ПП-ДБ внася искане за оставката на председателя на НС Росен Желязков

То било подписано и от депутатите от "БСП за България"
Обновена: 24 апр 2024 21:11 | 24 апр 2024 20:55, Анисия Иванова
39
ПП-ДБ внася искане за оставката на председателя на НС Росен Желязков
Снимка: Bulgaria ON AIR

Внесохме искането за оставката на председателя на Народното събрание, съобщи пред журналисти в Пазарджик съпредседателят на "Продължаваме промяната" (ПП) Асен Василев.

Той уточни, че искането, освен от депутати от ПП-ДБ, е подписано и от народни представители от "БСП за България".

"Цялостно показваме "червен картон" на ГЕРБ за работата в последните три месеца", каза съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков.

Той обясни, че подписите са събрани от „Продължаваме промяната“ и БСП. "Ние знаем, че и "Възраждане" имат такава инициатива, но нашето входиране на подписи включва само "Продължаваме промяната" и БСП. В пленарната зала ще се види коя партия как ще гласува, каза Петков и обясни, че искането ще се гледа утре.

Цялостно показваме червен картон на ГЕРБ за работата в последните три месеца, липсата на изпълнение на законодателната програма, за която се бяхме съгласили, антикорупционните закони“ – заяви съпредседателят на ПП Кирил Петков.

По-късно в прессъобщение от ПП съобщават, че "Продължаваме промяната – Демократична България" (ПП-ДБ) констатира, че председателят на Народното събрание злоупотребява с власт и правомощия, и работи в интерес на политическия блок ГЕРБ- ДПС.

Конкретните мотиви към предложението за решение са: нарушение при процедурата по предсрочно прекратяване мандата на управителя на Националната здравноосигурителна каса - Станимир Михайлов; системна злоупотреба с правото по чл. 48, ал. 5 от ПОДНС; нарушения при провеждане на парламентарния контрол по чл. 105 от ПОДНС, се посочва в съобщението.

"Продължаваме Промяната – Демократична България“ няма да спре да се бори България да се превърне в нормална европейска държава. ГЕРБ получава ясно съобщение, че не може да спира работещите институции, които целият български народ очаква, заявяват от формацията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от ЕС
Няма тенденция хората да превалутират в евро депозити или кредит
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
0
 
! Отговори
Марио преди 5 дни
Друго освен да искат оставки не умеят.
33
0
 
0
 
! Отговори
Христаки преди 1 седмица
Толкова са жалки вече
32
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Излъчват вече отчаяние а *** то нормално
31
0
 
1
 
! Отговори
Мда преди 1 седмица
Мисля , че без ала бала няма да влязат в парламента
30
0
 
1
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 седмица
В следващия парламент ППДБ просто трябва да бъдат изолирани. Да са опозиция по-дълго време, малко главите им да уврат.
29
0
 
1
 
! Отговори
Жана преди 1 седмица
Мошеници,на Желязков му остават още 2 дни те искат остава..Поредната схема за наивниците
28
0
 
1
 
! Отговори
ПП + БСП =РОДНИНИ преди 1 седмица
ВНИМАВАЙТЕ КАКВО СА ЗАМИСЛИЛИ ДА ПРАВЯТ СРЕЩУ ВАС....
27
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
ДО 22 АКО СМЕ ИСТИНСКА ДЪРЖАВА ТАКИВА КАТО ТЕБ Е НЕОБХОДИМО ДА СА ГЛОБЕНИ СЪС СОЛЕНИ ГЛОБИ ДЕТО ДРАСКАТ ЗАКАНИ ОЧЕРНЯТ ЛЪЖАТ РАЗДАВАТ ПРОСТОТИИ
26
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Искате Атанасов да е шеф на парламента но не става Вън Вън Вън шарлатани
25
3
 
4
 
! Отговори
Прави ли ви преди 1 седмица
...впечатление, че Кики Лъжата, Асенчо , Ристю и Танас, лаят по единствените европейски партии в НС? За БСП, Чалгата и Позитано , нито дума! Обяснението е едно...Тези ментета отново се набират за едно ..."аллабала " с Радев, и ДС отново да ни ги назначи за "десни"!
24
1
 
