Найденов за сапьорите край дрона: Това е преценката на хора с опит

Дронът не е повод за искането на оставката на Тагарев, смята той
19 сеп 2023 22:42, Нели Христова
29
Найденов за сапьорите край дрона: Това е преценката на хора с опит
Снимка: БГНЕС

Дронът, или случилото се с него, не е повод да се иска оставка на министъра на отбраната. Има деградация на тези искания за оставка. Ясно е, че при тези сериозни различия с парламентарно представените сили, искането на оставката му по няколко пъти на седмица ще е част от политическата активност. Това заяви бившият военен министър Ангел Найденов в студиото на Bulgaria ON AIR.

По думите му трудно може да се каже откъде е дошъл дронът, предвид останките, изхвърлени на брега от течението, без да се знае от дни или седмици и след като не е засечен полетът и посоката.

"Може да се предполага с голяма доза вероятност, че става дума за украински дрон, който не е от специализираните бойни дронове, предназначен за изстрелване на ракети или бомби. По-скоро е модификация, твърде импровизирано беше прикрепването на боеприпасите, поне два, единият с установен вид. Вероятно по корпуса на летателното средство има някакви знаци, които могат да подскажат произхода", коментира Найденов.

Той анализира и кадрите, на които се виждат хора, които обикалят около останките на брега, единият с цигара, другият - в опасна близост до летателния апарат: "Изглеждаха доста нелепо на кадрите, по всяка вероятност подходът им изглеждаше доста лежерен, това е преценката на хора с опит, може би е продукт на тази рутина. Те са хора, които едва ли биха си играли със своя живот и здраве."

Бившият военен министър припомни данните, изнесени от Тагарев, че за 2020-2022 г. са унищожени 731 боеприпаса, а от началото на година - 127 боеприпаса.

По думите му от началото на войната има рискове за корабаплаването в Черно море.

"Черно море от началото на войната е арена на пряк сблъсък, имаме военни действия, които се предприемат по отношение на търговското корабоплаване и пречки, които се създават за търговските маршрути. Съществуват преки рискове за корабите, товарите и екипажите", заключи бившият министър на отбраната.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
1
 
! Отговори
Ммм Дааа преди 7 месеца
...сглобката яко разглобява държавата, под вещите указания от къде Козяк
26
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Горкото Найденче-ненамеренчо е Маямче - де що ко...м...у....ньо...изъм е стъпил, ни готи хипер-ИНФЛАЦИЯ, международен резил с целия упадък на всички наши усилия - за огромната СМЕТКА на "нашичките" в офшорни банки. Наш фигурантчо се г...ъзи не за Пари -с жълтици го снабдява всеки от нас последните 40 години, юмручето си гине от СТРАХ, че някой може да му сипе новичок в салатата или пък може да му бутнве кобилата-мерцедес от първия етаж на Вила "Калина".
25
0
 
3
 
! Отговори
А преди 7 месеца
Всеки с претенции към сапьора следващия път лично да обезврежда. Не цигара ще запали, но и прощална вечеря ще си поръча. Оставете човека да си върши работата и му кажете благодаря!
24
1
 
1
 
! Отговори
Още един преди 7 месеца
Некадърник, който е заемал висок държавен пост. Не трябваше ли, да дойдат сапьори, да обезвредят дрона и да се провери модела, кой го произвежда и т.н. Вместо това около дрона се въртят нищо неразбиращи катаджии, бъркат си в носовете и джобовете и накрая идват сапьорите и взривяват дрона. Спомням си преди време някой си беше забравил сака на централната гара и около него 2 часа се въртяха космонавти да " обезвреждат" га...ши и чорапи. Нищо такова не видяхме около дрона с вързана за него мина.
23
0
 
1
 
! Отговори
фалшив Дрон преди 7 месеца
Тоя подхвърлен дрон е майтап работа!
22
0
 
3
 
! Отговори
666 преди 7 месеца
На кадрите не изглеждаха много компетентни. Приличаха на патета в кълчища.
21
2
 
1
 
! Отговори
Хахо преди 7 месеца
Тоя обърна палачинката след като го изгониха от БСП
20
4
 
8
 
! Отговори
Само питам преди 7 месеца
Нинова колко бомби е обезвредила, че стана специалистка и почна да критикува колегите си ?
19
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Аз пък са изкефих на полицая как се надвеси от скалата точно над мината да види какво прави обезвреждащия
18
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Този по потник да не е бил баш майстора да юу сложи шапка на дрона?
17
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Подхвърлили са я да отвличат внимание. Това е нагласена работа.
16
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Алекс "По телевизията съм гледал документални филми,в които се обезвреждат бомби" ----- ква бомба бе пич??? Това в най-обикновен снаряд/мина за миномет!
15
4
 
5
 
! Отговори
Алекс преди 7 месеца
По телевизията съм гледал документални филми,в които се обезвреждат бомби.Сапьор по потник и с цигара не съм виждал.За първи път видях такъв в репортажа по Канал 1.
14
0
 
5
 
! Отговори
Казума преди 7 месеца
Пък сега един дрон щял да го бутне .... Хе- Хе
13
0
 
5
 
! Отговори
Казума преди 7 месеца
Съгласен съм... Знаете ли? Когато се заяви, че имаме, боеприпаси със изтичащ срок за употребяа и се заяви, че най - добре е да се изпратят в Украйна, това е достатъчно за Хитлерови мустачки. Тия изтичат, дай да намерим някой да отстреляме докато е време.Да живее България !!!!!!!!!!!!
12
11
 
8
 
! Отговори
ЯМБОЛИЯ преди 7 месеца
Това е руска медия,а коментиращите са предимно русофили. Но разберете руски фенове,Русия губи тази война. Русия не е велика сила като АМЕРИКА и КИТАЙ,а по-скоро върви към своя разпад.
11
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Тагарев когато и да си подаде оставката, все е късно. Той не става. Обаче сапьорите бяха железни! Аз наистина им се кефя. Такова нещо само при нашите и при руснаците можеш да видиш. Всички останали ще са умрели от страх, опаковани с кво ли не и шашнати. А нашите са: "абе няма да умра днес, я това е работа за пет минути" отиват, оправят нещата и си ходят. Това е професионализъм! Евала им!
10
12
 
4
 
! Отговори
До 8 преди 7 месеца
Бегай бе, добре ви го сложи на вас руснаците Тагарев, по цял ден ревете.
9
6
 
7
 
! Отговори
Георги преди 7 месеца
Всички станаха големи специалисти по бомби. Никой не е гръмнал, нали? Хората си знаят работата. Ама повърхностния човек много обича да се надсмива. Вие се научете да не си хвърляте *** през терасата или от колата, пък тогава мислете как се обезвреждат бомби!
8
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Как дрона е бил на останки,ако е бил как е доплувал като повърхноста му е щяла да бъде малка и натежал да е потънал при това с този минохвъргачен снаряд залепен с тиксо към него,който не е толкова лек и не е от лек материал направен,като от стереопор отшлифован.