Падането на Росен Желязков е факт, 129 депутати го свалиха от шефското място на НС

Понякога трябва да замълчиш, за да бъдеш чут, заяви Желязков
Обновена: 25 апр 2024 11:24 | 25 апр 2024 11:20, Александър Попов
199
Падането на Росен Желязков е факт, 129 депутати го свалиха от шефското място на НС
Снимка: БГНЕС

Парламентът освободи председателя на Народното събрание Росен Желязков. Решението беше подкрепено от 129 народни представители от „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ), „БСП за България“, „Възраждане“ и „Има такъв народ“, „против" гласуваха 103 от ГЕРБ-СДС и ДПС.

Проектът на решение за предсрочно освобождаване на  председателя на Народното събрание беше внесен и подписан вчера от народните представители от "Продължаваме промяната - Демократична България" и от "БСП за България".

Основанието е системното неизпълнение на задълженията му като председател.

"Скъпи колеги, за мен беше чест да бъда председателят на 49-ото Народно събрание. Това заяви председателят на 49-ото Народно събрание Росен Желязков минути преди да бъде освободен от поста. От ГЕРБ-СДС и ДПС го аплодираха на крака.

"Понякога трябва да замълчиш, за да бъдеш чут. Всички ние в тази зала сме хора, но хора, пратени от други хора, за да работим за хората. Като хора имаме нашите страсти, но като народни представители, имаме отговорност", заяви Желязков.   

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


199
Още по темата: Росен Желязков
Още от Избори 2024
Костадин Паскалев: Григорова сама ни потърси за разговор
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ще сложат друг Росен Желязков
110
3
 
16
 
! Отговори
до ПП се разкриха преди 3 седмици
Ама това на мен ми беше ясно от самото начало. Първо, защо точно Радев ги създаде и подкрепи? Дали не е знаел чии внуци са? Това са всички деца на бившата номенклатура. Някои родени в СССР, родителите им са излизали по Западна Европа и Америка още по бай тошово, а знаем само кои можеха да го правят. Няма спор чии са тези момчета и момичета.
109
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
" ... но хора, пратени от други хора, за да работим за хората ..." Под "хората" разбирайте Борисов и Пеевски. Вторият фигурира и в американския и в британския "Магнитски". Желязков, макар и свален в последния момент, бе по-скоро слуга на първия. Но и това е добре! Трябва постепенно да се стигне до момента, в който ще отговарят за престъпленията си - без възможност за вечно изплъзване.
108
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
И КАКВО МИ ПОДОБРЯВА ЖИВОТА НОВИЯ ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ПАРЛАМЕНТА? ЕДНИ КАПРИЗНИ РАЗГЛЕЗЕНИ И НЕОРИЕНТИРАНИ НЕДОРАСЛИ ИНТЕРЕКТУАЛНО ЕКЗЕМПЛЯРИ С АМБИЦИИ ЗА ЮРИДИЧЕСКАТА КОРИФЕЙ НЕКАДЪРНИЦИ! ИЗМЕНИХА КОНСТИТУЦИЯТА ДА ДА ПОСТАВЯТ ТЕХНИ ХОРА, НО НЕУСПЕШНИТЕ НАПЪНИ ИМ ПОКАЗАХА РЕЗУЛТАТ РАЗЛИЧЕН ОТ ФАНТАЗИИТЕ! СЕГА ЩЕ СВАЛЯТ ПРАВИТЕЛСТВО ИЗБРАНО ПО ТЕХНИТЕ ПРИУМИЦИ!БЕЗУМИЦИ!ТРОПАТ С КРАК!ВИКАТ МАМА/НИНОВА/И ТАТЕ/КОПЕЙКИН/ ИСКАМ СИ ИГРАЧКАТА? НАЛИ СА ТЕХНИТЕ МОСКОВЧЕТА ПАЛИМ ДЪРЖАВАТА НО ДЕЦАТА ДА СА ДОБРЕ!
107
11
 
