БСП: На министър Вътев му е оказан външен натиск

Решението за внос на зърно е предателство, убеден е Деян Дечев
15 сеп 2023 11:36, Анисия Иванова
31

Депутатите отмениха забраната за внос на украинско зърно. Това стана след малко повече от 2 часа дебати в пленарната зала. Според част от депутатите това е предателство към земеделците.

"Това е предателство на националните интереси на България. Това решение се взе в последния момент и може би целта е била да няма дебат. Повярвайте ми, напрежението в сектора ще продължава да расте. Министърът не направи предварителен дебат, в който да бъдат изчистени всички спорни моменти и да бъдат намерени пресечни точки. Няма идеален начин, но можеше да се коментира", каза депутатът от БСП и член на комисията по земеделие в парламента Деян Дечев в студиото на "България сутрин".

Гостът е категоричен, че няма информация какъв е ефектът от тази забрана. Според него е парадоксално, че се внася за решение в НС, но няма становище от вносител и че тази тема не е била разглеждана дори в ресорната комисия по земеделие.

Още по темата
Премиерът акад. Николай Денков излезе със становище, че след забраната цените на основните продукти ще се спаднат и инфлацията ще се понижи. Дечев изтъкна като единствен аргумент за тези становища един икономически анализ, който никой все още не е виждал.

"Министърът на финансите цитира сумата от 146 млн. лв., но тя не беше защитена. Всеки говори за този анализ, който показва тези неща, но никой не го е виждал. Нямаше предварителен дебат в комисията по земеделие и народните представители не бяха запознати. Министърът на земеделието няма становище, което е абсурдно", заяви депутатът от БСП.

Той изрази мнение, че на министър Вътев му е оказано външно влияние и предрече оставката му.

"Министър Кирил Вътев вече е компрометиран по отношение на своята представителност с тези 4 страни, с които сме в пакт. Това е предателство, те едва ли са били уведомени за това наше решение. България търпи щети и не изглеждаме сериозно в очите на нашите партньори. Чудя се какви мотиви ще изтъкнат хората, които гласуваха за това вчера", каза още гостът на Bulgaria ON AIR.

Деян Дечев засегна и темата за качеството на украинското зърно, като изрази мнение, че водещата роля трябва да е на Министерството на земеделието. Депутатът от БСП обвини министър Тодор Тагарев, че се държи като украински министър.

"Тагарев е безспорно най-слабото звено в този Министерски съвет. Тревожно е, че действа като украински министър на отбраната. Той призна, че е бил служител на украинското министерство на отбраната, без да получава възнаграждения, което означава, че е бил там по политически или идеологически съображения. Защитата на българските национални интереси остава на заден план за него", категоричен е Дечев

В края на разговора той постави под въпрос твърденията, че военната техника, която пращаме на Украйна, не е наистина развалена.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още по темата: БСПBulgaria ON AIRДеян Дечев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Той министър Вътев много поддава на натиск нещо... трябва ли ни такъв министър? Да се връща да прави кренвирши за народа..
22
0
 
0
 
! Отговори
гоУеми стееее преди 7 месеца
от изтрихте като писАх, че зърното не е краинско, м?!?
21
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
"Тагарев е безспорно най-слабото звено в този Министерски съвет. Тревожно е, че действа като украински министър на отбраната. Той призна, че е бил служител на украинското министерство на отбраната, без да получава възнаграждения" - айде, де ! Без възнаграждения ?!?!?! - това ги разправяй на пра-пра-баба си - може от Оня свят да ти повярва на този виц !!!!!!!!!!
20
0
 
2
 
! Отговори
До Негоденков преди 7 месеца
Вътев, Денков, Габриел, Тагарев, АсенчоПендела - слава на Украйна бепустиняци
19
1
 
9
 
! Отговори
Алекс преди 7 месеца
Какъв дебат? От US посолството се спуска нареждане,служителят Вътев рапортува YES и изпълнява.По документи се води министър,но реално е служител в колониална администрация.Вчера го гледах как се обяснява в Парламента.Жалка картинка.
18
1
 
