Вицепремиерът: Ролята на Алексей Петров за коалицията е абсолютно никаква

Кабинетът работи и това явно не се харесва на всеки, заяви Мария Габриел
20 авг 2023 10:12, Елка Василева
164
Вицепремиерът: Ролята на Алексей Петров за коалицията е абсолютно никаква
Снимка: архив, БГНЕС

Ролята на Алексей Петров за „стъкмяването” на коалицията е абсолютно никакво. Това са инсинуации. Това заяви пред Нова тв вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел.

Още по темата
По думите й не е имало покани към Алексей Петров за пост в политиката.

„Там, където е имало смяна на имена, това е направено от парламентарните групи, които подкрепят правителството”, твърди вицепремиерът на страната.

„Много би ми се искало хората, които говорят тези неща, да не ги дават като аргумент за трупане на политически актив. Преговорите за съставянето на това правителство се случиха пред очите на българите. Мисля, че досега не е използван по-прозрачен и открит начин. Имаме основание да кажем, че кабинетът работи, дава стабилност и това явно не се харесва на всеки”, поясни Габриел. И допълни, че очаква президентът да приеме оставката на главния секретар на МВР.

„През последните 2 месеца България излезе от международната изолация, в която беше изпаднала последните две години. Страната ни ясно утвърди евроатлантическия си път. България има приет бюджет. Работим за спасяване на европейски средства, свързани с Плана за възстановяване”, поясни Мария Габриел.  

„Уважавам президентската институция и смятам, че България в момента може само да спечели, ако наистина сме обединени. Защото повече от всякога България е част от процес, в който в целия свят се случват изключително интензивни неща. Не трябва да изоставяме. Трябва да кажа, че диалогът с президентската институция, аз лично го имам и за мен той е много важен”, обясни Мария Габриел.

Тя уточни, че за момента няма информация дали Пепи Еврото е починал. „Очакваме отговор от Генералното ни консулство в Дубай. В момента, в който го получим, той ще бъде публичен”, каза още вицепремиерът ни.

За шпионския скандал с тримата българи във Великобритания Габриел заяви: „С Великобритания сме добри партньори. Сигурността е наша обща тема и в тази връзка оценявам положително това, че компетентните служби и власти в България са били в течение на разследването още от самото начало”, коментира Мария Габриел.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Тази полизаспала с присипнал глас се явява по ТВ и си мисли, че някой и вярва, тая е по-зле от Кирил Петков дори, пълен шарж!
109
1
 
1
 
! Отговори
"Верва ме" преди 8 месеца
Че тая нищо не знае, но докато четеме глупостите и лъжите, които дрънка, забелязваме в подзаглавие че и Пепи Еврото му направили инфаркт. Значи както някои правилно предвидиха, след политическото изпиране на Боци идва разчистването на всеки който би го компрометирал - Галеви, Къро, Алексей Петров, Пепи Ще има още инфаркти и още куршуми, че Боци яко е забъркан, и докато му осигурят чисто минало, бая народ ще гушне букета.
108
0
 
1
 
! Отговори
Ост преди 8 месеца
Туй чудо не знае нищо за БГ, но със сигурност знае какво влияние е имал А.Петров. Между другото - защо Борисов не излезе да отрече участието на Петров в т.н. уйдурма. Тази е по проста от Кирето.
107
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Политиците винаги лъжат, а тези от коалицията ДПС-ГЕРБ-СДС-ПП-ДБ лъжат нагло.
106
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Тая защо не си гледа дългата, лебедова шия и френската филология, с която влезе в политиката, а се разправя с мъртви хора от рода на Ал.Петров! Нито знае дори откъслечно, историята на житие-битието на Трактора, нито неговата роля по убеждаване на Б.Б. да си затвори очите и да се съюзи с противниците си от ПП. Вярно, имаше и натиск от Козяк 16, но САЩ не е член на ЕС, а световен властелин. Така че мадам Мария Неделчева-Габриел да не се горещи и да внимава, когато говори.
105
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Защо Боко мълчи, като пукал. При други убийства не можеш да му затвориш устата, а де!!
104
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Няма никаква заслуга за сглобката,но го убиха да му гепат застрахователната компания и всичките му дейности и дялове да си ги припишат към сглобката,иначе за какво толкова се сглобяваха и така и инак с ротация,като можеха да почакат даването на третия мандат на третата сила и тогава да си правят по незабелижимо тройната ротация пак със същия ефект не за 18 месечен период на престой /2 смени х 9 мес./,а направо 3 смени х 9 мес. = 27 мес. на престой с голямо мнозинство и още някой за подкрепа в НС
103
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
И промяната и герб са коалиции. Абсолютен сбирщайн, за да минат бариерата. Партията с най-висок резултат са Възраждане.
102
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Коалиция? Нали беше сглобка?
101
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Превод от рептилски, ролята на ап е абсолютно всякаква.
100
1
 
12
 
! Отговори
Много е противна преди 8 месеца
Тая коза излъга, че има докторска степен. Ама само веднъж било, съобразила се била с изискванията към клипа. То и Пешо само веднъж пробвал с мъж, ама понеже било само веднъж та не станал п
99
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Уважавам позицията на Мария Гаргамел.
98
9
 
3
 
! Отговори
Аноним преди 8 месеца
Промяната и ГЕРБ са двете големи партии България е Европа Нато Демокрация е НАЗАД връщане няма Хубаво е че най сетне имаме правителство
97
0
 
4
 
! Отговори
999 преди 8 месеца
При инсинуации не се влиза в обяснителен режим.
96
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен 11 преди 8 месеца
50 преди време затварях телевизора,когато се появяваше,банкянския батман,сега пак го затварям като видя Габриел,която от 2 месеца е в политиката,а се прави на голям политик,а за академика,той изобщо не се котира,като политик.
95
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
А ролята на приятелят на Алексей Петров, другата мутра, каква беше?
94
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Трактора го няма. Пепи Еврото го няма. Умря или изчезна, все тая. Сглобката я държи Черепа. Когато и той изчезне, Боко ще счупи сглобката. Засега Черепа го спира. Важен свидетел е.
93
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Радев затвори кранчетата на всички Герберасти и ги изрита от хранилката. Никога няма да му простят.
92
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Румен Радев е избран на преки избори от 75 % от българите. За Сглобката са гласували 10 %.
91
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Президентът е единственият, който наистина води война с мафията. Тиквун и Кирчо са част от Мафията.