Правителство ще има, но колко висока ще бъде цената?

Слави Василев: Ясно е, че този кабинет ще бъде управляван от Борисов, Петков и Василев
81

Политическите сили продължават да търсят успешната формула за съставяне на правителство. Има ли начин да се състави правителство, което да бъде одобрено от обществото?

Който и да стане премиер, ще бъде политическо лице. Въпросът е да успеят да намерят експерти или полици, а достатъчно мнозинство в Народното събрание, с което да гарантират стабилност в държавата в следващите 4 години, заяви политическият анализатор Нидал Алгафари.

По думите на политолога Слави Василев мантрата, че кабинетът между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ ще бъде независим от политиците, е нереалистичен.

Още по темата
"Колкото по-неполитически е един кабинет, толкова по-задкулисно действа той. Ясно е, че този кабинет ще бъде управляван от Бойко Борисов, Кирил Петков и Асен Василев, които не знам как ще обяснят това обстоятелство на своите избиратели", отбеляза той, като допълни, че коалицията между двете формации ще убие "Продължаваме промяната".

Алгафари е на мнение, че политическите партии са загубили твърде много време да се мразят, заради което със сигурност ще намерят начин да сформират кабинет.

"Важното е да се стабилизира държавата и да успее да се отнеме от г-н Радев, който управлява безконтролно", смята анализаторът.

По отношение на предложението за свалянето на имунитета на Бойко Борисов, Василев изтъкна, че разводът между лидера на ГЕРБ и главният прокурор е изключително деликатен.

"Продължаваме промяната" имат остра нужда да влязат в сговор с доскорошните си врагове, защото изтеклите записи до такава степен ги компрометират, че ако отидат на нови избори, не се зае коя място ще получат. Това е удобен съюз между непримирими врагове. След тази коалиция ще се мразим още повече, защото допуснахме това безумие", изрази становище той пред Bulgaria ON AIR.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
1
 
0
 
! Отговори
Сезиф и ние преди 11 месеца
До пуйката на Холмс. АКО ОСТАНЕМ БЕЗ ПРАВИТЕЛСТВО, САМО КАТО "***" И ПОДВЛАСТНИ НА " ....АЗ НАПРИМЕР БИХ ГЛАСУВАЛА ЗА ...." - МНЕНИЕ НА ЧУЖД посланик У НАС ПРЕД НАЦИОНАЛНИ ТЕЛЕВИЗИИ - ТО НАИСТИНА ЩЕ СМЕ КАТО СЕЗИФ ДЕТО БУТА КАМЪКА ПОСТОЯННО. АКО ОБАЧЕ СЪБОРИМ ТОВА И ИМА ПРАВИТЕЛТВО - ЩЕ ИМА ДОНОРИ ЗА НАШАТА ИКОНОМИКА. ............ НЕ СЛУЧАЙНО И ПРОТИВНИЦИ И ПРИЯТЕЛИ НА ПУТТТТ У НАС СИ ДЪРЖАТ ПАРИТЕ НА ЗАПАД. ПРОСТО ЕДНИТЕ СА НЕЧЕСТНИ, А ДРУГИТЕ СА ЧЕСТНИ.
61
1
 
0
 
! Отговори
пуйката на Холмс преди 11 месеца
Цената ще е високо до Луната,но не те ще бутат камъка като Сизиф дотам.
60
1
 
1
 
! Отговори
ББ преди 11 месеца
уоу от ***,заблудени от путин ви манипулират как България няма нужда от Правителство...от ред и спазване Законите,свободна територия готова за премземане от рашите,за това работят изражане и резидента,агентите на дс...сокола,забравящи че живеем в глобален!?че има 6-ти американски...и не изтрезнели,не пребройли парите,не решили в коя офшорна ще ги пратят...6-ти ще ги отведе до Правосъдната, Световна,Война е...да воюваме,китай и руските им роби да изберат оръжията!Бог да пази САЩ и Свободния
59
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Правителство е нужно на кравария, а не на България.
58
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Дай щото не се знае колко % ще получат ПП сега да влязят в кабинета? Какъв е реалния им резултат без Ала - Бала?
57
1
 
2
 
! Отговори
Безценно преди 11 месеца
Парапетаджийката ще договори намаления устно и не само!
56
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
що не си вземете двамата стая в хотел, руснак и сириец комунисти.
55
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Инпийчмънт е термин, който не съществува в българското законодателство. Това могат да искат от Байдън, но не и от Радев.
54
0
 
5
 
! Отговори
Иван преди 11 месеца
Агент на ДС и синчето на агент на ДС коментират други агенти на ДС - тъжна родна картинка...
53
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
путинизимът е нападнал Родината.
52
1
 
2
 
! Отговори
Спас преди 11 месеца
Този Слави василев е син на единия от братя Василеви които заграбиха хладилния завод в София-огромни сгради и площи.Здраво комунистическо потекло.Сега го канят всеки ден във всички телевизии да пее срещу Европа и за бъркотията.
51
5
 
4
 
! Отговори
До 50 преди 11 месеца
Одобрявам! Стига русофилски слуги!!!
50
5
 
4
 
! Отговори
Ахм преди 11 месеца
Другарю алгафари...цената ще е висока единствено за русофилите!!! Изчистим ли се от тях България ще навакса много бързо!!! Колкото по далеч е русия толкова България е по добре...историческа истина!!!
49
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Aйge нeмa нyжga...
48
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ако има такива,ще бъде съборено Точно От избирателите на тези 2 партии!-:))
47
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
"Има ли начин да се състави правителство, което да бъде одобрено от обществото?"--------------Докато "Продължаваме Измяната" са част от това правителство, няма абсолютно никакъв шанс подобно правителство да бъде одобрено от обществото.
46
4
 
6
 
! Отговори
Айде пак записа преди 11 месеца
Ако някой го е изслушал целия ще знае че там няма нищо неверно и грешно !
45
2
 
2
 
! Отговори
а преди 11 месеца
България 2023г.: Ще доживеем ли да има правителство за 4г?......България 2073г.:Ще доживеем ли да има правителство за 4г?
44
2
 
2
 
! Отговори
пришълецът преди 11 месеца
Само кеша и хазарта:)))
43
0
 
11
 
! Отговори
Не е възможно преди 11 месеца
Правителство на малцинствата да забогатяват и да преяждат с власт а Българина тегли кредити,плаща данъци и вечно без пари в собствената си държава а кючека преяжда с луканка.