Демерджиев застана зад Радев: Позицията му пред Зеленски беше достойна

Протестите на полицаите са напълно справедливи, коментира още той
9 юли 2023 20:52, Нели Христова
118
Демерджиев застана зад Радев: Позицията му пред Зеленски беше достойна
Снимка: БГНЕС

"Един държавен глава е нормално да бъде поканен от друг държавен глава, не тази среща да е инициирана по друг начин. Винаги е добър знак да се следва държавният протокол". Това заяви бившият министър на вътрешните работи Иван Демерджиев от служебния кабинет на Гълъб Донев в студиото на NOVA. Думите му са по повод отминалата визита на украинския президент Володимир Зеленски в страната ни, който дойде по покана на правителството, а не на президента Румен Радев.

"Ако има разговори, които са останали скрити от обществеността, това е един много лош ход и много лош знак. По време на бившето служебно правителство всички съществени разговори, които сме водили на международни теми, са свеждани до знанието на българските граждани. Мисля, че позицията на президента по време на тези разговори беше достойна или поне такова е отразяването във всички международни медии. На мен ми прави странно впечатление различния начин на отразяване на този разговор в България и навън. За капан едва ли можем да говорим", каза Демерджив по повод визитата на украинския президент.

"Протестите на полицаите са напълно справедливи. Това не са просто протести на полицаите. Те реагират, за да може да се спаси работата на системата. От системата на МВР се очаква много – както борбата с нелегалната миграция, така и сигурността в страната", заяви той.

За основателността на недоволството на служителите на МВР той даде пример, че са поискали 1260 щата в "Гранична полиция", които при този бюджет не могат да бъдат осигурени. "Вътрешната комисия гласува по-рано допълнително включване на щатове в пожарната", обясни Демерджиев.

"Ако не бъдат вдигнати заплатите и не бъдат вдигнати капиталовите разходи, защото се рушат сгради, ефектът ще бъде пагубен за цялата система на вътрешната сигурност на държавата", допълни той.

Като необходимост да бъде довършена дейността на служебния кабинет той обясни: "По отношение на пътната безопасност има много действия, които да се извършат изключително бързо – да се оборудват служителите на министерството с нужните технически средства, да има цялостно взаимодействие на всички държавни органи и с координирани дейности да се предприемат бързи мерки", каза Демерджиев.

Според него назначаването на Антон Златанов за шеф на "Гранична полиция", е грешка. "Той има качества, но няма опит в сферата на гранична полиция. Неговата предшественичка имаше международни контакти. Лош знак е тази рокада, както е лош знак и смяната на шефа на полицията в Кюстендил. Лош знак е да се връщат на постовете им хора, замесени в контрабанда. Добър пример е новият шеф на Столична дирекция на МВР", обясни бившият вътрешен министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
0
 
0
 
! Отговори
Ето затова сме жалки преди 10 месеца
и надали ще се оправим скоро-различната и то диаметрално противоположна оценка за случващото се у нас.Един казва-фалирали сме,друг-по-добре не сме били.Един казва-унищожихте ядрената енергетика,друг-браво,продадохме реакторите,нищо,че на безценица.Един-РР защити БГ пред Зеленски,друг-че се е изложил.Примери да искаш-всякакви,за всичко.Политическата ни класа е негодна и некадърна,законите конюктурни,грозната истина се замита от медиите с лъжи,народът не знае кой е добър,а кой лош.
88
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
като манипулирате лайковете, какво печелите?
87
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Да си подариш два реактора и да купуваш американски или френски на цени от десет до трийсет пъти по-скъпо какво е?
86
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Валериза Плевнелиев ли говориш? И мен ме е срам.
85
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Няма пари за пенсии и заплати но има пари за Гебревци, Прокопиевци, Пеевци, сменят се здрави мантинели с нови, прехваленото Околовръстно вчера построено в ремонт, Зеленский Анатемосания от свещеник ни отмъкна ядрената енергетика и всичко е цветя и рози...
84
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
... РадеФ е предател като всеки един *** русофил...
83
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
България няма адекватни, некорумпирани политици и затова трябва дословно да изпълнява това се иска от ЕС... Трябва да има 100% мониторинг на абсолютно всички средства които се дават от Брюксел... Фигурантът русофил също да бъде максимално изолиран от информацията по преговорите с Европа.
82
8
 
