Срещата Денков-зърнари пропадна, премиерът бесен: Държат се като терористи

Браншът днес е отказал среща в МС
16 сеп 2023 12:15, Александър Попов
777
Срещата Денков-зърнари пропадна, премиерът бесен: Държат се като терористи
Снимка: БГНЕС

Срещата между зърнопроизводители и премиерът Николай Денков не се състоя днес, въпреки отправената покана към бранша.

"Отказаха да дойдат днес в 11 часа на среща. Аргументите, които използват са несъстоятелни. Каня отново тези производители да дойдат в МС, за да обсъждаме конкретните теми, а не да протестираме по принцип", каза Денков пред Нова тв.

По думите му през последните два дни започнали да се държат като терористи.

"Използват фалшиви аргументи, поставят искания незабавно да се случи това: „Ако не го направите, ние ще блокираме държавата”. Аз с терористи не преговарям, очаквам да дойдат на масата и да преговаряме по същество", каза премиерът.

"Аргументите им са напълно несъстоятелни. Не може сектора да твърди, че няма грижа от държавата, при положение, че над 2 милиарда лева държавата дава, не може да се отнася с пренебрежение към европейските изисквания, при положение, че тракторите, с които искат да запушат пътищата, са купени с европейски средства, не могат да казват, че не ги интересува Европа, при положение, че повечето от средствата, които получават като субсидии и помощи, са европейски. Нека да се откажат от европейските средства тогава и тогава да слагат забрани за украинските стоки по решение на Европейската комисия. Така че трябва да бъде пределно ясно - има нужда от диалог. Те трябва да намерят пътя за преговорите в Министерския съвет", допълни Денков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


777
Още по темата: Николай Денков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
613
2
 
17
 
! Отговори
Истината!!! преди 11 месеца
Протестът на зърнопроизводителите НЕ се подкрепя от животновъди и производители на плодове и зеленчуци!!!!!@@ "Зърнарите" вече почти 20 години изсмукват огромна част от земеделските субсидии!!! А за животновъдит и производителите на плодове и зеленчуци почти не остават субсидии! Докога?! Затова ядем турски домати и македонски ябълки!
612
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Не са терористи, обикновенни мутри създадени от БКП/БСП.
611
1
 
12
 
! Отговори
До хммм преди 11 месеца
Да но поляците, чехите а вкл и унгарците имат за какво да вдигат шум тъй като фермерите им са фермери а не арендатори мушенници като тези тук. Просто нещо-направи си труда да провериш с какво образование(в коя сфера) са фермерите в държавите за които говориш, а после виж наще далавераджии.Те повечето са се самозабравили от пари и става така че хора с 2 гънки в главата тънат в богатство а и определят в мн голяма степен бъдещето на държавата.
610
1
 
13
 
! Отговори
Не се заблужданайте преди 11 месеца
Нашето зърно е продадено отдавна. Това зърно, което е в складовете на зърнарите е прекупено украинско и зърнената мафия иска да го пусне скъпо за българско и да си вземе чиста бечалба без никакъв труд!
609
2
 
6
 
! Отговори
Истината преди 11 месеца
Единствените от 27 държави в ЕС, които не искат украинско зърно са Полша, Унгария и Словакия!
608
5
 
5
 
! Отговори
Разумен преди 11 месеца
Много е лошо да се самозабравиш на държавния си пост и да се помислиш за незаменим и недосегаем. Истината е, че Денков не издържа на напрежението и си изтърва нервите. Иначе го подкрепям за решенията.
607
5
 
13
 
! Отговори
хмм преди 11 месеца
Значи Поляците -- едни от най-големите подръжници на продължаването на войната в Украйна ,можеха да приемат забрани, Унгарците можеха, чехите можеха...но ние трябва да се съобразяваме с "Европа". Купчина национални дупедавци. Габриел няма да е мн по-добре. Лошото е,че наистина не мога да видя кой ще е...
606
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Габриел или Денков, все тая те са само посредници между шефовете си от посолствата и народа.
605
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Правилно са постъпили зърнопроизводителите и да грижа от държавата няма има само слугуване на чужди интереси .След такова изказване за терористи би следвало да си подаде оставката т.е длъжността да я заеме Габриел макар и по-рано .Този академик да си ходи видя се че няма нужното отношение към собствените си хранилници
604
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До А кадеПреди година нямаше стрелби със снаряди с обеднен уран! Недопустимо е, да се сравнява някаква икономическа полза със цената на здравето ни и на децата ни! А и защо само против България ревете, при положение, че и другите (Полша, Румъния, и т. нт.) ВИ ОТРЯЗАХА??????????
603
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Има доклад на европейската комисия за положението със субсидиите в България и как 85% от тях се получават от няколко семейства. Т. нар. зърнена мафия. И как са се затрули други производства като зеленчуците и овощарството. Затова и хората забягнаха от селата по градовете. Някой да е чул за него?
602
3
 
11
 
! Отговори
А каде преди 11 месеца
Бяха тия протестиращи до преди година. Ххххх. Тогава като пълниха хамбарите с евтино укр зърно а нашето го изнесоха нямаше проблем нъл. Аз съм краен потребител и е в мой интерес да имам хляб и олио на нормална цена а не на картелна и да ми промиват мозъка че то укр е *** щото то това онова па не знам си кво, а нашето е много убуу при положение че нашите зърнопроизводители забравиха кво е да ореш тук от поне 10 год. Дискова ме, химията и газ.А че 5 зърнени фамилии управляват държавата кво???
601
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Тези вземат субсидиите на десетки хиляди семейства, които биха могли да развиват друго производство, освен зърно. Затова им казват зърнената мафия. Зарди тях селата се обезлюдиха и съсипаха. Не го ли знаете?
600
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Много странно е, че тоя "политик" мълчи, и не казва, че 53% от обработваемите площи в Украйна принадлежат на американски корпорации. И така той "защитава" здравето ни, и националните ни интереси. Много странни патриоти ни управляват напоследък. Е, оттървахме се от енергийната зависимост от Русия (както обещаха), но цените скочиха вместо да паднат (както обещаха). Време е отново за народният съд!
599
4
 
4
 
! Отговори
Паню Баирски преди 11 месеца
Точно така, остави ги да протестират тия паяци!
598
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Цар Плъх да обясни защо сега ще плащаме и лихвите на украинските еврозаеми. Да не сме ги осиновили? Нашите лихви кой ще плати! ОСТАВКА
597
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Денков бесен. Ами да си намери някое момче да го успокои :))
596
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
А, добро утро. Това са тези с Майбасите. Те са научени само да вземат, не да дават.
595
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ми да, ама Полша, Словакия и Румъния реагираха веднага, и то - Съвсем адекватно, ама нашето фашистко продажно правителство иска да ни загроби! Сега ние ще бъдем по- големи католици от папата, без земеделие и с нарастващи ракови заболевания в геометрична прогресия, както в Ирак, Югославия и т. нт....
594
5
 
7
 
! Отговори
ЦЕЛТА Е преди 11 месеца
ДА СЕ ФАЛИРА БЪЛГАРСКОТО ЗЕМЕДЕЛИЕ И АМЕРИКАНЦИТЕ ДА ИЗКУПЯТ НА БЕЗЦЕНИЦА ЗЛАТНАТА БЪЛГАРСКА ЗЕМЯ. КАКТО СТАНА В УКРАЙНА. ЗАЩОТО В СВЕТА СЕ ЗАДАВА КРИЗА С ИЗХРАНВАНЕТО И ХЛЯБА СТАВА ОРЪЖИЕ.