Софиянски за служебния кабинет: Ясна е липсата на екипност

Избирателите не вярват във властта, посочи Красимир Премянов
19 апр 2024 14:00, Красимир Ангелов
17

Продължават драмите и споровете около позицията на външен министър в служебния кабинет на Димитър Главчев. Номинираният за външен министър Даниел Митков обяви, че се отказва от поста, а премиерът призна, че няма "план Б".

"Има серия от нелогични неща. Преди седмица си представял правителството - какво се промени, че искаш оттеглянето на министри? Липсва логика в постройката на нещата", каза бившият служебен министър-председател Стефан Софиянски в "България сутрин".

Още по темата
Според него е ясна липсата на екипност.

Председателят на Съюза на тракийските дружества Красимир Премянов определи като абсурдно обявяването пред обществото на служебен кабинет, в който министърът на външните работи се освобождава без обявени мотиви.

"Изследвах биографията на Стефан Димитров. Той е професионален дипломат, има огромен опит. Нямам нищо против г-н Митов. Той беше министър на външните работи, предложен от ГЕРБ. Сигурно е прекрасен дипломат", анализира Премянов пред Bulgaria ON AIR.

Избирателите не вярват във властта, цели 50% не гласуват, подчерта председателят на Съюза на тракийските дружества.

"Това е огромен сигнал, който трябва да изплаши нашите властинци. Ако продължи така, каква ще бъде следващата реакция на хората, недоволни от управлението?", попита Премянов.

По думите на Софиянски конфликтите в Министерството на вътрешните работи и Министерството на външните работи са изборите.

"МВнР прави изборите в чужбина. Министерството на вътрешните работи прави изборите в България. Когато се връщам към времето, когато аз бях ангажиран с този проблем, защо нямаше конфликти? Изборите се провеждаха от Министерството на правосъдието", направи паралел бившият служебен министър-председател.

Софиянски отчете, че сега имаме по-политическо правителство от всяко друго.

"Доминацията на парламента в едно правителство, на най-голямата парламентарна сила, е вредна. За да има служебно правителство, НС се е провалило", категоричен е бившият служебен премиер.

Парламентът в момента поражда посредствен политически живот и силата на България е извън парламента, смята Софиянски.

Гледайте целия разговор във видеото

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от Образование
Една легенда се завръща: "Яйцето" в СУ живее нов живот
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
3
 
0
 
! Отговори
pRezidenta преди 1 седмица
До Допълнение към 12Ами Костов първо преговаряше тайно с БСП. Той нямаше възможност дори да искаше да направи нещо! Виновен е за много неща, но има неща за които няма никаква вина, но явно е приел да бъде злодей! Например предсрочното затваряне на четирите реактора си го направи Марикон Кобургидиотски! А СДС беше създадено от ДС! За това не можем да се изчистим от руските фашисти, които ни окупираха на девети септември!
15
1
 
4
 
! Отговори
Допълнение към 12 преди 1 седмица
Костов продаде за 1 лев действащи, печеливши предприятия на хора като Банев, които ги затриха и оставиха квалифицирани работници на улицата, а оставиха губещите предприятия да тежат на държавата и на всички нас! Софиянски, реституира много детски заведения, а други, изградени и с големи дворове ги продаде на близки до него фирми, вместо под наем за дългосрочно ползване! По този начин в момента щеше да има достатъчно големи общински терени, където да се построят достатъчно детски ясли и градини!
14
1
 
4
 
! Отговори
Истината преди 1 седмица
Софянски е евреин, а Премянов е син на убиец. Известно е!
13
1
 
5
 
! Отговори
До 12 преди 1 седмица
До баба мара Тези хора не бяха от СДС - Костов, човекът на Луканов, Софиянски е чаровен, но доколко беше искрен е друг въпрос! Истинските седесари бяха изтикани извън политиката! Атанасов също се води тръгнал от СДС, ама се оказа участвал във възродителния процес и т.н.
12
6
 
3
 
! Отговори
баба мара преди 1 седмица
като вашата екипност на сдс няма да има друга опоскахте българия и сега няматесрам да се показвате и изказвате вие сте позор всичко което се случва сега е врезултат на вас сдс разрушителна сила
11
1
 
7
 
! Отговори
ддд преди 1 седмица
Поредния ненаказан ръси мозък... когато има справедливост тогава ще тръгнем напред
10
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
3 вида плакалници В БЪЛГАРИЯ : НЕДОВОЛНИ ОТ САЩ, НЕДОВОЛНИ ОТ ЕВРОПА, НЕДОВОЛНИ ОТ РУСИЯ, И ВСИЧКИ ЗАЕДНО НЕДОВОЛНИ ОТ НАСТОЯЩЕТО БЪЛГАРСКО ПРАВИТЕЛСТВО. ЗАРАДИ ТЯХ 4 МИЛИОНА БЪЛГАРИ ОТИДОХА ДА РАБОТЯТ В НЕУВРЕДЕНИ УМСТВЕНО ДЪРЖАВИ.
9
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
"усмихнатия крадец мафиянски" пак го изнесоха като че бил някакъв фактор в БеГето!
8
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Най големия крадец на прехода ,чете морал .Това е като дявола да чете евангелието
7
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тоя защо не е в затвора ?
6
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Най-голямото корумпе се обади отново :)))
5
2
 
9
 
! Отговори
дедо ви преди 1 седмица
на софиянски екипа му беше гепи , гепи и гепи . продаде култовата сграда халите за стотинки . а по телевизията показваше мазето си и туршиите дето бил направил , демек аз не крада живея скромно :)
4
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тези също участваха в унищожението на държавата ни .
3
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Друо си е да имаш за сват Божков!
2
2
 
12
 
! Отговори
рендетУ преди 1 седмица
Откъде го изкарахте този "Нафталин" - Софиянски, бе???
1
10
 
3
 
! Отговори
Тео преди 1 седмица
Стефане,горе-долу сносен кмет беше, ама бягай на вилата в Поручик Чунчево, вземи си хладилната чантичка с джина с тоник и отовай на тентата на къмпинг Космос както преди! Не се занимавай! Няма смисъл. Тя липсата на екипност е от момента, в който ГЕРБ застанаха на кормилото на властта. Всеки мисли за собствения си зъг! Така не се върви напред!