Борисов след срещата с ПП-ДБ: От утре започваме разговори с останалите партии

Въпросите на втората сила в НС били провокативни
Обновена: 12 май 2023 19:48 | 12 май 2023 19:22, Камелия Цветанова
124

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

От втората политическа сила ясно казаха, че не е възможен кабинет, но ясно казаха, че и много от политиките ни ще бъдат подкрепяни, което също е важно за управлението на един кабинет. От утре започваме срещите с останалите партии. Амбициите ни са - ако се договорим за споделена отговорност, за съвместно управление, за кратък хоризонт от време, за приемане на бюджет, План за възстановяване, да тръгнат еврофондовете, с подкрепата, която заявиха втората партия, много бързо можем да наваксаме изоставането". Това заяви след срещата с ПП-ДБ лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, цитаран от Нова телевизия.
Още по темата

По думите му съществен елемент за споделена отговорност са и ИТН, и ДПС, и БСП.

„Въпросите им бяха провокативни, за да ни провалят разговорите с другите. Аз не им го спестих”, каза Борисов.

„Служебните правителства на Радев доведоха до този хаос и катаклизми във всички сфери на държавата. Трябва да се опитаме с общи усилия, дори и ако останат в опозиция”, коментира Борисов.

Запитан дали се разговаря за това, кой кои министерства може да управлява, Борисов каза, че не. Първо трябвало от ПП-ДБ да заявят, че са готови да участват. Второ да предложат имена. И накрая Мария Габриел да ги одобри.
Запитан за колко време трябва да управлява евентуалното правителство, Борисов каза, че не трябва пълен мандат.
„Най-малкият срок е да се приеме бюджетът за догодина. Като се има предвид, че сега ще приемем за тази година, а септември-октомври за следващата, то ще изтече тази година. ЗАтова Асен Василев говори за 18 месеца. Значи трябва да е година-година и половина минимум”, каза Борисов.

Той заяви, че няма проблем с БСП и няма никакъв спор с Нинова.

„По всички международни данни ние сме шестата държава по износ на оръжия за Украйна. Ние имаме много оръжие, което срокът му на годност изтича. В рамката на солидарността на НАТО можем да си подменим оръжието и да дадем на Украйна това, което трябва. Нямаме никакъв спор с г-жа Нинова. Ще се спази същия принцип, по който се изнасяше оръжие“, каза Борисов.

Той подчерта, че ГЕРБ са поели ангажимент и Стою Стоев ще бъде избран за председател на Правната комисия. „Това е доверието, като се каже нещо се изпълнява“, каза още Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още по темата: Бойко Борисов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
5
 
5
 
! Отговори
само Възраждане преди 1 година
какво стана ппдбтплюс присъпвате ли плахо към олтара хаха
66
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Малко за политикаА ако се избере прокурор, който ще спира разследванията за корупция срещу Кирил Петков и неговото управление - Джемкорп, сделките с газта на ПП, даренията от НЕКСО към ДБ?
65
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
еурохатлантизЪма - вреден за България
64
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То и ако ПП ДБ влязат в коалиция с ГЕРБ , кой ще е опозиция? Като всички останали партии са хора на Баце. Баце ще има 240 депутата.
63
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ТОЯ ТУЛУПЧО КОМАНДВА. КОТ КАЖЕ ТОДВА СТАВА. СЕГА ЩЕ МАХНЕ И ГЕШОФ. ПЕКАРВА ГИ ВСИЧКИ С 200. И ЩЕ СЕ СПАСИ. НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ГО РАЗСЛЕДВА СЪДИ ЗА ГРАБЕЖИТЕ 12 ГОДИНИ. ДАНО ГЕШЕВ ДА ПРОГОВОРИ ЗА ДАЛАВЕРИТЕ. ИВАНЕ КАЖИ СИ. БЪДИ МЪЖ.
62
6
 
