Демерджиев: При тази безпрецедентна чистка в МВР очаквам срив

Той не е бил поканен на откриването на паметника в чест на двамата бургаски полицаи
25 авг 2023 13:45, Нели Христова
38
Демерджиев: При тази безпрецедентна чистка в МВР очаквам срив
Снимка: БГНЕС

Смъртта на двама достойни български полицаи не бива да се ползва за политически цели. Аз дори не бях поканен да дойда днес тук, дойдох сам, за да почета паметта им, а не за да правя политически изказвания". Това заяви при откриването на паметника в Бургас бившият вътрешен министър Иван Демерджиев.

"За съжаление тяхната смърт се ползва, за да се реализира сценарият от онзи запис, който изтече в публичното пространство. Тяхната смърт се използва, за да се оправдае безпрецедентната чистка в МВР", каза още той.

Демерджиев посочи, че полицаите са загинали, за да защитят държавата и държавността, която, по думите му, се разграбва в момента с изключителни темпове. Той подчерта, че е изпълнил ангажиментите, които е поел към близките на загиналите полицейски служители.

Още по темата
"Един от най-важните от тях – хората, които пряко бяха отговорни за това, което се случи, напуснаха системата в хода на проверките, осъзнавайки какъв ще бъде резултатът от тях. И второ - България положи изключителни усилия смъртта на тези двама достойни полицаи да не бъде безмислена. Пак казвам – те станаха символ в цяла Европа и всички знаеха, че българските полицаи се жертват, за да пазят границата й. Тези усилия доведоха до там, че Европа гледаше на нас вече като на един надежден, изключително полезен съюзник", коментира Демерджиев.

Той заяви, че при тази безпрецедентна чистка в МВР очаква демотивация на хората, сриване на системата до нива, които не са се случвали през последните 30 години.

Демерджиев каза още, че полицаите Атанас Граден и Йордан Илиев са отдали живота си за кауза, която предишното ръководството на МВР е изпълнявало, а именно да се опази границата на България и границата на Европейския съюз.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
2
 
! Отговори
Ангелина преди 8 месеца
Няма ,какво да се "срива"- това е кадровия състав на МВР в по- голямата част Vсъщият ,като при теб и господин Рашков.Нищо не се промени ,въпреки профисианалните Ви качества . Няма как да се бори МВР с престъпността и насилието ,след като една част он най- низкото до най- високото ниво в йерархията на МВР участва в ОПГ от всякакъв характер и обслужват лични и на политико- икономическите кръгове интереси. Смените на един служител с дру са без значение ,още повече ,че са от една "школа" ...
24
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Само ти си в срив, Дерменджи ербап. Креслото ти се клати.
23
0
 
6
 
! Отговори
Този преди 8 месеца
....изобщо как има сурата да се показва? Мигрантите при него станаха най- печелившият бизнес! Хващаха ги само ако катастрофират,и то защото не са си платили! 80 хиляди мигранти в Австрия,и всичките твърдят че са минали през България! Радев направи чудеса да не ни приемат в Шенген и Еврозоната! Пък и на обиден си докарва! Погнусата е пълна!
22
3
 
2
 
! Отговори
Аноним преди 8 месеца
Толкова изчегъртване правила служебните хвалеха се настанява ха се на големи заплати радостни тогава беше добре
21
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Май не е много готино с твоите камъни по твоята глава, а маришки маааангал такъв :)
20
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Хехе, защо проблем ли е нали вие правихте същото комуненца ?
19
0
 
4
 
! Отговори
Pepi преди 8 месеца
В смисъл?!?!? Това е МВР. Родната полиция ни пази. И всичкиии, екстри.
18
0
 
8
 
! Отговори
Важното е преди 8 месеца
Че доста хора не могат да спинкат от уплаха че лека полека им се разстрогват долните схемички, тоест мврто бавничко бавничко затихва......
17
2
 
11
 
! Отговори
Електра преди 8 месеца
А бе *** след Рашков и тебе, то от милицията не остана нищо...
16
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Долен боклучарЧистката я направи агента радев Тогава обаче мълчахте *** гадни Затвор за всички ви до един
15
8
 
10
 
! Отговори
на това преди 8 месеца
му се вика гьонсуратлък! Господин" аз бях точен с парите" да чете и говори за чистки и морал! Отвратително е!
14
9
 
13
 
! Отговори
pipo преди 8 месеца
не си виновен ти, некадърнико , а този който те издигна -радев сам ви нарича шарлатани, но никога не каза как се наричат тези , които назначават шарлатаните
13
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Демерджиев, разкарай се а това хленчете. Адииос!
12
3
 
10
 
! Отговори
Шого преди 8 месеца
Глупаво самоубийство и непрофесионална реакция от двамата полицаи Това да не им е фима Рамбо.
11
8
 
20
 
! Отговори
Майора преди 8 месеца
Значи Демерджиев когато вие правихте смените беше нормално , а сега не? Жалко заради това и стават тия неща в страната , защото се гледа не кадърност а на кой си човек! Това е типично за нас българите и когато почнем да мисим като другите , че не ме интересува кой управлява , важно е джоба да ми е пълен и обстановката нормална!
10
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Аба демирджиев, вие защо сменяхте секретари началници тва онова а? Не беше ли чистка тогава, президенски агент такъв?
9
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
В България има милиционери, няма полицаи. Защото милицията не беше реформирана преди 34 г. Имаме милиция, не полиция
8
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Стига с тези глупави паметници бе! Направихте градовете и пътищата на гробища!!! На 2 км некролог със суха китка залепена с тиксо, на 10 км каменна плоча сс снимка на умрял. Това никъде по света го нямааааа !!!!
7
5
 
7
 
! Отговори
А. Петров преди 8 месеца
боса на Спартак се овърташе по медии , да ги съветва и Демеджиев се е научил . Радев го отстрани, защото искаше да прави частна армия, като Вагнер , Свидетелствал срещу черепа и срещу много други . 94-95 баретите избиха ВИС 2
6
9
 
14
 
! Отговори
Апостол Апостолов преди 8 месеца
Пиянде говорител 🔊 на зеления чорап, всичко назначено от служ.правителства -вън от системата.Всичко по високите етажи на властта.. също съм.