Николай Денков се помоли на ГЕРБ: Нека подпишем споразумението

Ще хвърлите ли държавата в хаос, запита той
24 мар 2024 20:10, Нели Христова
1057
Николай Денков се помоли на ГЕРБ: Нека подпишем споразумението
Снимка: БГНЕС

Аз спазих обещанието си и подадох оставка на 6 март. Преговорите показаха, че нямаме съгласие за смяна на министри. Съгласно договорката ни трябва само от и Мария Габриел да сменим позициите си. Обръщам се към ръководството на ГЕРБ и им напомням към даденото преди девет месеца обещание. Да спазят дадената дума, да подпишат споразумението и да гласуваме правителство с премиер Мария Габриел и без смяна на министри.

Това заяви премиерът в оставка Николай Денков в обръщение към нацията. То е в отговор на думите на Мария Габриел от по-рано през деня. Тя заяви, че ГЕРБ ще се оттегрят от преговорите и няма да подкрепят втория мандат.

Денков настоя Мария Габриел да е премиер, а министрите да не се сменят.

"Успоредно с това, в хода на преговорите изработихме споразумение за реформите в съдебната система, регулаторите и службите. То беше публикувано, и ние сме готови да го подпишем. Обръщам се към ГЕРБ-СДС и напомням за даденото преди 9 месеца обещание. Вместо да хвърлят държавата в хаос, нека спазят дадената дума - да подпишем споразумението, и да гласуваме правителство с министър-председател и външен Мария Габриел без да променяме състава на МС. Колеги от ГЕРБ-СДС, Ваше е решението. Ще се отметнете ли от даденото преди 9 месеца обещание, ще се откажете ли от споразумението за реформи, ще хвърлите ли държавата в пореден цикъл от избори", попита премиерът в оставка. Единственото, което се очаква от Вас днес, е да спазите думата си и да изпълните своя дълг към хората и България", завърши Денков.          

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1057
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
826
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Да разбирам че министрите които с декларация се отказаха да са министри сега вече отново искат да са министри и то под ръководството на лицето на мафията ?
825
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До АнонименМи човекът има кредит! Ти ако беше нямаше ли да помолиш да не те уволняват! Нищо, че до вчера искаха смяна на всичко, сега са навити на нищо само заплатата да върви, че на следващи избори може да се окажат извънпарламентарна опозиция. Ако ДБ не развалят коалицията с тия, може и те да отекат.
824
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Никога и аз това си пожелавам на този хубав празник днес. Никога повече да не допускаме такива шарлатани, които се държаха толкова нахално, арогантно и нафъчкано, и си получиха заслужено народната любов.
823
19
 
2
 
! Отговори
Бълтария в ЕС И НАТО преди 2 месеца
Тук се е напълнило с някакви копейкаджий, които искат да отидат на избори за да може да изберат проруската партия, която да ни сближи с Мордор и да ни прати в каменната ера. Това никога няма да се случи. ППДБ и при избори отново ще са първа политическа сила. Над 250000 хиляди сигурни гласа държат само в София. ППДБ няма проблем да се яви на избори, защото отново ще е фактор. Това е партията на богатите и можещите хора. Елитът на нацията. Копейките няма да влезнат в парламента! Това е ФАКТ!
822
2
 
15
 
! Отговори
До дайте му 3 лева преди 2 месеца
Кокорчо да му даде,все пак е откраднал над милиард от ЕФ.
821
1
 
14
 
! Отговори
Дайте му 3 лева преди 2 месеца
за баничка на тоя!
820
3
 
29
 
! Отговори
Никога преди 2 месеца
Никога през живота ми не съм виждал политическа сила, която да кумулира толкова отрицателна енергия в обществото. Хората не могат да ги понасят тея муцуни от ППДБ. Съдейки и по коментарите тук, ако Бойко не ги свали, ще ги свалят хората. Уникални безхаберници. МАРШ, БЕ!
819
1
 
15
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 2 месеца
ПРОСТОТИЯ ДО ШИЯ.....ЗАТОВА Е И ТАЯ СИРОМАШИЯ!!!!
818
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
В качеството си на какъв това мекотело се появява в "ИЗВЪНРЕДНО ОБРЪЩЕНИЕ КЪМ НАЦИЯТА" по Българската национална телевизия,издържана от нашите данъци,да се моли,реве и проси да пътува???Какъв точно е тоя изотзадзе изтърбушен очилатко???Кошлук,може ли довечера аз да дойда да направя Извънредно обръщение към нацията,да я информирам,че комшииката е бременна,комшията си изпра чорапите а аз че ударим една ракия с туршия,м???Явно всеки може да ходи да си прави живи предавания в тази смрад БНТ.
817
1
 
11
 
! Отговори
супер преди 2 месеца
Леле, тия ако се разкарат, ще е доста добре. Откакто са в политическия спектър само заформят скандали, интриги. Да не говорим, че Кокорчо икономически ни е закопал за следващите 15 години. Омерзен съм от тази шайка ППДБ. Искам час по-скоро да се отиде на избори за да може да ги оставим под чертата. Тези не трябва да помирсисват никога повече власт. Ужасни са!
816
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Жалка работа е този плъх и всички мишки от ПП-ДБ. Ама толкова жалка история не сме имали в политическата история на държавата!
815
0
 
10
 
! Отговори
Оня преди 2 месеца
Тъжно, мнооого тъжно.
814
2
 
20
 
! Отговори
Палпатин преди 2 месеца
Палпатин го пратиха снощи на пожар в праймтайма да се моли на ГЕРБ да ги оставят още малко във властта. Ох, колко са жалки тези ППДБ. Мисля, че са най-гнусната политическа формация, появявала се някога в България. Много добре знаят Киро, Кокора и Ри-100, че при следващи избори ще са 4-та или 5-та политическа сила. Отчаяно искат още мъничко да са във властта за да могат да покрадат още малко. Този снощи изглеждаше като ревяща вдовица за х...й! ППДБ е заплаха за националната сигурност!
813
1
 
9
 
! Отговори
До 873 преди 2 месеца
Напротив, точно уж трябва да им клекнат и така напълно да ги обезсилят. ПП не могат нищо, хората които взимат решения са ГЕРБ.
812
3
 
16
 
! Отговори
taschunka witko преди 2 месеца
И дирника на Боко Тиквата е готов да излиже сапунджийския професор
811
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ако сега ГЕРБ клекнат и се съгласят да уйдисват на променкаджиите ще се изложат много яко. И освен това ще загубят 6 гласа в предстоящите избори- моят и на семейството ми.
810
2
 
22
 
! Отговори
Ма как преди 2 месеца
Споразумение с мафията? Нали министрите на ПП ДБ си направиха отвод и не искат правителство с премиер Габриел? Тоя какво иска, на баба си! Вредни са за България!
809
2
 
21
 
! Отговори
Крас преди 2 месеца
ДЕНКОВ ТАКА НЕ СЕ ПРАВИ!
808
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Денков хвърли кърпата
807
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
А сглобката?