Йотова: Да определиш зърнопроизводителите като терористи е за оставка

Тази промяна е въпрос на промяна за лична употреба, каза вицепрезидентът
17 сеп 2023 12:39, Елка Василева
275
Йотова: Да определиш зърнопроизводителите като терористи е за оставка
Снимка: архив, БГНЕС

"Това да наречеш производителите на зърно в България зърнари и да ги определиш като терористична организация е за оставка, така се прави в цивилизована страна, това е морален акт. Има насъскване на производители срещу преработватели, необходим е консенсусен вариант чрез диалог и предварителен анализ. Играят си с земеделския министър като пинг-понг, аз ако бях на негово място щях да се оттегля". Това заяви пред БНТ вицепрезидентът Илияна Йотова.

Още по темата
"Сглобката" е тип управление, при което на друго място се вземат решенията и се предопределят общите действия. Тази промяна е въпрос на промяна за лична употреба. Подреди се отново старият модел и Николай Денков има лична заслуга за това. Хората все повече губят доверие в "сглобката", коментира вицепрезидентът.

"Трябва да се впрегнат всички усилия на всички власти в България, за да влезе страната ни в Шенген. Призивът на Фон дер Лайен, че е време България и Румъния да влязат в Шенген, е с 13-годишна давност. България беше изпълнила всички технически критерии още през 2011 година, оттогава досега винаги се намираше ново условие. Разширяването по двойки не е най-добрият начин", коментира Илияна Йотова.

Тя изрази надежда Република Северна Македония да изпълни условията, за да започне реалните преговори за членство в Европейския съюз.

"Мониторинговият доклад много отдавна не функционира както за България, така и за Румъния, стана излишен и зацикли, служеше за вътрешнополитически разправии, отпадането му беше предопределено. За отпадането на този мониторинг работиха много правителства", допълни Илияна Йотова.

Относно промените в Конституцията тя заяви, че е обидно, защото "някои от политиците гледат на тях като потребителска кошница".

"Заявката за сериозната съдебна реформа до този момент не е изпълнена", каза още Илияна Йотова.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


275
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
1
 
5
 
! Отговори
Терористи преди 1 година
Са единствено Предателите от Американската Колониална Администрация на България!!
87
3
 
6
 
! Отговори
Българин преди 1 година
ПП/ДБ нямат потенциал да управляват държава. Управлението на държава не се учи в западни университети. Там можеш да учиш иконимика, маркетинг, мениджмънт на малко по-високо ниво. Но да управляваш суверенна държава, означава на първо място да си патриоит и да поставяш интересите на България на първо място. А не да заучиш 20-30 евроатлантически клишета и да изпълняваш после сляпо заповеди или да се правиш на по-католик от папата.
86
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Оставка за тлъстата, некадърна и продажна нищоправка! И за зеленото чорапче до нея.
85
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
човекът не е виновен, че се е събрал с питомци на комунисти, ползва тяхния начин на мислене, с какъвто се събереш, такъв ставаш, дори и да си академик
84
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Драпа Рундьо за нов служебен, но накрая да не се наиграе
83
8
 
12
 
! Отговори
Хигиенист преди 1 година
Познаваме доста по-интелигентни ромки от този урунгел , Йотова. ! И защо имаме такава служба - помощник-президент ? Тази не става дори за чистачка в градската тоалетна!
82
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Цялото им измислено " правителство" е збирщаин!-:(( Оставка и нови Избори!!!! Некадърници!!
81
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Отставка на кабинета - алексей петров
80
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
тая йотова на кого е човек, знаете ли?
79
3
 
4
 
! Отговори
Галя от посолствоТО преди 1 година
Предупредих ги по - леко, по - меко , но те са такива - естествено пр &ости. Само си го правят. Сега бОцан ще си използва хората , за да обърне ротацията. И ще е прав - за съжаление.
78
4
 
9
 
! Отговори
Не беше ли зърното преди 1 година
За Африка бее? Не ревяха ли Урсула и Борел как Путин обрича Африка на глад а? А какво се оказа! Дъмпинг на американско жито от Украйна на българският пазар!!
77
0
 
10
 
! Отговори
Сержант преди 1 година
Много хубаво им каза. Пренасочете средства от зърнопроизводителите към зеленчукопроизводство.
76
5
 
10
 
! Отговори
Емигрант преди 1 година
А какви са ? Та тези зърнари ползват милиарди от ЕС е сега са против тези които им подпомагат бизнесът уж на загуба ? Всяка година реват,че понасят загуби и получават милиарди помощи, какви бизнесмени са тогава като не могат да се справят сами без помощи,да го зарежат тогава този бизнес като е губещ и да се ориентират там където няма да ПРОСЯТ ! Тези селяндурски тарикати повишават цените на хранителните продукти,тези селяндурски тарикати са ТЕРОРИСТИ които тормозят с цени бедният и *** народ.
75
2
 
1
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
защо да е за оставка а женен мъж с три деца да тича с една паряс------------ поквартири какво е я стига с това лицемерие
74
3
 
8
 
! Отговори
Ауу даже вече преди 1 година
Никой не се преструва че зърното било за гладуващите в Африка! А не фуражно за прасе тата в България и Испания!
73
5
 
11
 
! Отговори
отврат преди 1 година
Тая , дето щеше да си потроши коленете пред руския Поп, да ни говори как се правило в цивилизовваните държави, си е повече от перверзия ! Но за необолшевиките цинизмът и двуличието е безгранично !
72
9
 
7
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Г-жо Йотова, а ако премиерът беше ги нарекъл изнудвачи и рекетьори, щеше ли да бъде по-точно? -----///------ И да ги беше нарекъл "ангелчета", пак щяха да писнат, че им се подиграва. Протестите са политически и обслужват ГЕРБ. Борисов ги дирижира. Това, че прави някакви неутрални изявления е само камуфлаж.
71
4
 
9
 
! Отговори
Аа това зърно преди 1 година
От Украйна не е украинско а американско! На корпорации като Блекрок!
70
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колко мафии има в България: Строителна, Зърнена, дървена, лекарска, учителска, зеленчукова, милиционерската - която ни цака по пътищата. прокурорска и съдийска мафии и т.н. Йотова защо не каже истината за изброените маафии , а да не говорим какви картели има - петролни, хранителните вериги и т.н. Юдори маафията е в презедентството. Български паспорти получават тъмните футболисти с предимство за да се угоди на футболните клубни мафиоти.
69
4
 
8
 
! Отговори
Бойкотирайте преди 1 година
Украинските продукти на вътрешния ЕС пазар!На шоколадите Рошен на олигарха Порошенко, на ориото, на халвата пише ме са от Украйна!!