12
 
! Отговори
Валери преди 10 месеца
Срам ме е ,че имаме такъв президент
81
8
 
10
 
! Отговори
Радослав преди 10 месеца
Гърците си имаха цел, да опазят историята си от македонците и я постигнаха. Унгария си има цели и си ги гони без да им пука, че ЕС все им набива клинци, Румъния си има цели и затова ни изпревари и ще ни задмине. Скоро Македония ще ни задмине защото има цели, а ние се лутаме безцелно от бряг на бряг при които плаща най много днес. Затова няма нито един голям проект завършен като хората от десетилетия, затова комунизма фалира, затова населението се изселва, защото нямаме цели и приоритети!
80
6
 
5
 
! Отговори
Радослав преди 10 месеца
До 82 като тази до 1944 например. Когато сме имали обща цел като народ (национално обединение), цел която в днешният свят е неприложима, но защо да нямаме друга, като подобряване на общата култура на населението, или постигане на даден стандарт? Защо всички комунисти все си мислите, че комунизма е бил нещо хубаво, не същото като сега е защото същите които преди се кланяха на Москва сега се кланят на Брюксел! Само сменихте валутата и името на господаря си!
79
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
ГОРД ГЕНЕРАЛ!С ГОЛЯМА ГЕНЕРАЛСКА ПЕНСИЯ!СЪС ЗАСЛУГИ ПРЕД МОСКВА!ЗО ГОДИНИ СЕ ОТЛАГА ПОДНОВЯВАНЕТО НА ВЪОРЪЖЕНИЕТО НА БЪЛГАРСКАТА АРМИЯ СЪДЕЙСТВИЕТО НА ГЕНЕРАЛИТЕ КОМУНИСТИ
78
27
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Президент Радев е най-адекватния политик, който България е имала в последните 15 години. Със собствено мнение и позиция, които не се страхува да заявява пред обществото. Така може само един независим човек! Видяхме лакеите на американското посолство, назначени за управляващи в България как с отношението си към президентската институция на родната ни страна предават не само родината но и народа си. За съжаление нашата история изобилства с такива примери и политици...
77
17
 
13
 
! Отговори
До Радослав преди 10 месеца
Евалата пиччччч, радвам се, че все още има МИСЛЕЩИ и обективни хора в тая територийка зовяща се България. Не съм русофил нито американофил!!!! Аз съм БЪЛГАРИН!!!! Радославе не се хаби да отговаряш на тролллляците - акъл и патриотизъм насила не можеш да дадеш бате. Бъдете здрави ти и близките ти и хубав ден:))))
76
11
 
18
 
! Отговори
карачанаков преди 10 месеца
До Радослав 71 И каква собствена политика да имаме като тази която имахме преди 10 ноември ли ,когато САМИ ВЗЕМАХМЕ решения и си правехме каквото искаме. Имаше тогава един виц другаря Брежнев подарил на другаря Живков един ,,Масквич,, качва се нашия и кво да види няма кормило ама другарю Брежнев то няма кормило как ще управлявам, ти бай Тошо натискай газта ние ще управляваме.
75
12
 
9
 
! Отговори
Радослав преди 10 месеца
До 75 а какви сме като изпълняваме каквото ни се заповяда без да имаме право на лично мнение? Какви сме след като нямаме наши приоритети, а следваме чужди такива? Най голямата лъжа е тази която изричаме пред себе си.
74
25
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
A за убитите от окраинците жени и деца нищо!! Тази информация е секретна.
73
10
 
18
 
! Отговори
ББ преди 10 месеца
какво достойнство има в това да приемаш да убиват жени и деца и да отказваш помощ...защото си зависим,да опозоряваш Народа си!?и аз съм слушал ,че вземаш пари за да назначаваш полицай!!!
72
6
 
15
 
! Отговори
Хахаха преди 10 месеца
Г-не доста "полиций"сте назначили корупционо,има факти...САЩ не спят!,какво достойнство има в приемането убийствата на жени и деца???за да могат *** ви да им ограбят тоалетните и телевизорите?САЩ и Свободният задължително трябва да закрият руското резиденство и служещите им и да ги осъдят безкомпромисно,Воина и,да приемаш убийствата на жени и деца е ...грях...руски!!!Живеем в Глобален...руският ще почака...вие нямате бъдеще...присъди...Справедливи и крайни! и да...САЩ са дяснато круше на Бог!
71
7
 
8
 
! Отговори
До Радослав преди 10 месеца
Стига си повтарял, че сме роби, независимо дали се чувстваш такъв! Накрая от толкова наричане може и да стане.
70
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Като бачках в Турция преди години,украинките се продаваха за кутия цигари.Питал съм ги защо говорят руски,а не украински.Отговарят,че не знаят украински.