Радев отказа да коментира поисканата оставка на шефа на ДАНС

Вижте, днес е ден за размисъл, заяви той
Обновена: 4 ное 2023 17:51 | 4 ное 2023 17:17, Нели Христова
96
Радев отказа да коментира поисканата оставка на шефа на ДАНС
Снимка: БГНЕС

Сравнение между българските политици и летците направи президентът Румен Радев пред пловдивски студенти, които днес получават дипломите си. "Преди всеки полет летецът изтребител неизбежно залага живота си и благоденствието на своето семейство в името на държавата и нашето общество. Дали българският политик прави същото, или обратното - ние сме гледали различни примери", заяви той в края на словото си пред тях.

Президентът пожела на студентите здраве, енергия и успехи в бъдеще. "Така че нека с повече образовани млади хора, възпитани в дух на родолюбие, ние да имаме все повече политици, които да гледат на България и на нашето общество така, както залага себе си изтребителят", каза Радев.

След като говори с дипломиращите се днес, президентът отново отказа да коментира поисканото освобождаване на председателя на ДАНС Пламен Тончев. "Вижте, днес е ден за размисъл. Нека оставим хората да направят своя избор", каза той, преди да се насочи отново към абсолвентите.

Късно снощи премиерът съобщи, че е поискал от президента да освободи шефа на ДАНС заради отказа му от своя страна са освободи заместника си Деньо Денев - автор на документа за рисковете от машинното гласуване, на база на който но бе отнменено и в неделя изборите минаха само на хартиена бюлетина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
по добре да мълчи така някой може да си помисли че е умник.
51
0
 
0
 
! Отговори
ОНЗИ преди 6 месеца
До Много сте заблудени - аз лично искам да оживея максимално дълго и да съхраня българското, а не да умpа като кучe за каузи, които не са мои. В тоя ред на мисли, аз вече избрах - ЩЕ СЕ БОРЯ ЗА ДЕМОКРАЦИЯ И СВОБОДА! ДА ЖИВЕЕ НАТО И ЕС!
50
0
 
0
 
! Отговори
Много сте заблудени преди 6 месеца
До ОНЗИ - много правилно ме разбра! Точно така. Сега е момента България да избере правилната страна в предстоящата война. Мога да ви го обясня много лесно чрез следния пример. Представете си, че хипотетично сега сме в световна война. Искате ли да сте на страната на губеща Русия, която е окупирана от Китай и САЩ и да живеете по храстите с ръждиви калашници или искате да сте на страната на ЕС и да охранявате границите и суверинитета на България с чисто нови компютри и с дрон да стреляте врага?
49
0
 
0
 
! Отговори
ОНЗИ преди 6 месеца
Ами в такъв случай трябва да си изберем правилната страна, за да не избере България отново губещата страна в предстоящата Трета Световна Война, разбрах ли правилно?
48
0
 
0
 
! Отговори
Много сте заблудени преди 6 месеца
До ОНЗИ - точно така. Трябва да има война, за да има прогрес. Много правилно ме разбра.
47
0
 
0
 
! Отговори
ОНЗИ преди 6 месеца
До Много сте заблудени - но това е прогрес на войната, прав ли съм? Трябва ли да има война, за да има прогрес?
46
0
 
0
 
! Отговори
Много сте заблудени преди 6 месеца
Аз съм IT експерт и следя какво става по света. Мога да ви кажа, че тази тенденция за носталгия по старото не е българска. Има я по целия свят. В момента дъртите програмисти играят Тетрис, Супер Марио, NFS Porsche, CS 1.6 не случайно. Оставете това. В Германия, Холандия, Швеция и Испания също са виждали по-добри времена. Просто Студената Война беше ера на прогрес. Сега я няма и всеки скърби за този прогрес. В Русия, в Испания, в САЩ, навсякъде. Сега живеем в скучен мир и всеки иска прогрес.
45
0
 
