Трифонов: Денков, заслугата учениците ни да са предпоследни на PISA е и твоя

Подай си оставката, некадърен си, призова той
Обновена: 7 дек 2023 20:16 | 7 дек 2023 20:00, Анисия Иванова
174
Трифонов: Денков, заслугата учениците ни да са предпоследни на PISA е и твоя
Снимка: БГНЕС

Слави Трифонов написа жлъчен коментар по повод резултатите от международното оценяване PISA, в което българските ученици се оказаха на предпоследно място в Европа, и ролята на премиера Николай Денков за това като бивш министър на образованието.

"ОИСР (Организацията за икономическо сътрудничество и развитие) прави международно оценяване PISA, с което оценява нивото на обучението на учениците от цял свят. В Европа ние сме на предпоследно място, след нас са само Кипър. Такива са фактите. Това е такъв срам, толкова е унизително. Вчера вечерта министър-председателят Денков, излезе по БНТ в 20:00 ч. като президента на Нова година и изсипа такива хвалби по отношение на правителството, такива нереални измислици и глупости, че направо не можах да повярвам, че ги говори сериозно тези неща", написа в профила си във фейсбук лидерът на ИТН.

"Каза, че били изпълнили 60% от програмата. Коя точно програма? И какво точно са изпълнили, не стана ясно, но той гордо съобщи, че са го направили и че, въобще, много добре се справят. А, учениците? PISA? На предпоследно място в Европа.

Ти, Денков, каква заслуга имаш за това? Я, да видим. От 2014 година до днес си бил три пъти министър на образованието, един път заместник-министър на образование, а сега си министър-председател и си шеф на министъра на образованието. Тоест, през тези 9 години си имал сериозна роля в образованието на учениците в България. Тоест, заслугата за това да сме на предпоследно място в това проучване е и твоя, академик Денков. Я да бъда възпитан.

Вие, господин министър-председател, носите сериозна отговорност за грешките в образователната система и вместо да се хвалите по телевизията, трябва да си посипете главата с пепел, да си признаете, че сте абсолютно некадърен и да си подадете оставката.

Ако живеехме в друго време, щях да ви посъветвам да отидете в манастир, но понеже живеем в други времена, най-добре е да си подадете оставката и да се скриете. Защото резултатът от Вашите действия, като казвам Вашите, имам предвид Вас, Асен Василев и Кирил Петков, резултатите от Вашите действия са само скандали, некадърност, съмнения за кражби в огромни размери, корупция, лъжи, измислици, фантазии и най-вече срам.

Явно срам, не само в България, но и в Европа. Единственият изход е да си подадете оставката!", пише още Трифонов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
И това го казва човека избрал Пацо Шнорхела за премиер!! Слави първо виж гредата в собственото си око, преди да вадиш сламката от окото на другите...
29
12
 
6
 
! Отговори
Хахаха преди 9 месеца
Чудно ми е Славчо колко деца има? Или няма пари и не може да си позволи да отгледа едно дете??? Знаете ли кои мъже са бездетни след 30 годишна възраст? Тези с меките китки и другите дето Господ ги е наказал да са стерилни.
28
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Трифонов:Да ти -----...."""".----.....
27
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
По-гъст е с митрофанката, отколкото Копейката.
26
19
 
10
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 9 месеца
Не съм фен на Слави, но в случая е абсолютно прав. Денкофф е абсолютен некадърник. Фактите говорят. Когато фактите говорят и боговете мълчат. Пълна катастрофа е обаразованието а той управляваше това образование години наред. Училищата са се превърнали в партийни бастиони а парите следват ученика и никой директор няма интерес от качествено образование. Нужни са само бройки. И така до дъното.
25
11
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Денков ,който е академик и университетски преподавател бил опростачил нацията.А чалгаря ,който баш опростачи България видиш ли едва ли не се изкара светило.Боже Господи !!!
24
6
 
20
 
! Отговори
Емигрант преди 9 месеца
Боже, опростачилият нацията нагло обвинява и търси последователи ! Ще те последват много още бе инструктуре по чалга, нацията е достатъчно проsта, не си ли личи по "проsт народ, слаба държава" ? Как този "изумруд" на простащината не можа да сглоби правителство, а сега има наглостта да обвинява този който няма никаква вина за проsтащината като цяло в българинът !
23
2
 
14
 
! Отговори
Ужс преди 9 месеца
И този е за освидетелстване, като Бойко.
22
6
 
11
 
! Отговори
БАШ НА ДЕНКОВ Е преди 9 месеца
Точно на Денков е заслугата, дето е премиер с клизмa от 6 месеца, но не и на Бойко, който управлява 12 години и на Радев, който управлява 2 години. НАЛИ СЛАВУЦА?????????????????/
21
4
 
8
 
! Отговори
Хахахаха преди 9 месеца
Слави да си *** и да не му пука. Той е бездетен стерилитет и няма шанс да има деца никога.
20
2
 
11
 
! Отговори
Келеш :) преди 9 месеца
Ми направи го по-добре бе СЛАВУЦ... оо чакай. ТИ имаше шанс и го пропиля :)
19
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
тоя като изпълзи, значи нещо се върти на заден план, тоя клоун за това го ползват
18
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Не Славунчо Чалгаров! Твоя е заслугата!
17
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Това е чалгаря на България да дава ооределения за Аладемик.... Боже опази сляпо да прогледне.
16
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Не,причината е точно този ЧАЛГАР!!!
15
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Нито държавата нито пиза нито Слави са клиентите на образователната система за да задават критерии . Аз нищо не съм научил в училище което да ми върши работа в живота . Само работеийки съм усвоил реални умения . За всичките похарчени пари за мене накрая ми съсипаха живота с информация за коята си платих . Тного е тъпо държавата да хвърля млади животи в ръцете на дърт тармъци . Хората вече не си дават децата на училище . При програмистите държавата не може да смачка никой с вишу и има резултати .
14
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Докато има такива индивиди като Славуца които със своето,, творчество" опростяват младежта, усилията на учители, професори, академици за образоване на децата са напразни.
13
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До 1 "Трифонов, заслугата е твоя, тъй като близо 20 години опpoстачваше.." Абе то така, ама я кажи ми родителите що вечер като се приберат бързат да пуснат на талавизора поредното опрoстачващо шоу, дали на Трифонов, дали някое от другите музикални, готварски и т.н., вместо да си поговорят с децата как е минал денят им, как се чувстват, какво правят? М? Някой насила ли ги кара да се кланят на Светия талавизор и да зяпат каквото им подадат и децата им покрай тях да гледат и да попиват "култура"?
12
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Без съмнение, академикът е част от това постижение.
11
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Така е, особено да сме последни по математика това вече е дъното.