Борисов: Най-важното в промяната на Конституцията е съдебната реформа

Можело да има и министри от ДПС след ротацията на премиерите
77
Борисов: Най-важното в промяната на Конституцията е съдебната реформа
Снимка: БГНЕС

Според лидера на ГЕРБ Бойко Борисов най-важното в промяната на Конституцията е съдебната реформа.

Депутатите обсъждат днес промените в основния закон на първо четене.

Още по темата
"Това, което години наред се говореше – за разделянето на ВСС, за повече съдии, за по-малко прокурори, за по-малко политика. Това за мен са съществените неща", коментира Борисов.

Според него ще има дискусии за промените между първо и второ четене на поправките.

Борисов отново настоя, че при ротацията на премиерите е възможно да има смяна на министри. „В нашето споразумение е записано, че при ротацията Мария Габриел става премиер, а всеки министър минава оценка”, отсече той.

Борисов не изключи и възможността да има министри от ДПС.

"Ако имат хора, които да се справят по-добре с работата, защо да няма? Надали Делян Пеевски мечтае да бъде министър", каза лидерът на ГЕРБ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
3
 
9
 
! Отговори
Пиян залян преди 11 месеца
Съдебна власт и прокутатура са в ръцете на герберунгелите и затова чекмеджетата пак ще се пълнят !
45
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
То хората затова и не гласуват. Знаят, че дори ако никой не отиде да гласува, тези ще получат "пълна изборна победа", без значение дали реално някой ги иска в управлението. Важното е да са удобни на посолството и така стават непоклатими, а измамните избори стават "демократични" и "справедливи".
44
6
 
4
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 11 месеца
Стига с този Костинброд коя година е сега Кой реално управлява от 3 год с машините с ала бала с президента и кодове имам 2023 год
43
5
 
3
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 11 месеца
Кой искаше да смени Гешев кой само това повтаряше защо забравяте и сега какво за вас се промени
42
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ Е, кой гласува за тези разбойници? Реално никой. Само платен вот, изборни измами и инвалидите от "образователната реформа" от младото поколение, които са израснали с ежедневни промивки на мозъка. Готовите бюлетини в Костинброд не са ли достатъчно свидетелство за изборните измами???
41
3
 
0
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 11 месеца
А промените искат да пренапишат конституцията защо не виждате ГЕРБ си дадоха мандата на промените да управляват с 36 депутата че били умнокрасиви иначе колкото до направата до партия не става лесно но трябва хъс и отнякъде да се започне само да се обиждаме не става безсмислено е
40
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Борисов: Най-важното в промяната на Конституцията е съдебната реформа.. Да най-важното е съдебната реформа за тези, които ги разследват за престъпленията им (дебелака, тиквата, киртака и сие) и за тези, които "спечелиха" изборите с малко (същите), но искат да е завинаги!
39
2
 
5
 
! Отговори
марги - християнка преди 11 месеца
Престъпници ни управляват. Престъпници бърникат Конституцията, ...те си следват плана и поръчката да затрият България! А народът не гласува...
38
0
 
5
 
! Отговори
Дървен Шоп преди 11 месеца
На тази цензура и преди 40 години ще и завиждат !
37
4
 
2
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 11 месеца
Тогава защо гласувате за тези едни и същи от много години Какво ви донесоха промените а ДБ в коалицията а ИТН помните ли какви хвалебствия бяха за Слави Защо се оставяте да ви заблуждаватА ЗА Мая и онези покрай нея системи и отрови Как е държавата Сега след като управляват промените
36
2
 
5
 
! Отговори
Алекс преди 11 месеца
Тиквуний мина през Пералнята на Про100то и сега всеки ден е на челно място в новините.Евала,Кире,много си добър в прането.
35
1
 
4
 
! Отговори
До 36 преди 11 месеца
То хубаво, ама в бг никога няма да позволят на обикновени хора да направят партия и да влязат в политиката. Полиция, бивши агенти на дс, комунисти, никой няма такъв интерес щото купоня може и да свърши за тях. Всичките там дупедати не са случайни, или са слуги на посолства или са слуги на криминални структури. Това са управляващите в нс. Вярвайте им, че ги е грижа за вас
34
1
 
6
 
! Отговори
До ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБ преди 11 месеца
Защото всеки с поне 2 грама мозък е наясно, че Конституция не се пише и изменя от хора, които нямат акъл, не са юристи и не са практикували с години като такива. Повече се осъзнават, за разлика от изтрещялниците в парламента, които за изпълнение на едните чужди поръчки са готови и майките си да продадат и децата си да изтрепят.
33
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен 11 преди 11 месеца
31 разбира,колкото свинка,от кладенчева вода.
32
0
 
3
 
! Отговори
До Чудя се.... преди 11 месеца
"Защо някой който няма акъл, го раздава на килограм?!" - - - Защото липсата на акъл винаги води до неосъзнатостта на този факт. Та от там - всеки с дървена глава става дървен философ. Ръсещ общи безсмислици на килограм, без грам експертност. Какви са промените точно тоя дали изобщо знае? И защо са точно такива? Могат ли да се приемат от ОНС? Противоречат ли на основни принципи на държавата и правото, известни и прилагани от векове? Как на практика ще се изпълняват и до какво реално ще доведат?
31
8
 
0
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 11 месеца
Форумните писачи защо вие не напишете конституцията Я стига сте критикували като знаете много направете партия излезте с лицата си спечелете мнозинство и действайте Стига вече лъжи на килограм
30
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
И каква реформа предлагате, освен общи приказки? Възможно най-лошата - кадруване на магистрати директно и еднолично от министъра на правосъдието - изц;яло политическа фигура, който най-често не е бил никога магистрат, а може да не е дори юрист. Това е направо престъпление срещу основите на държавата и правото, обезличаване на самостоятелната снъдебна власт и явното й поставяне в подчинена роля на правителството. Което вече всеки знае у нас, че се "одобрява от посолството"! Срам и позор!
29
2
 
10
 
! Отговори
Вьзмутен преди 11 месеца
Това е унищожителя на бьлгария
28
2
 
7
 
! Отговори
До 26 преди 11 месеца
Значи смайва цяла България този Борисов ??? Цяла България ли са БУДАЛИ ??? Ааа да, да -будали са, будали, щом и Копейкин ги смайва......ха ха ха ?
27
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Експертите на ДСБ заедно с експертите Генерал Борисов и Делян Пеевски ще постигнат небивали конституционни успехи!