0
 
! Отговори
ТОЧЕН АНАЛИЗ преди 6 месеца
Възраждане = АТАКА но на стероиди. За това им свърши толкова бързо енергията - основата им е по-слаба. Опитаха да компенсират с агресивност, но това им съкрати живота. Има един основен закон във физиката. Ако искаш да се движиш, трябва да влагаш енергия. Но когато си русофил в България и нямаш достатъчно енергия - обявяваш режим на енергията. И сега Възраждане ще си пази силите. Тоя уикенд - не ги търсете. Сега ще заквичат в Парламента за малко и после са на изпарения. УМРЕХА.
44
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Възраждане са много мълчаливи последната седмица. Сигурно защото загубиха изборите. Спечелиха само в 2-3 селца с по 300 човека. И то с ала-бала от Президента.
43
0
 
0
 
! Отговори
До 48 преди 6 месеца
ПП ще я досъсипят или по точно ще я финализират . След десет години на тази територия ще има само бежанци . След като от ЕС върнат всички регистрирани тук бежанци . Тук ще се получи нещо като кофа за *** на Европа.
42
0
 
0
 
! Отговори
ДС преди 6 месеца
Румен Радев е последната опора на ДС да задържи България, след падението на Възраждане.
41
1
 
2
 
! Отговори
Оставка Радев преди 6 месеца
Радев е нелегитимен президент. Аз съм гласувал за него, защото излъга, че е НАТО-вски генерал, без да разбирам какъв таралеж си вкарвам в гащитe. Тогава обаче ГЕРБ си мълчаха, че е комунист. Но сега за ТЕРЗИЕВ, ореваха орталъка, а той дори не е комунист.
40
0
 
0
 
! Отговори
Я обясни 47-ми преди 6 месеца
"Тяхната задача от мястото, от което им нареждат е да съсипят България" - 30 години комунистите съсипаха България и си мълча. Включително ни вкараха в ЕС и НАТО. А сега за 2 години управление с клиZма на ПП, според теб се е случил провала. Така ли?
39
0
 
0
 
! Отговори
до 47 :D преди 6 месеца
"Тяхната задача от мястото, от което им нареждат е да съсипят България" - ама според теб сега България е в добро състояние след 12 години ГЕРБ и сега ПП ще я съсипят, така ли :D
38
1
 
1
 
! Отговори
Време е преди 6 месеца
Да поискаме оставките и да изринем племето на продажниците ПП, онзи черния чайник от ДБ, и Смигъл и т.н. Тяхната задача от мястото, от което им нареждат е да съсипят България
37
0
 
1
 
! Отговори
Мит преди 6 месеца
До 40 анонимен . Нормален ли си бе човек . Бас ловя че си психар от начина по който се изказваш . А надменноста ти е признак на комплексарщина. Какво значение има какво си учил и с каква оценка ..!?
36
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Аз съм против Радев. Какво сега? Ще ме убивате ли? Не ме е страх. Всеки умира някой ден.
35
1
 
2
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 6 месеца
Радев страда от ефекта на Дънинг-Крюгер, както и всеки един друг русофил. Блажени да са тия от руското посолство, които му казват какво да прави, за да се държи в някаква нормална посока. Да илядите руски момчета и момичета ПР-чета.
34
0
 
1
 
! Отговори
Срамно е преди 6 месеца
Срамно е,че единствената пречка пред това предприемчиви българи да създадат големи европейски бизнеси и да изнасят продукция и България да стане богата, е че на върха на държавата има банда русофили, които възпрепятстват прогреса и демокрацията и карат същите тези предприемчиви българи да си губят ценния потенциал, време и енергия в борба с институции, бюрокрация, популизъм, политическа некъдъpност и безхаберие. Вече 30 години русофили унищожават българския предприемач.ВРЕМЕ Е ДА ГИ СПРЕМ-СИЛОВО
33
1
 
0
 
! Отговори
Радев Русофил преди 6 месеца
Готов съм да умра за борба за свобода и демокрация, пред това да се върне руската власт в България. Ще се боря до смъpт.