15
 
! Отговори
Голяма работа преди 3 седмици
Утре НС се разпуска. А пп се подведоха по свирката на итн и възраждане и бсп. Докато ГЕРБ виждат, че с клоуни, сценаристи и подобни политика не може да се прави, пп вече пробваха. Но явно не са се опарили достатъчно. Е, хората юни ще дадат оценката си. Но нужда от подкрепа за тази оставка на пп нямаше. Желязков не наруши правилника и свърши прилична работа, в сравнение с мамин николчо, който сега гласят за Брюксел. Въобще нивото на пп е като това на итн. ДБ трябва да е готово да губи с тях.
106
4
 
12
 
! Отговори
Хайдеее, преди 3 седмици
...поредният ДС-проект, на Кики и Коко, заедно Ристю и Танас, си отидоха при партията-майка! ДС си ги назначи, за да разбият дясното и проевропейските партии, че да продължат линията на преврата на Радев, който ги и набута в политиката! Е , и едно "аллабала " да врътнат за изборите!
105
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Един по един /въпреки 1-вото място на герб / , си ЗАМИНАВАТ !
104
0
 
19
 
! Отговори
Исторически парк преди 3 седмици
Голяма победа.. то утре парламентът се закрива
103
8
 
22
 
! Отговори
ПП-ДБ се разкриха! преди 3 седмици
Те са в една коалиция с БСП, Възраждане и ИТН! Те са младите кадри, наследници на червената партийна и ДС номенклатура! Явно и категорично го потвърдиха, както и потвърдиха саботирането на България за влизане в Шенген и Евро зоната! Оттук нататък да ми говорят за десни политики, за честни и почтени, образовани хора от ПП-ДБ граничи с цинизъм! Да сме наясно всички, които подкрепят ПП-ДБ подкрепят подменената от БКП/БСП/ДС демокрация, подменят дневния ред на България, работят за руска колония!
102
12
 
11
 
! Отговори
КОАЛИЦИЯ- КОПЕЙКИТЕ преди 3 седмици
ПП + ВЪЗРАЖДАНЕ +БСП + ИТН........ ВСИЧКО ЗА ПУТИН, ВСИЧКО ЗА ПОБЕДАТА
101
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Абе подръжници на ПП... Вие какво добро видяхте откакто тези шарлатани са на власт. Промяна има...ама лоша. Вие какво добро видяхте?
100
5
 
7
 
! Отговори
Мда преди 3 седмици
Само Народен съд ще реши проблема с политическата класа...
99
1
 
14
 
! Отговори
240 Боклуци преди 3 седмици
Не знам какъв им е мотива и не ме интересува. Питам се какво правят всички тия там? Освен че вземат заплати и въртят далавери. Да се бяха свободили всичките 240 бок....ци. сега пак ще почнат едни заседания за избор на нов председател... И за какво? да отчитет дейност.. Ай шЪ ви .ва И бокл... улуците таман
98
6
 
9
 
! Отговори
Ха-ха преди 3 седмици
Шарлатаните опитват да се изперат пост фактум от срамната коалиция с мутрите и турската мафия. Обаче в същото време подават заявки за Сглобка 2 със същите...
97
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Самият Росен Желязков вероятно не е лош човек. Но липсата на желание за реформи на ДПС и на тяхното поделение ГЕРБ до степен, че да бъде хвърлена страната отново в парламентарна криза и извършването на политически чистки са много тревожен сигнал.
96
3
 
6
 
! Отговори
Ганьо преди 3 седмици
Това племе си заслужава съдбата. И трябва още и още, докато изчезне напълно.
95
12
 
9
 
! Отговори
Бг преди 3 седмици
Махнаха председателя на мафията - това е ПРАЗНИК !!! УРА !!!
94
0
 
14
 
! Отговори
Истина ли е това преди 3 седмици
Ако и така действаха, както говорят, България щеше да е рай, а не дъното на Европа! На дъното сме благодарение на същите тези хора в парламента и различните правителства! Освен да крадат, обслужват чужди интереси и да се чудят какви мизерии да си правят едни на други, друго не вършат.
93
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Много добър ход на ПП-ДБ ! Крайно време беше мафията Герб-ДПС да бъде оставена в изолация ! Просто излезте и гласувайте и да се освободим от гнусната мафия !
92
10
 
12
 
! Отговори
Червен Картон За преди 3 седмици
Росен Железото Гробарите остават с човек по малко на терена Железото беше мазен и слуга на сатаната но симпатяга каква поредна парламентарна драма уважаеми зрители.