Борисов няма да подкрепи Терзиев: Вече е късно от ПП-ДБ да ни търсят за подкрепа

За резултатите от изборите аз лично не се ядосвам хич, заяви лидерът на ГЕРБ
Обновена: 31 окт 2023 15:10 | 31 окт 2023 15:10, Нели Христова
564
Борисов няма да подкрепи Терзиев: Вече е късно от ПП-ДБ да ни търсят за подкрепа
Снимка: БГНЕС

"Тези избори са наказание за цялата политическа класа - 27% активност - това е абсолютна нелегитимност. Толкова малко гласували и толкова ниска активност - анализаторите и всеки от нас трябва да си направи извод защо вървим така надолу".

Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Пловдив, цитиран от БГНЕС.

"Преди местните избори аз казах, че основната цел на ГЕРБ е да бъде първа политическа сила. Това услужливо не искате да го коментираме - силата на една партия е в цялата страна. Кандидатите за кметове на ГЕРБ и подкрепени от нас на първи тур печелят 95 общини. От тях 7 са областни градове. В 71 общини кандидати за кметове на ГЕРБ отиват на балотаж. В 17 областни града ГЕРБ е на балотаж, и то с водещ резултат влиза в балотажа",каза още Борисов.

Още по темата
"И ето какво казват цифрите за София: 537 094 хора са гласували за ГЕРБ - това е 1500 местни депутати в страната; ПП-ДБ - 273184 души са гласували за тях за общински съветници - срещу 396 на ПП-ДБ в страната.

Дори БСП и ДПС имат повече от "Промяната" като общински съветници в страната", пресметна Борисов и продължи:

"Когато печелехме изборите в София, печелехме с над 200 хиляди гласа, през 2019 г. Фандъкова спечели с над 249 хиляди гласа. Сега ПП и ДБ заедно имат 119 хиляди гласа в София - наполовината на това, което ние сме печелили. Изборите в София още не са завършили, така че резултатите на ГЕРБ са отлични на фона на останалите. Като политик с опит считам, че дори и фактът, че и "Възраждане" и останалите партии вървят надолу, не ми се мисли каква ще е избирателната активност на изборите за евродепутати", каза още лидерът на ГЕРБ.

Най-добрият начин да си върнем София е като я загубим. Сега трябва да я спасим от спасителите - аз ги познавам тези хора, те не могат да работят, защото са мързеливи. С 24 общински съветници от общо 61 в СОС те имат възможност да правят сглобка с БСП, Възраждане, ИТН, или с нас. Само че три години те бяха безмилостни - всяка фуга и плочка беше снимано. Сега се надявам за вашата обективност и еднакъв аршин, да сте критични по същия начин", обърна се Борисов към журналистите.

Резултатът на изборите в София е очакван след тригодишната масирана атака срещу нас, допълни Борисов.

В Русе, Плевен, Сливен, Габрово, Севлиево ПП-ДБ дори не са на балотаж, там са на трето или четвърто място. Чухте ли там някой да излезе от тях и да призове техните симпатизанти да гласуват за ГЕРБ? Така Борисов отговори на въпрос ГЕРБ кого ще подкрепи на балотажа в София.

"Няма по-лошо от това да направиш нещо непоискано - добро или подкрепа, така че ние в София сме на балотаж за районни кметове, там ще сме активни; и както Хекимян каза - "По-добре държавна собственост, отколкото държавна сигурност". Нека избирателите гласуват по съвест на балотажа в София", каза още Борисов.

Вече е късно от ПП-ДБ да ни търсят за подкрепа, това се прави още в неделя вечерта, сега е късно, коментира лидерът на ГЕРБ.

Хекимян има над 1800 преференции.

"Аз лично не се ядосвам хич - това са 18 години под управлението на ГЕРБ. В страната видяхме "промяната" - три години обедняване, три години задлъжняване, три години нищо не се случва в страната. И сега, за бюджета, ако се стигне дотам, - щото вече много неща не мога да обясня на партията си, - ще искам поименно да бъдат заложени тези проекти, които ние сме обещавали - градовете колабират буквално, каза още Борисов.

"Нямаше нищо по-естествено от това да се подкрепяме в страната, и всички кметове щяха да са на ПП-ДБ и ГЕРБ, и това щеше да генерира стабилност. Те сега смятат, че с изнудване и натиск нещата ще станат, но няма да е така.

Издигнахме Хекимян, за да е независим, да е външен за партията, да може да поправи грешките, да има нови идеи, честен и подготвен човек. Оттук нататък той ще има функции в партията, но "глас народен, глас Божи". Вече не е грешно да си комунист, да си от ДС, вече е приемливо да си тормозил хора, това е вече приемливо в София. Резултатите на Вили Лилков - 5% за един истински десен човек, показват, че преходът у нас вече е завършил", посочи още лидерът на ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


564
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
399
6
 
8
 
! Отговори
ЦВЕТАНОВ преди 10 месеца
БОЙКО, ТВОЯ АСАНСЬОР ВЪРВИ НАДОЛУ, НЯПРАВО ПАДА..
398
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Ахахах. Каква академия бе, човек? За академията питай премиера и тя е една в България - БАН! Минал е унуката на дядовците от ДС покрай научен институт! Боже, те милиционерите и КДС-арите само професори се раждат! За какво са му на милиционер големи познания -да го боли главата,дай му няколко млн.долари и 3-4 свестни сътрудници и подчинени! И къде го изпратихте момичето към Факултето, Татарли и Бенковски? Те,белите хора в София сигурно се раждат по дърветата в Лозенец! Аман от загубени ПП-та!
397
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
ПРЕДСТОЯЩИТЕ ИЗБОРИ ЩЕ СЕ РЕШАТ ОТ МАХАЛИТЕ ,ТАМ Е ВАЖНО КОЙ МОЖЕ ДА ПЛАТИ ПОВЕЧЕ ,ДРУГОТО Е САМО ПРИКАЗКИ
396
14
 
