Дечев: Гешев едва ли е казал нещо сензационно

Реално не бил подходящ за поста
14 юни 2023 15:38, Росен Стойчев
20
Дечев: Гешев едва ли е казал нещо сензационно
Снимка: БГНЕС

Има доверие към новия механизъм за разследване на главния прокурор, затова има и сигнали. Ако нямаше доверие, нямаше да има сигнали.

Още по темата
Ако е имало доверие към стария механизъм, тези сигнали щяха да бъдат подадени преди 6 юни.

Това коментира пред БНР заместник-министърът на правосъдието Емил Дечев по повод постъпилите вече сигнали срещу Иван Гешев по приетия нов механизъм за разследване на главния прокурор и неговите заместници.

"Едва ли е казал нещо ново и сензационно, което да не е било известно до този момент. Ако беше дал разкрития на нови, важни, сензационни факти, нямаше да говори само 15 минути. Вярно е, че правилата на тази комисия предвиждаха той да говори не повече от 30 минути. Ако тя беше преценила, че това, което се говори, е нещо ново, сензационно и изключително важно, тя можеше да увеличи това време на изслушване."

Друг сигнал в тази насока заместник-министърът на правосъдието вижда в думите на Гешев след изслушването, че каквото има да каже, ще го каже в България.

"Г-н Гешев е проблематичен за българското общество и българската съдебна система от много време. Това не е подходящият човек за този пост. Сега се оказа, че и тези, които го избраха, си скубят косите за грешката, която са допуснали, разкайват се публично, признават си, че са допуснали грешка. Оставането за дълъг период от време след взето решение той да бъде освободен, на толкова важен пост, с толкова силни правомощия и много власт е проблемно за обществото. Ако не бъде одобрено това решение на ВСС в разумен срок, ще е необходимо и да се обясни на обществото кои са причините за това забавяне."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Бойко Рашков главен прокурор. Хахаха
14
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Номер 15,много си халтов в мислите си.Ти аланкокоолу,да не си бил в Страсбург?Този който беше там с гл. прокурор,ломоти глупости на когото явно му се харесват.
13
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
В ЕП едвам са го изтърпяли, само след 15 минути са му показали вратата. Ако слушаме обвинената в пране на пари и злоупотреба с държавни пари, Елена Йончева, Гешев бил съобщил "разкрития" за престъпления по върховете на властта. Руската агента и българомразка Елена Йончева, която се крие зад депутатски си имунитет, е срамхза България и ЕП. Руският агент и руски зет Атанас Чобанов, също е позор за държавата.
12
0
 
6
 
! Отговори
БОМБИ НЯМА.... преди 10 месеца
....НЕМА И ДА ИМА , ЗАЩОТО ВСИЧКО Е "НЕДОКАЗАНО И ФЕЙК"!!!....У БЪЛГАРИЯ СЕ РАБОТИ САМО ---С ДОНОСИ И КЛЕВЕТИ --КАТО ПРИ СОЦ-а!!!....СЪДЕБНАТА СИ-*** РАБОТИ ПО ПРИНЦИПА НА ДС/БКП ..../..да се оклепа ближиния---за да се намърдам, АЗ.. никой не му пука за народа и Държавата.../..НИКОЙ --НИЩО НЕ РАЗСЛЕДВА!!!!
11
6
 
4
 
! Отговори
Qwerty преди 10 месеца
Гешев няма как да не знае нещо сензационно, въпроса е - кога ще хвърли бомбата...
10
4
 
9
 
! Отговори
Сензация е, че преди 10 месеца
Цялата съдебна реформа се свежда до отстраняване на Гешев и затвърждаване на депутатитските имунитети.
9
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Да кажеш че в България има корупция е клише.
8
0
 
4
 
! Отговори
пуйката на Холмс преди 10 месеца
Единственият човек,който никой от обществото не ще да заподозре в каквото и да е било е Йоло Денев,ако не бъркам фамилията- почитателя на Бог Тангра.Не бил юрист!Голяма работа!Доскоро и в Украйна по която всички се прехласват днес главен прокурор май бе писател,във всеки случай не бе юрист,а и във Франция конституционния съвет не е от юристи,а от всепризнати личности.Тъй и тъй се готвят да променят Конституцията и без Велико народно събрание и ако едната промяна е допустима,ще е допустима и тази
7
8
 
9
 
! Отговори
Възмутен преди 10 месеца
Хе-хе-хе, Гешов не е казал нищо ново и е бил натирен да си ходи. А основният плювач и разпитващ, естествено, е била Елена Милийончева, чийто имунитет беше поискан именно в ЕП за корупция.
6
1
 
12
 
! Отговори
Знаем ЗНаем преди 10 месеца
Казва г-н Дечев от ДБ бивш шеф на дирекция Българско гражданство под ръководството на Надежда Йорданова от ДБ когато се разаваха паспорти за било и небило и българско гражданство на който иска....... всички ви ЗНАЕМЕ, ВСИЧКИ сте мекерета.
5
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Кокорчо дали перре Дечев?
4
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ще ти се Мечев.
3
4
 
6
 
! Отговори
Ани преди 10 месеца
Христо Иванов, Мая Манолова, Йорданова, Сарафов, Зарков може би те са подходящи.
2
6
 
3
 
! Отговори
Имате ли човек? преди 10 месеца
Дам не е ВАШ човек в пряк смисъл на целият бълвоч който успя да сдъвче в устата този Дечев та и цяла статия.Да беше казал Не е НАШ човек и нестава.Толкова гн.усн.о и все по гну.сн.о ще става.
1
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Дечев, много се притеснявате какво е казал Гешев. Явно има за какво. Кой е подходящ за постта? Някой послушко, който да не върши никаква работа.