..-:ПЪЛНО КУКУ !..."До ДАНС :-Аз,премиерът на Бг -Главочев,апелирам данс да разгледа случая с факта,че некой ми сайизсралв гщите!Апелирам и да са създаде парламентарна комисия по въпроса!"....Денкоолу наистина е "академик" в сравнение с това едва дишащо КУКУ !
4
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Те ще разследват ли НСО ? Или НСО се пази от кРадев?
3
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Струва ми се, че са направили "гърбица" на кръстовището, което е добро решение.