Габриел: САЩ са стратегически партньор на България

Срещна се с българската общност в САЩ
24 сеп 2023 19:10, Росен Стойчев
121
Габриел: САЩ са стратегически партньор на България
Снимка: БГНЕС/EPA

 Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел, заедно с министрите на правосъдието доц. д-р Атанас Славов и на иновациите и растежа Милена Стойчева, се срещнаха с българската общност във Вашингтон.  Събитието се проведе в Посолството на Република България. Това информираха от пресцентъра на Министерството на външните работи (МВнР).

Мария Габриел ръководи българската правителствена делегация, която ще вземе участие във  Втората сесия на Стратегическия диалог между Република България и САЩ на 25 септември.

В срещата с българската общност взеха участие и зам.министрите – Атанас Запрянов-на отбраната и д-р Георги Ангелов- на иновациите и растежа.

Още по темата

Домакин на събитието бе посланикът на България в САЩ Георги Панайотов. Той благодари на  вицепремиерът и българската делегация за срещата и подчерта значението на продължаването на стратегическия диалог България-САЩ.  

„Бих искала да подчертая, че само 4 месеца след съставянето на това правителство ще има втора сесия на стратегически диалог със САЩ. За мен  и всички мои колеги това партньорство  е един от  приоритетите ни“, заяви вицепремиерът Мария Габриел.

 “България има потенциал за лидерство в областта на иновациите. Темата ще бъде един от акцентите в диалога със САЩ, защото дава положителни перспективи за развитие на талантите и в двете страни“, заяви Мария Габриел.
 


121
Още по темата: САЩМария Габриел
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
0
 
0
 
! Отговори
Тон преди 2 месеца
Не знам как ,но истинските българи трябва да се разделим с тези хора защото те са краят ни!
98
0
 
0
 
! Отговори
Тон преди 2 месеца
Укрепване на диктатурата в България!
97
0
 
7
 
! Отговори
тя преди 2 месеца
Стига слагачество ,натискаме се на Запада , а те ни презират и подиграват ,защото си имаме такива политици ,които ни излагат !
96
0
 
7
 
! Отговори
Никола Стефанов преди 2 месеца
"Стратегическо партньорство" - сега така ли му викат на колониализма?
95
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Много им е хубаво на васалите като им викат партньори, а не слуги. Вдигат им самочувствието. Друго си е като им кажат. "Ей, партньоре изяж тия л.. .на за твоя сметка" някак си друг е вкуса.
94
6
 
0
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 месеца
До Много точно!!! === Чакай сега да уточним нещо. Викаш, САЩ са робовладелци. За да си робовладелец, трябва да имаш роби, нали така? Само че, аз познавам хора, дето работят за американски фирми тук, в България, някой от тях дистанционно и взимат огромни заплати и другите им завиждат, че бачкат за американски фирми. Същевременно всички се оплакват от българските "бизнесмени" какви мутри и изедници били и давали ниски заплати, за да имат за джипове и любовници. Е, кой е робовладелеца питам :)))
93
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Толкова са стратегически, че не можем и да си помислим да допарим до там без виза няма да коментирам унизителният начин по който я пулочаваш. Ако на такива се казва партньори мх........?
92
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
И това недоразумение е външен министър?! И ще го правят премиер?? Е не, живеем в някакъв кошмар. Маро Балканска, слънцето изгрява от изток, да знаеш другия път да не плещиш кировизми.
91
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Не, сериозно. Това tъпо племе, трябва да се затрие. За никакъв не ставате. Баси, мамата, да ви такова, който иска, важното е да не срамите човечеството
90
3
 
4
 
! Отговори
Много точно!!! преди 2 месеца
Како, Добър Човек си, Но ФАЩ Ни Превърна в Държава От Третия Свят, ФАЩ Не Е Партньор- А Рообовладелец.....Тук Е РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ- Не е Папуа-Нова Гвинея, Извинявай....ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА ,ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА, ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА
89
2
 
10
 
! Отговори
Милчо преди 2 месеца
Стратегически партньори е когато и двете страни имат интерес от нещо конкретно. Я кажи ние какъв интерес имаме от САЩ. Техния интерес е ясен, ясни сте и Вие които гоните чужди интереси. А интересите на народа кой ще ги гони и защитава *** Марийке.
88
3
 
8
 
! Отговори
Бг-граматика преди 2 месеца
Благодари НА вицепремиерА ! ПремиерЪТ благодари на вицепремиерА ! Аман !
87
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Сащ не са и не могат по дефиниция да бъдат стратегически партньори на България. Това са абсолютни лъжи и заблуждения от платени слуги.
86
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Близките ни направиха врагове, а приятелите ни се оказаха от ******йн***ата му. Както се казва пази ме господи от приятелите, от враговете си сам ще се пазя.
85
4
 
7
 
! Отговори
Георги Илиев Митев преди 2 месеца
За девойките , които си разтварят краката за всички номенклтури по света е нормално да си ги разтвори и за българските комунисти , които са в САЩ .
84
6
 
27
 
! Отговори
бг смешки 2 преди 2 месеца
точно САЩ разсипаха България ! а тя от там щяла иновации да прави ! да ама НЕ !
83
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Мортиша щяла да вземе партията на Борисов. Това чyчело ще съсипе тотално ГЕРБ.
82
3
 
29
 
! Отговори
BG СМЕШКИ 2 преди 2 месеца
то няма държава и иконмика тя иновации щяла да прави ! смях в залата ! иначе точно САЩ разсипа българската икономика !
81
2
 
35
 
! Отговори
Пропагандата работи преди 2 месеца
Превод за някой недоразбрал стратегически означава ние сме ви окупирали, уж ви пазим от някого(незнайно кого, преди бяха терористи, от Иран, Северна Корея), но всъщност изграждаме военни бази на ваша територия за да си останем хегемон и да се бием срещу Русия ако се наложи. Вие нямате външна политика, крадете си, но когато дойде времето ще сте жертвеното агне в нашата стратегия. Апропо както бяха урките. В момента фашизирането на нацията е задействано...
80
2
 
24
 
! Отговори
Иван преди 2 месеца
Амбициозната гражданка от Хаджидимово сбъдна мечтата си да е зем-кмет на курник, вече няма значение какви ги плещи, нейната е лесна - събира си партакешите и при семейството във Франция, духаме го ние.