6
 
! Отговори
българина преди 7 месеца
ами умните българи все гласуват за партии на посолствата, натиска върви с тях. За каквото гласуваш това получаваш, щом им харесва да продължават Хубавото е че ще стават все по малко, по демографски причини, не защото са поумнели. Хиляди видове животни са изчезнали от природата, поради непригодност за адаптация, ние ще сме просто поредните
17
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ленд Матрикс, непартийна база данни за проследяване на прехвърлянето на правото на собственост и на ползване на земята, съобщи през 2020 г., че приблизително 15 % от обработваемата земя се притежава или е наета от чужди тоест, неукраински структури. Четири от петте най-големи земевладелци в Украйна са холдингови компании, регистрирани в Западна Европа или Кипър, а петата, NCH Capital, е голям американски инвеститор на частен капитал.
16
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Световният капитал точи зъби за плодородната украинска земя, обнадежден от марионетката на Давос Зеленски
15
1
 
1
 
! Отговори
Kuncho преди 7 месеца
Хубаво е преди интервюта журналистите да видят от кого вземат интервюто! :) Опита на този индивид в агро сектора се изразява, като депутат член на тази комисия в Парламента! Преди това работа в партиина централа и общинска структура на БСП :)
14
0
 
8
 
! Отговори
До 9 преди 7 месеца
Малка поправка за " месото"! Вкарват всичко, което се сещаме и не се сещаме за " месо"!
13
0
 
8
 
! Отговори
123 преди 7 месеца
БСП нали уж мислеха за цените по които българина пазарува селско стопанска продукция. Интересно как така на вътрешния ни пазар цените на зърното са по високи от борсовите цени. Според НСИ за миналата година при оборот от 10 млрд зъропроизводителите са спечелили 2.5 млрд. Няма друг бранш, който има над 25% нетна печалба спрямо оборот (може би наркотици и проституция, но за там няма статистика). И сега когато има някакви наченки на конкуренция, скочиха да им пазят Бентлитата.
12
5
 
10
 
! Отговори
Елементарно Уотсън преди 7 месеца
Всички други отрасли са на пазарен принцип сред конкуренция само богопомазаните земеделци и зърнена мафия са субсидирани и кърмени като бебета за да трупат милиони. БСП са част от зърнената мафия и за това роптаят...
11
0
 
14
 
! Отговори
Неразбрал преди 7 месеца
Абе как зърното е по евтино от страна на хиляди километри,във война и без руско гориво не ми е ясно!?А ние евроатлантици които цъфт7м и вържем в евроатлантическите ценности и се къпем в морета от евроатлантически горива..сеем и жънем сме с двойно по големи цени на зърното?
10
1
 
12
 
! Отговори
До Шопендер преди 7 месеца
Защото там управляват политици, а тук са взети буквално хора от улицата, които са на каишка, я от посолствоТО, я са зависими кукли на конци, които изпълняват заповеди на мафията.
9
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Естествено, че му е оказан натиск. Но какъв е бил, щом четири пъти се обявява твърдо за забрана на вноса на украинското вредно зърно, а на петия път се отмята. Човек може да си помисли, че посолствоТО, или бандитите от сглобката са заплашили семейството му и самия него. Какво друго да е?? Няма друго!!
8
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Вътев прави колбаси с 90% вносно месо. Български бизнесмен.
7
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Тези хора са абсолютни национални предатели! Кирил е добър човек, аз го познавам, но е много наивен и се хвана лекомислено с нещо, за което си няма идея какво го чака! Никой не е излязъл от политиката щастлив!
6
0
 
1
 
! Отговори
Коментарът ми беще преди 7 месеца
за БДЖ,извинявайте!
5
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Украйна е с унищожена икономика и на командно дишане. Американците намаляват парите и подготвят разширяване на войната с включване на Европа. Тези пари от износ са нужни на правителството на Украйна за да продължи войната. Следователно, от Посолството са се обадили и са наредили! Там не ги засяга какво ще се случи в България. И никога не ги е засягало.
4
2
 
21
 
! Отговори
Шопендар преди 7 месеца
Да се чуди човек,защо полша. германия и другите западняци не разрешават украинското зърно да им подбива пазарите,а нашите управници пак се грижат за чуждите интереси,а не за българските