5
 
! Отговори
Xa-xa преди 1 седмица
Ще остане за следващото народно събрание ... Чудят се какъв фитил да зпалят, че да си замажат гафовете. Жалко за ДБ. Там имаше няколко свестни човека (не са Ристю и Гнома), ама след ортакламата им с шарлатаните ДБ се унищожи
23
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
НАПРАВИХА ПОПРАВКА НА КОНСТИТУЦИЯТА И ЕФЕКТ СТАВА ДЕФЕКТ! ХАЙДЕ МАЛКО СРАМ!ИСКАТ ОСТАВКА! ДА ЗАКРИЕМ ДЪРЖАВАТА, ЗАЩОТО ЕДНО МИСЛЕХТЕ АМА ДРУГО СТАНА!МИСЛЕНЕТО Е СЛОЖЕН ПРОЦЕС И ТРЯБВА КАПАЦИТЕТ! НЕКАДЪРНИЦИ! БЕЗСРАМНИ!ДАЖЕ ТРОПАТ С КРАЧЕНЦЕ КАТО ГЛЕЗЕНО ДЕТЕ!НАПРАВИХА НИ ЛУДИ!СПРЕТЕ СЕ!ЩЕ ИМА БОЙ ПО ПРАЗНИТЕ КРАТУНИ!ДА УПРАВЛЯВАШ ДЪРЖАВАТА НЕ Е ЛЕСНО, НО ВИЕ ЗА ДЪРЖАВАТА НЕ СЕ ИНТЕРЕСУВАТЕ!ОТ ЗЛОБА ЛИЦАТА ВИ СЕ ИЗКРИВИХА!НЕМОЖЕЩИ !НЕКАДЪРНИЦИ! РАДЕЕЕЕВ ЗАЩО НИ НАТРЕСОХТЕ ТЕЗИ И ДИ О ТИ!
22
12
 
4
 
! Отговори
Боко Пеевски преди 1 седмица
Браво респект към ПП ДБ защото искаме България да бъде европейска държава а не *** на Боко тиквата и Пеевски свинята тези които ограбват България 33 години лъжи и мачкане на народа яхти лодки къщи за гости милиарди долари магистралите тунелите обществени поръчки и търгове и конкурси и границата с Турция заслужават затвор и да изчезнат от картата на България
21
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ха! Сетили се. То няма за кога
20
7
 
4
 
! Отговори
Боко Пеевски преди 1 седмица
Никога повече комунисти ГЕРБ ДПС ИТН БСП и Радев и възбуждане -Атака слуги на СССР.
19
5
 
3
 
! Отговори
Боко Пеевски преди 1 седмица
Никога повече комунисти ГЕРБ ДПС ИТН БСП и Радев и възбуждане -Атака бандата на прехода 33 години лъжи и мачкане на народа яхти лодки къщи за гости милиарди долари магистралите тунелите обществени поръчки и търгове и границата с Турция. Щом ревът срещу ПП ДБ Асен Василев значи им пречи да крадат милиардите евро които Европа ще даде на България през плана за развитие. В момента Боко тиквата и Пеевски свинята крадат през Главчев който го слуша като куче.
18
1
 
6
 
! Отговори
Българче преди 1 седмица
За развратните гелосани пуяци от Харвард няма ли затвор ? Тоя наруши сто и 5 закона , лъга нагло и публично и пак се разхожда свободен !!!!! Ние въобще имаме ли държавна власт или всичко е ала-бала ????
17
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Просто Киро да арестува пак Тиквата както миналата година - военен преврат :)))
16
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Фашистите извършват преврат!! ДОЛУ ХОРАТА НА кРАДЕВ! ДОЛУ ОТ ВЛАСТТА НА ГЛАВАНАКА!
15
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Съвършено ясно би трябвало да е, даже и за човек от Харвард, че това искане за оставка няма да събере 121 гласа. , така че направо се чудя какъв е смисълът от това упражнение? Още повече че след 9-ти юни така или иначе ще има други депутати и те ще си търсят друг председател.. Баш в 12 без 5 Киро се сети да иска оставка на някой?!