0
 
! Отговори
$офианец преди 10 месеца
Всички софианци - милионери!За всеки софианец - четиристаен в Оборище или Луксозенец!Знаете кой може да ви ги осигури - най-умния и най-способния Васко Терзиев!Който го кефи пролетарката Григорова да си седи в Люлин и в Дружба!
395
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
БТВ се протърка да канят плюващи срещу В. Григорова. Това е реалната журналистика в България
394
7
 
13
 
! Отговори
Ганьо преди 10 месеца
Борисов върви по пътя но Корнелия Нинова. Много злоба , омраза и реваншизъм. Тази партия , ако водача не се оттегли , я чака бъдещето на НДСВ
393
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
СДС съществува ли изобщо???
392
3
 
1
 
! Отговори
МОЧА преди 10 месеца
Остава! Ха ха ха! Нов надпис, охрана и видеонаблюдение ще го пазят от набезите на ПеПейци ДеБейци и вся останаля ***! Ура Другари!
391
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
И още по-зле ще става. Хората не могат да се борят с мушификациите на местните феодали, които започват кампанията си с по 2000-3000 гласа от раз сигурни/то не са настоящи адреси на хора които не са от общината, то не са заплахи на общински служители, то не са плащания на социално слеби, принудени да си продадат гласовете, то не са плащане сметките на брат,чедите. И за какво да гласувам като моя кандидат тръгва от нулата, а този на опонента тръгва с 3хил. гласа преднина.
390
5
 
7
 
! Отговори
Срам ме е от вас преди 10 месеца
СДС-то що мълчат...и те ли за руските предложения ще гласуват
389
4
 
9
 
! Отговори
Аааааа преди 10 месеца
И СДС ли ще гласуват за ванчето по заръката на боко???
388
6
 
11
 
! Отговори
aZ-ът преди 10 месеца
Еми това е краят за Васо Маслото. От къде другаде ще вземе подкрепа: Възраждане , ИТН, Руди Гела ?
387
6
 
4
 
! Отговори
Един коментар преди 10 месеца
назадБорисов за балотажа в София: По-добре държавна собственост, отколкото Държавна сигурност15:38 | 31 октомври 2023 | Редактор: Елза Тодорова 369 15668Коментари 369КоментирайПодреди по:2023-10-31 17:34:32дам (нерегистриран)реплика+17 -13 Мислех си, че по-зле от Данчето Фандъкова не може, ама Ванчето Григорова ще бие тъпометъра - синдикалистка, анти-капиталистка, абе направо откровена шматка-популистка, на която всяко второ изречение относно бизнес и икономика ѝ е грешно. А уж икономистка. Отврат.Помян 2023-10-31 17:33:05@@@ (нерегистриран)реп
386
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
РОМСКА ЕСЕН (днешна моторна изборна песен) Ний бивщи ПАРТИЗАНИ, превърнали се в колхозни КAЛПAЗАНИ, незабравили за наша СЛАВА, покорявайки един народ. Потушихме в него, неговата СЛАВА. Носим ний сeмето на радостта , който не ни вярва, че революция е тя. Революция в сърцето, само като смигнеме на Айшето! Че тя носи потенциала на РAЗПЛOДА, Айшето наше е в силата на НАРОДА. Деца ний правиме на поpазия. В това е наща СИЛНА ИЗБОРНА СТИХИЯ!
385
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Това с Григорова да е кмет е замислено отдавна . От същите хора които направиха Борисов кмет преди години.
384
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Борисов, брилянтен стратег, знае какво иска и какво прави. Много има да се учат от него, дори критиците му.
383
4
 
4
 
! Отговори
Оня преди 10 месеца
Ех,червена книжко!
382
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Анонимен,к.408 Престанете да играете на тая струна.ПП сигурно са много остри, та предложиха за кмет на София внук на генерали от ДС и син на високопоставен чиновник от ДС. Те не се посвениха да го предложат като шеф на просперираща фирма, чунким не знаят откъде е дошъл първият милион долари.Да не говорим,че кметът на столицата трябва да оперира чрез своите служители с лидери на стотици фирми и да бъде политическото лице на 1,2-милионна София.Г-жа Григорова е тъкмо такъв човек и няма ДС минало
381
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Хекимян никога не е бил кандидата на Герб за кмет. Той е бил за баластра . Целта е била Ваня Григорова да стане кмет.
380
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Г-н Боросов, нека се разберем: навремето говорехте,че с БСП и ДПС никога орташка работа не правиш.Но човек дори и да е бил милиционер на млади години, търпи развитие Вие се сдружихте с Пеевски,който почти замести Карадайъ като лидер на ДПС, така че първото табу вече го подмина.ПП ви изпревари: внук на двама генерали от ДС вече го предложи за кмет на София.Защо вие не не подкрепите Ваня Григорова,тя не е от БСП, зад нея стои Левицата. Защо в тая коалиция да няма и малко дясно,ей така, за цвят?