Пеевски с упреци към Радев: Опитва се да обърка посоката на държавата

С промените в Конституцията този срамен епизод от историята приключва, посочи лидерът на ПГ на ДПС
10 дек 2023 16:30, Красимир Ангелов
361
Пеевски с упреци към Радев: Опитва се да обърка посоката на държавата
Снимка: БГНЕС

"С интерес наблюдавам нервното поведение на президента Радев, който за втори път в продължение на няколко дни се опитва да обърка евроатлантическата посока на България, като поставя под съмнение легитимността на Народното събрание. Добре би било Президентът отново да си прочете правомощията и да се придържа към тях".

Това се казва в позиция на председателя на ПГ на ДПС Делян Пеевски, разпространена от пресцентъра на партията.

Още по темата
"Неслучайно Конституцията е предвидила точно това разделение на властите и институциите, като защита на независимостта на парламента и държавността от подобно въздействие.

Нещата, всъщност, са прости - на Президента не му харесва, че България повече няма да тъне в безвремието на неговите служебни правителства, довели до геополитически колебания и икономическа и социална нестабилност“, пише Пеевски и продължава:

"С промените в Конституцията, за които народните представители показаха политическа воля и съгласие, този срамен епизод от политическата ни история приключва и никога няма да може да се повтори.

Необходимостта за съществуването на този парламент и това правителство е продиктувана точно от отговорността България да стои стабилно на евроатлантическия си път и това е гаранцията, че никога няма да потегли на Изток, към Москва".

"България днес има нужда от политическа стабилност, с ясна евроатлантическа принадлежност и управление, в полза на хората", се съобщава още в позицията на Пеевски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


361
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
142
4
 
28
 
! Отговори
Родолюб Българов преди 9 месеца
По време на турското робство е имало българи- предатели,които са били машата в ръцете на поробителя. Те са колики и бесили,нанесли непоправими щети на обикновенните хорица! Днес е същото! Делян Пеевски,заедно с Бойко Борисов великолепно се вписват в тази роля! Само че те не познават историята! Всички българи,които са служили на султана след Освобождението са си го получили! Това ги чака и днешните еничари,бял ден няма да видят!
141
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До 156 То хубаво,ама тия 0.5 % за кой по напред отделно Азерския газ е като иранския и трябва да се смесва и обогатява.Така ,че тоя Азерския дето уж е техен,ама си е руски.Същата работа ще стане и Лукойл тя ще го продадат ,ама пак ще си работи с руски петрол само цената на горивата ще скочи с 25-30 %.Но на кой му пука българина като потребител плаша ,а Шиши дебелее нали за това е в Сглобката
140
2
 
22
 
! Отговори
Де Мароз преди 9 месеца
Прасчоооо прасчо,идва коледааааа! Нани наниии,Трактора те викааааа
139
2
 
13
 
! Отговори
Public enemies преди 9 месеца
Този е представител на 4-та партия по гладоподаватели и то 4-та само защото българите не ходят да гласуват, при по-сериозна избирателна активност смело върви към 4 % бариера.
138
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Този, който води агресивна политика срещу Русия и ви спря руската газ, като ви съсипа икономиките, той и ще ви продава газ и ще качи цените ви на ресурси и стоки и ще стане причина за обедяването ви или за преместването на производството. ЕС гллупаци ли са, не знам? Абе изхвърлете русофобите, реанимирайте търговията и да мирясват държавите вече!
137
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Навремето Петър Дънов е казал,че когато човек стане по-широк в бузите отколкото в челото,това означава че у него свинското е взело връх над човешкото...та за този юнак това важи напълно...
136
2
 
20
 
! Отговори
Aleksey преди 9 месеца
Дано поне Господ се намеси! Държавата ни си отива...
135
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Азербайджан разполага само с 0.5% от световните запаси на природен газ. Но за България стига. Норвегия - 1%, Канада -1%, Азербайджан 0.5%. В Норвегия вече свършват. САЩ разполагат с 5.3% от световните запаси на природен газ, като самите те са един от най-големите потребители. Произвеждат близо два пъти повече газ от Русия.
134
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Айде Пеевски с купената диплома от Югозападния да не говори за неща дето не са му ясно, и най-вече за Конституцията. Точно защото има разделение на властите: законодателна с НС, изпълнителна с МС и съдебна с ВВС и президентът е извън тия власти, то не може всички в сглобката да искат да заграбят повече власт. А забравих тая власт дето командва в БГ - Посолството. Така че квото каже Посолството, това ще, освен ако не се вдигнем да изметем сглобката, както направихме през 2013 за ДАНС и Пеевски
133
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Този е лицето на евроатлантизма у нас.
132
2
 
16
 
! Отговори
силно замислЕна преди 9 месеца
Този се беше покрил през девет планини в десета, но напоследък стана много деен, защо тъй?!
131
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Трайте си сега и управлявайте, гледайте си България и оправете доколкото можете проблемите в България и на населението. А на следващите избори, ще видим, кой ще управлява дълготрайно.
130
1
 
8
 
! Отговори
Бойко Ноев каза преди 9 месеца
"Не може да не се забележи неестествената активност на някои народни представители, които очевидно представляват други, невидими за простото око интереси. Които се опитват да наложат непосилни условия за функционирането на "Лукойл Нефтохим" в този му вид. Те очевидно целят да упражнят натиск върху руските собственици и руските собственици го признават вече със съобщението си че обмислят продажба. За първи път те казват това нещо от 20 години насам". И наистина - неестествена активност на Пеевски
129
2
 
16
 
! Отговори
иии преди 9 месеца
П-ски е представител на партия, спечелила около 1% от гласовете в голямите градове. С какво право постоянно му се дава думата и се прави на значим.
128
2
 
13
 
! Отговори
оклук преди 9 месеца
Ама ти на *** на Радев не можеш да се намажеш !!!!
127
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До 144 А Азербайджан къде щото уж купуваме азерски,а той се оказва пак Руски само цената е по-висока
126
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Евроатлантиците докараха на власт човек санкциониран от Магнитски
125
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Първо , Пеевски не е турчин, второ не може да го махнете, защото ще се изпокарате и ще настане хаос, а че много крадат , знаем, но крадеца не е точно Пеевски, а други хора, ДПС не е турска партия, нито българска.
124
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Те все са открили някъде огромни находища от нефт, газ, и всичко.
123
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Жълтите павета доволни ли сте, тоя ви е премиер