Дали е стабилна сглобката зависело от дискусията в парламента

Денков щастлив с министрите си, всички били посветени на работата си
Обновена: 8 сеп 2023 11:24 | 8 сеп 2023 11:19, Камелия Цветанова
96
Дали е стабилна сглобката зависело от дискусията в парламента
Снимка: БГНЕС

Нашата работа в кабинета е да си изпълняваме управленската програма. Дали е стабилно или нестабилно управлението, зависи от дискусията вътре в Народното събрание. Това коментира пред журналисти в парламента министър-председателят Николай Денков, след като бе изслушан в пленарната зала за бедствието в Южното Черноморие. Това, което мога да кажа, е, че съм щастлив с хората, които участват в кабинета. Всеки от тях е експерт, всеки от тях е посветен на работата, която иска да свърши. От наша страна всичко е стабилно, увери Денков.

Още по темата
Най-важните задачи, която имаме да свършим заедно с хората, които подкрепиха правителството - това е промяната в Конституцията, промяната в антикорупционния закон, цялостната правосъдна реформа. Имаме тежки задачи, които заедно трябва да изпълним, добави той и визира промени в Закона за енергетиката, ангажиментите, свързани с енергийния преход, териториалните планове.

Когато минат тези задачи, когато имаме положителен резултат, тогава бих могъл да кажа, че имам доверие, коментира министър-председателят въпроса с доверието си в партньорите от ГЕРБ-СДС.

Аз винаги съм казвал, че съм умерен оптимист, докато мога да си върша работата, ще я върша, добави Денков.  

Министър-председателят обобщи, че имат изключително тежка законодателна програма, която е дефинирана съвместно с Народното събрание, и изрази надежда всеки ден да бъдат приемани закони, за да бъде наваксано изоставането.

Предната сесия беше успешна, бяха приети доста закони, тази трябва да продължи със същото, да не кажа и по-високо, темпо, като трябва да се внимава за качеството на законите, коментира Денков.

Относно наводненията в района на Южното Черноморие и бедствената ситуация там, за която министър-председателят бе изслушан в пленарна зала, Николай Денков отново призова за уважение и изказа съчувствието си към пострадалите хора.

Днес е Ден на траур и би трябвало да проявим известно смирение, което, за съжаление, не видяхме изцяло горе в залата, коментира той.

Според него именно проверката и анализът на случилото се ще дадат отговор на въпроса дали тръбите, изплували в морето след бедствието, са законни или не и ще има предписания как да се преодолее проблемът. /БТА, Десислава Антова/


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
0
 
3
 
! Отговори
Коце Маца преди 2 месеца
Подкрепете масово от 18 т.м. земеделските производители в цялата страна, за да се отървем от това антибългарско правителство !
83
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
З-глобкатЪ е много харошо за герб .ПП-ДБ загубиха 8% от тая сглоПка !
82
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Кой нагласи този мишок, самонаправил се академик!
81
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
зависи изцяло от американското посолство- и българина си трае като послеаден тъ-пак
80
0
 
5
 
! Отговори
сглобката преди 2 месеца
зависи изцяло от търпението на народа, самозабравили се червеи!
79
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Народа избира мишка Денков неможе 600 хил човека да управлява 6 милиона,избори задължително ако те изберат тогава можеш да мислиш
78
0
 
4
 
! Отговори
Чочо преди 2 месеца
Сглобката са продукт на Посолството. Оставка и то веднага.
77
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
И каква работа си свършил до сега душа освен да бърбориш пред журналисти?
76
0
 
3
 
! Отговори
За сглобката преди 2 месеца
В никоя друга държава не се говори за политическа формация сглобка и това понятие е крайно неуместно за нормална държава, нищо чудно да е от езика на Борисов. Управляващите са инструктирали медиите да ползват тази дума вместо коалиция, за да не ги наричат тройната коалиция.
75
0
 
2
 
! Отговори
За тагарев преди 2 месеца
Тагарев е бил съветник на НАТО за Украйна от 2005 година. Направете си сметка, че най-малко от 2005 НАТО се готви за война с Русия. Денков е сламено плашило, а американците инсталираха Тагарев в правителството, за да ги обслужва.
74
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Сглобката е стабилна, защото ГЕРБ имат възможността да управляват без официално да са на власт. Всички последици ще са за ПП, които постепенно ще се стопят и ще изчезнат.
73
0
 
1
 
! Отговори
БНБ преди 2 месеца
Тези неща за сглобките ги разбират само инженерите. Завършилите в СУ и Симеоново не са убили за такива сложни ксъоръжения. Честито на стабилната правителство и на неговите министри. Ще има ли пари в бюджета за захплатите им. Според мен да има и те трябва да стачкуват.
72
2
 
2
 
! Отговори
Майор Деянов преди 2 месеца
Утре е празник! 9 ти Сехтември! Гответе се! Ще има поздравления! Манифестация! Трибуна! А Боко ще ви поздрави от нея! Ура Другари!
71
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
сглобката ако българина не се сети да я избута е вечна - командва се от посолството - а всичкото театро с противопоставянето е за наивниците- дето им се връзват и приличат на лисицата дето вървяла след овена и чакала - даноо - да но накрай отчаяна и уморена гнусливо свила устни и казала наверно не са вкусни
70
2
 
5
 
! Отговори
Чит преди 2 месеца
Дали са тези,дали са онези все тая - лъжци,лицемери,крадци,натегачи и антинародници.Дотук някаква значимо нетърпима глупост та да ги гоним - няма.От друга някакво значимо НОВО осезаемо като качесто ако си идат - пак няма,няма и да има.Ами какво да преливаме тогава постоянно от пусто в празно.Няма смисъл.
69
1
 
4
 
! Отговори
Ралица преди 2 месеца
Кирчо тра-ла-ла, на Бойковият маркуч украса, а Бойко мазно се облизва, на Кирчовият парапет се той оригва. И тъй в братска обич и любов сглоби се новият живот.
68
2
 
9
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 месеца
Зависи единствено от посолството.
67
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Не знам от какво зависи сглобката, ама като гледам, са взети мерки да не се бият помежду си "импулсивно". Сложили са стъклени парапети. Ако някой налети, би трябвало да се счита за умишлен опит за телесна повреда. Т.е. много опасен за обществото.
66
1
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 месеца
два процента ръст НА КАКВО бе?!..-На цените?...НЕ,при тях ръста е двуцифрен,агитаторче!
65
4
 
4
 
! Отговори
Радослав преди 2 месеца
До Константинов: лесно, търсят в списъците на БКП кой е още жив. Ако е бил член на БКП е готов майка си да продаде за шепа рубли. За справка: Костя Копейкин, Курналина, Боко Тиквата, Кирчо и Кокорчо, Шкембе войвода, Цвъки Цвъки, Цацата, Каскета, Деса общата, Лилянчето Свинеткова, Фандъчкова, Роската Плювналиев и куп друга ***.