Борисов след срещата с ПП-ДБ: От утре започваме разговори с останалите партии

Въпросите на втората сила в НС били провокативни
Обновена: 12 май 2023 19:48 | 12 май 2023 19:22, Камелия Цветанова
124

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

От втората политическа сила ясно казаха, че не е възможен кабинет, но ясно казаха, че и много от политиките ни ще бъдат подкрепяни, което също е важно за управлението на един кабинет. От утре започваме срещите с останалите партии. Амбициите ни са - ако се договорим за споделена отговорност, за съвместно управление, за кратък хоризонт от време, за приемане на бюджет, План за възстановяване, да тръгнат еврофондовете, с подкрепата, която заявиха втората партия, много бързо можем да наваксаме изоставането". Това заяви след срещата с ПП-ДБ лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, цитаран от Нова телевизия.
Още по темата

По думите му съществен елемент за споделена отговорност са и ИТН, и ДПС, и БСП.

„Въпросите им бяха провокативни, за да ни провалят разговорите с другите. Аз не им го спестих”, каза Борисов.

„Служебните правителства на Радев доведоха до този хаос и катаклизми във всички сфери на държавата. Трябва да се опитаме с общи усилия, дори и ако останат в опозиция”, коментира Борисов.

Запитан дали се разговаря за това, кой кои министерства може да управлява, Борисов каза, че не. Първо трябвало от ПП-ДБ да заявят, че са готови да участват. Второ да предложат имена. И накрая Мария Габриел да ги одобри.
Запитан за колко време трябва да управлява евентуалното правителство, Борисов каза, че не трябва пълен мандат.
„Най-малкият срок е да се приеме бюджетът за догодина. Като се има предвид, че сега ще приемем за тази година, а септември-октомври за следващата, то ще изтече тази година. ЗАтова Асен Василев говори за 18 месеца. Значи трябва да е година-година и половина минимум”, каза Борисов.

Той заяви, че няма проблем с БСП и няма никакъв спор с Нинова.

„По всички международни данни ние сме шестата държава по износ на оръжия за Украйна. Ние имаме много оръжие, което срокът му на годност изтича. В рамката на солидарността на НАТО можем да си подменим оръжието и да дадем на Украйна това, което трябва. Нямаме никакъв спор с г-жа Нинова. Ще се спази същия принцип, по който се изнасяше оръжие“, каза Борисов.

Той подчерта, че ГЕРБ са поели ангажимент и Стою Стоев ще бъде избран за председател на Правната комисия. „Това е доверието, като се каже нещо се изпълнява“, каза още Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още по темата: Бойко Борисов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ППДБ патерицата на Борисов.
26
12
 
3
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 1 година
БОРИСОВ ЛИДЕР БОРИСОВ ДЪРЖАВНИК БОРИСОВ ПОЛИТИК УВАЖАВАН ВЕВРОПА
25
3
 
1
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 1 година
Всички са евреи и както винаги в историята създават ситуации на бездействие,долато действуват задкулисно. Никакво значение няма дали , кой и в каква конфигурация ще управлява. Те управляват винаги с налагане на хаос в обществото.Без да се стреля срещу евреите не е възможно да ги победим.Не разчитайте на никого,защото Русия,САЩ,ЕС,Китай...всички са евреи.Вярвам само в истинските магребци,но виждам,че са на същият хал.Разчитам,че Магреб че превземе ЕС.Въоръжавайте се и ги размажете.Те не са хора.
24
6
 
5
 
! Отговори
Бойко е класа... преди 1 година
На разговорите днес, отсреща изглеждаха, като улични музиканти до Моцарт
23
4
 
8
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Тоя комунистически милицонер вече не прилича на човек, а на плондир.
22
4
 
4
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 1 година
НАЕТИТЕ НЕВЕЖИ ДРАСКАТ ГНУСОТИИ ЗА ДЪРЖАВАТА В КОЯТО ЖИВЕЯТ ЗА ЖЪЛТИСТОТИНКИ ПАДЕНИЕ НЕМНИЦИ НО КАК ДА ПРОУМЕЕТЕ ТОВА ЛИПСВА ВИ УМСТВЕНБАГАЖ
21
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Татко Петко не дава. Всички в ПП са заложници на лудия Макс,т.е. Киро просто. Той никога няма да позволи Асен да е министър, а той не.
20
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя като ви вкара във война, няма да може да се напъха в бункера. Ще заеме целия бункер а вас отгоре всички ще ви бомбардират с ракети.
19
6
 
6
 
! Отговори
до 11 преди 1 година
нищо не се доказа нали, милиони в чували, кюлчета в чекмедже, глупости на търкалета, нооо Кокорчо и Кирчо нанесоха много повече щети и ни разкатаха с некомпетентност и въздухарство
18
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тиквата найстина търси пералня .12 години нищо не реформира и сега изведнъж му трябвала коалиция да прекарал реформите.Къде спа 12 години ,че сега се сети за реформите?
17
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Борисов, крайпътен джебчия в огромни размери. Ти няма да управляваш.
16
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като влезе мутрата трябваше да излезете и да кажете с мафията не преговаряме, изплюхте се на всики дето протестирахме 1 година и изпрахте тиквата
15
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как Нинова въобще си и помисля да подкрепя кабинет на ГЕРБ . Било я страх "да не я упрекват , че нямаме правителство за пореден път". А нe се ли притеснява , че подкрепи ли Гейбриъл, БСП няма е представено в следващото НС . Струва ли си да унищожи БСП за някой друг министерси пост за няколко месеца
14
6
 
6
 
! Отговори
Баце Взе Властта преди 1 година
Отново и сега се Гаври с тях! Баце ще Управлява поне още 4 години!!
13
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Киро що не го арестува е, ся кво на една маса сте, що не попирахте жирафа дали ще арестува Бойко мутрата
12
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стою Стоев трябва да е шеф на комисия, но на ротационен принцип, както е Желязков за шеф на парламента. Него посочи като сравнение, Киро просто.
11
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен Бойко само му трябва да нарами една голяма черна раница като на чеченеца и ще заприлича досущ на него.. "бай *** тръгнал да оправя държавата!".Седнал на масата за преговори вади един буркан със свинско.
10
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този път златните пръсти според мен ще бъдат Възраждане и ИТН
9
5
 
15
 
! Отговори
До 1 преди 1 година
Може да не заслужават,но на Борисов му се краде,та му се плаче.
8
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Явно филийте с мас са го научили да бъде нагъл, но ги нема онез простите да ти правят верига около дома в Банкя вече Боко, може би чеченеца кюфтето ще те варди.......хахахахахаха :))))