2
 
! Отговори
Сър Уилямс преди 1 година
До Хбб: Хората са гласували за Герб, тоест да, да управлява държавата, вожд е неподходяща дума. Твоите хора от ПП след 1-2 години ще ги няма, което е супер за БГ!
61
2
 
8
 
! Отговори
анонимен64264 преди 1 година
марш от страната не ви искаме катили,вие ни продадохте,а сега искате пак да ни управлявате,вън
60
5
 
10
 
! Отговори
Малко за политика преди 1 година
Факта, че Висшият съдебен съвет си смени позицията от пълна подкрепа към пълно неодобрение за Гешев показва какво: че в съдебната система нищо не се е променило. Ако се спре дотук (най-вероятно) същият този Висш съдебен съвет ще избере за главен прокурор пак човек, който пак ще спира всички разследвания за корупция по време на управлението на ГЕРБ.
59
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Клоун. Никой не се съмнява, че е точно такъв. И какво като смени Гешев - дядката си прави поредната рокада, за да избегне съд и присъда. Но ефектът е, че собственият му електорат вече е озадачен до степен да се чуди какво се случва точно, и скоро никой няма да си пусне гласа за това нищожество.
58
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма друг вариант освен да кляка пред ДПС, БСП и ИТН.
57
6
 
2
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 1 година
БОРИСОВ НЕДЕЙ НА АНТИТАТА ЖИВЕЕЩИ ОТ ОМРАЗАТА СИ НЕ И ТРЯБВА ПРАВИТЕЛСТВО ИСКАТ ДА СЕ ПОДИГРАВАТ С БЪЛГАРИТЕ С ДЪРЖАВАТА А ТЕ СИ БОГАТЕЯТ ВИЖДА СЕ ЧЕ ПРОДАВАЧЪТ НА КОКИЧЕТА НЕ МУ ПУКА ЗА БЪЛГАРИЯ ПРОСТО МРАЗИ И АКО СПРЕ С ТОВА Е АУТ ОМРАЗАТА ХРАНИ И НАЕМНИЦИТЕ ПО САЙТОВЕТЕ
56
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Както беше написал някой по-долу,Боко е готов да предложи на К.Петков премиерското кресло,само и само да се добере отново до властта.
55
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Извинете, до коментар к.63.
54
6
 
7
 
! Отговори
до к.69 преди 1 година
Глупости, партията на Костя Копейкин може да се оприличи с един много надут мехур,който всеки момент може да се спука. Хората ще разберат, че тая партия повтаря ИТН преди 2-3 години - дейни организационни структури и хора с богат организационен опит няма, водачът й не е политик от кариерата, а някакъв си историк, който се държи като надут пу-я-к.Програма,която да следва,също няма. Само пречи на партиите със своите 37 депутати да съставят кабинет.
53
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Накрая пак обичновения гражданин ще страда. Това са само циркове за телевизора. Важна е парата от нас работещите да се прибере по офшорки.
52
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кабинет с ГЕРБ_СДС+ПП_ДБ+ДПС ще изведе България много напред!
51
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Баща се връща от командировка и пита детето:Идвал ли е един чичко в къщи?Детето:Неее.А чичкото купи ли ти шоколадче?Дааа.Така Бойко предложи шоколадче на Асен Василев,предлагайки му да го направи финансов министър.Грубо,про.сташко и унизително!
50
12
 
5
 
! Отговори
falconetty преди 1 година
Както върви, Копейкин ще е следващия решаващ партньор за правителство. Но тъй като няма такъв вариант, Възраждане ще върви напред до победата! Да го дхат всички останали!
49
6
 
15
 
! Отговори
falconetty преди 1 година
България ще тръгне, когато лица като Костов, Доган, Борисов, Пеевски и всички под тях станат съквартиранти на Бай Ставри. ЦСЗ е техния следващ адрес, и Бг-то ще отпуши! Говорим за милиарди!!!! а нямаме детска болница, нямаме пътища, нямаме ....нищо..
48
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Коцето Копейкин ще изъплни ли своята съдба - да бъде Златен пръст? Друго може само да сънува иначе