13-и не се оказа фатален: Кабинетът оцеля при вота на недоверие!

Математиката се оказа наистина ясна
Обновена: 13 окт 2023 19:17 | 13 окт 2023 15:20, Александър Попов
152
13-и не се оказа фатален: Кабинетът оцеля при вота на недоверие!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Кабинетът, начело с премиера Николай Денков, оцеля при първия си вот на недоверие. Той бе внесен от БСП, "Възраждане" и ИТН, като мотивът на трите партии бе провал в енергетиката.

С гласовете на ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС Сглобката оцеля. Срещу вота гласуваха143 депутати и така вотът е неуспешен.

Очаквано 71 депутати от трите партии вносителки гласуваха "За", но гласовете им бяха далеч от необходимите 121.

Това бе първият вот на недоверие срещу правителството с премиер Николай Денков. Дотук се стигна след 2 седмици протести и блокади на миньори и енергетици, с искане за изтегляне на Териториалните планове за справедлив преход от европейските институции.

Протестиращите подписаха споразумение с управляващите, а Народното събрание го одобри. Според споразумението държавата се ангажира да не затваря административно нито въглищни, нито електрически централи. След 14 дни енергетиците освободиха движението по АМ „Тракия“ и Прохода на Републиката, но заявиха, че остават в протестна готовност.

Всичко около гласуването на вота на недоверие към кабинета вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още по темата: Bulgaria ON AIR
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
129
1
 
2
 
! Отговори
Вовойеб преди 7 месеца
Напротив оказа се, за русофобите от възраждане БСП и ИТН. Както се разбра от всички и Лукойл се евакуира по спешност от БГ. Вче няма кой да им плаща на копейките. Очаквайте скорошна трансформация и на трите партии в евроатлантици.
128
1
 
5
 
! Отговори
сиромах преди 7 месеца
Те празноглавите комбинатори и мафиотите и потоп да има ,ще го преживеят!Да му мислят тия,които ги избират!като нищо ще ни стъпят на вратовете за да изплуват!Ние никога, стези няма ,с онези няма и накрая стана ли Ви ясно всичко казано в оня запис?
127
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Оставка!
126
2
 
4
 
! Отговори
Пешо преди 7 месеца
Надявам се да има достатъчно хора. Недейте да ни правите Майдан. Иска ми се да направя повече, но ще ни убият...
125
2
 
2
 
! Отговори
Русия е в катастрофа преди 7 месеца
затова ръчкат българските мекерета
124
0
 
1
 
! Отговори
13 не е фатално преди 7 месеца
число ! 13 лунарни месеца правят 1 година ! Просто неграмотните и суеверните са много...
123
5
 
7
 
! Отговори
Пълна катастрофа преди 7 месеца
Енергийната политика на правителството на Денков е пълна катастрофа. "Франция обяви разкриване на 14 нови ядрени централи следващата година, а вчера МС обяви, че вади АЕЦ "Белене" от обектите с национално стратегическо значение и закрива проекта". "Германия отваря за тази зима въглищните си централи, а кабинетът Денков върви към закриването им у нас". Всичко си е точно така. ПП-ДБ-ГЕРБ-ДПС работят усилено за да превърнат България от износител във вносител на ток. И това ще го плащаме всички.
122
2
 
5
 
! Отговори
Малко за политика преди 7 месеца
Всеки народ си заслужава управниците. Сглобката се получи заради това. Ако се види колко процента от имащите право на глас са гласували за ПП-ДБ-ГЕРБ-ДПС ще излезе, че сглобрката управлява с гласовете на около 30% от избирателите. А останалите за това ли не отидоха да гласуват? Сега си получаваме резултата от този избор - все най-бедната и копумпирана държава в ЕС. Ето, спират ТЕЦ, а министър Тагаренко подарява бронетранспортьори, и иска 1,5 милиарда долари за стар модел от САЩ.
121
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Оставка!!!
120
1
 
6
 
! Отговори
Пазари се Бойко преди 7 месеца
До Случаен минувач: Бойко предупреждава, но няма да свали правителството. Просто иска министерства, областни управители и т.н. Рано или късно ще ги получи.
119
3
 
6
 
! Отговори
Е как? преди 7 месеца
Всичко е наред. Добре си работи петъка. Това че е оцелял кабинета е по фатално.
118
3
 
5
 
! Отговори
Случаен минувач преди 7 месеца
Правителството оцеля за момента. Но 20 човека от Герб липсваха. Това е знак от Борисов - да предупреди какви ги вършат, защото при следващият вот може всички гербаджии да ги няма в залата. Аз мисля, че засега Борисов изчаква да види какво ще се случи на местните избори.
117
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Очакваше се.Куче кокал като захапе лесно не пуска.Няколко милиона първо ще си делнат пинчера Кирчо,пекинеза Кокорчо,овчарката Бойко и Пеещия булдог пък после като няма какво да оглозгват тогава.
116
3
 
6
 
! Отговори
Еми не достига преди 7 месеца
противопаразитния препарат, че да ги изчистят от парламента
115
4
 
6
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 7 месеца
Много е глуйпав Радев , ама много. Сега бетонира правителството за СЛЕДВАЩИТЕ 6 МЕСЕЦА И ИДВА БОЙКО И ПЪРВОТО НЕЩО НА БОЙКО ЩЕ Е ДА ИЗПИДИРА РАДЕВ КОКАРДЖАТА ЛАЙХНОТО МЪМЪ СИ В АСКОУ.
114
4
 
19
 
! Отговори
Обективен преди 7 месеца
Боко пак не е бил в залата при гласуването - човека е в Севлиево на празника на тиквата.
113
13
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
13-и не се оказа фатален: Кабинетът оцеля при вота на недоверие! Обаче тази дата се оказва фатална за България, марионетките на посолството от сглобката остават да вредят на родината и понеже са твърде акстивни, в скоро време могат да довършат България и българите.
112
3
 
17
 
! Отговори
НОСТРАДАМУС преди 7 месеца
Този парламент с 240 вратовръзки, не е необходим на България. На първо четене си гласуват по високи заплати.Изхранването на народните избранници струва скъпо на държавата ни и на народа.Нужни са 140 депотата, не повече.Активни са не повече от48 депотата ,другите са пионки.
111
15
 
6
 
! Отговори
карачанаков преди 7 месеца
Копейката не успя ,да идва следващия вносител Корнелка,да се готви Тошко,
110
15
 
14
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 7 месеца
Какво ни чака, просто ви е бедна фантазията! Виденовата, Лукановата зима и годините на Елцин в Русия, взети заедно, ще изглеждат като новогодишни празници пред това което се задава!