Русия връща корекомите, засега в Москва и Санкт Петербург

Безмитните магазини ще са за дипломати от мисиите
20 май 2024 18:00, Петър Бойчев
247
Русия връща корекомите, засега в Москва и Санкт Петербург
Снимка Фейсбук

В двата най-големи града на Русия - столицата Москва и Санкт Петербург, ще бъдат открити специални безмитни магазини за служители на дипломатически мисии, съобщи агенция "РИА Новости", позовавайки се на съобщение на информационния отдел на Главното управление за обслужване на дипломатическия корпус към руското МВнР.

"В момента се работи по документалното оформление на дейността на тези магазини", допълват от пресслужбата, като уточняват, че се подготвя пакетът документи, свързани с фирмата, която ще организира безмитната търговия. От магазините ще пазаруват не само служители на дипломатически мисии, а и такива от консулски учреждения и други международни организации.

Магазините ще работят на принципа на прочутите по времето на бившия СССР "Берьозка". Техен аналог в България преди 10 ноември 1989 г. бяха магазините от веригата "Кореком", където се пазаруваха западни стоки с валута, като правото за това имаха само чужденци (дипломати, търговски представители и т.н.), както и българи, работили зад граница, т.е. имащи право по тогавашните разпоредби да притежават валута.

Цените във възраждащите се корекоми в Русия ще бъдат в рубли, долари и евро. В тях ще може да влизат и да пазаруват само лица, получили акредитация от руското външно министерство. След купуването на каквото и да е от тези магазини, ще се издава касов бон с надпис Duty Free, в който който може да има и лични данни на клиента.

Въпреки удивителната прилика със социалистическите "Берьозка" от пресслужбата на МВнР, твърдят: "Грешка е магазините за бъдат смятани за възродени "Берьозки" от съветско време, в които, освен чужденци, можеше да пазаруват и наши граждани при наличие на чекове от Внешпосилторг".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


247
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
28
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Лъжливи новини с лъжливи фотоси от отминали години. Смях. Позор са мисирките и местните тRолове в днес-а. Русия се посещава и в момента и ходим на екскурзии лично. В магазините им си има всичко. За какво са им корекоми? Няма нищо общо със соца до 90-те години. Който ви се връзва на смехотворната пропаганда, толкова си е подавал носа навън.
101
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Над 1 000 000 българи нито учат, нито работят, нито чакат помощи
100
22
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Българите днес дори и руска лада или москвич не могат да си позволят, а 20 годишните западни таралясници които карат ги забранят. Ще има само електрички, а на тях животът им е 6-7 години и след това давай 100 хил лева за нова. И от 2027 г Еврокомисията въвежда нов въглероден данък на бензина, горивата ще скочат драстично. Но за какво ви е скъп бензин, като няма кола, електричките са толкова скъпи, че ще са достъпни за елита, а народа на колела и пеша. Важното сега е българите да свикват да се придвижват с колела.
99
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Кметът на София: "Важно е българите да се придвижват с колела".
98
16
 
5
 
! Отговори
Фон де Говнен преди 3 месеца
Яжте червеи и насекоми, и карайте колела.
97
3
 
16
 
! Отговори
Ббб преди 3 месеца
Березка има у нас от кое време още.. Как ли се е сетил собственика-украинец за това име.. Няма нищо руско в тях, всичко е от Литва и др евро-бизнеси които печелят от носталгията по СССР в бившите републики и от про-руските общности.Единствения истински руски гастроном у нас е на Баневи на Витошка до Южния парк.
96
28
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Пак елементарни лъжи. Като ги открият, тогава пишете. Няма смисъл от корекоми. Там си има стоки достатъчно. Другия месец пак отивам там. Недостиг няма на нищо. Мисироците към посолството да не се кахърят, че са смешни.
95
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Цикадите са най-новата кулинарна тенденция: готвачи публикуват рецепти за вредителите, опаковани в бекон, пържени с каджун и пралини.M алките насекоми, които потъмняват, докато порастват, са с високо съдържание на протеини и имат вкус на ядки. Ресторанти и частни готвачи използват шумните насекоми в салати и пържени картофи, увиват ги в бекон или просто ги пържат в тиган с подправки.
94
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
А скоро и купонната система...
93
1
 
17
 
! Отговори
Фют преди 3 месеца
До 78. Не си заслужава да пазаруваш в раша в такъв магазин. Какво по-различно ще си купиш? То, нашите обикновени магазини са като техните корекомски:)))
92
19
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
A какво става в Киев? Има ли хора? А в Лвов?
91
0
 
15
 
! Отговори
Ельоменат преди 3 месеца
Ченчаджии има ли
90
1
 
21
 
! Отговори
Не преди 3 месеца
ФашиZъм има в Русия. Типичен, но с някои нови елементи, които го правят още по-брутален от италианския и немския. Не е хубаво хора които не разбират от политология и политически течения да коментират.
89
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
А какво става с контранастъплението? Върнаха ли вече Крим?
88
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен 78, няма ти я блокират, ама неможеш да се разплащаш с нея, съществува и голяма опасност да ти гепат данните и да я опукат в интернет
87
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Нищо бе по соца викаха 2000дната година сички че имат хеликоптери - чуеш че у Букурещ пуснали спагети, литнеш да си купиш... Всеки такъв режим завършва трагично с фалит, мизерия и много разбити човешки животи...
86
1
 
22
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 3 месеца
Безаналоговите се чудят от къде да набарат малко долари и евро.
85
17
 
3
 
! Отговори
Извинете преди 3 месеца
Извинете, мога ли да попитам? Едне леко въпросче тука така - може ли някой да каже сега тука, кой е президент на Украйна в момента?
84
1
 
15
 
! Отговори
Амчи преди 3 месеца
Ама ся само с $ и ли ще се пазарува там или ще може и с рубли?Щото те долара и еврото нали били хартийки без покритие които никой не искал... За какво са им?
83
23
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
А в Киев има ли хора, има ли хора в Киев?