Румен Радев към Пендаровски: Вратите ми са винаги отворени за него

По-рано президентът на Македония заяви, че няма диалог между двамата
12 апр 2023 12:20, Нели Христова
36
Румен Радев към Пендаровски: Вратите ми са винаги отворени за него
Снимка: БГНЕС

Президентът на България Румен Радев отговори на македонския си колега Стево Пендаровски, който по-рано днес заяви, че от няколко години двамата не са имали конструктивен диалог.

Още по темата

"Поне 10 пъти съм канил Пендаровски да посети България. Дори на 1 октомври съм съдействал РСМ да получи финансова помощ от ЕС за електричество. Аз разбирам болката на президента на РСМ, че аз бях човекът, който преди 2 г. постави пред европейските институции проблема за правата на македонските българи", заяви президентът.

"Аз успях да работя с всички европейски институции, така че вписването на македонските българи да стане задължително за начало на преговорите", добави Радев.

"Президентът на Северна Македония трябва да осъзнае, че това е в полза на неговата страна, за да скъса с идиогените на тоталитарното минало и да премине към демократизиране към страната", заяви президентът, след като депутатите не успяха да изберат председател на НС.

"Моите врати винаги са отворени за него", заяви Радев.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
госпожице, държа да Ви напомня, че България влиза в съюзи само с една цел : тяхното унищожение. Ако досега не сте го разбрала, жалко за фалшивото Ви самосъзнание.
8
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ошлайфали са се българските политици, вече не казват директно вън, сега казват, че вратите са отворени......хахахаха :)))
7
5
 
6
 
! Отговори
българка преди 1 година
Е, какъв диалог да има. Тяхната работа е - ще те питам нещо, ама сакам да ми кажеш "ДА". Щом не сме съгласни с тях, значи няма диалог. Те искат ние да се съгласим да ни мразят и плюят и даже да се радваме за това. Ами няма как да стане. Винаги България им е виновна, в себе си не поглеждат, не искат да отстъпят от имперските си амбиции. За какво им е този ЕС, да се върнат в Югославия и да свършва тази мъка - за тях е мъка. Ние си имаме история и сме в ЕС.
6
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Върти сучи ...и на български език "прича"(заради сръбската комунист-шовинистична идеология)...от български букви чете..( макар и леко осакатени поради "македонския идентидет..." - крадът и пренаписват от българската история и личности..заради "античното" си минало (от решението на коминтерна де за създаването..)Това си е географска зона ..с българско,албанско, малко гръцко и от бившите "югославянски" националности..- население..
5
1
 
4
 
! Отговори
Е как да скъса преди 1 година
с идиогените на тоталитарното минало,като той(Пендаровски) е типична рожба на тази система.Той е ЗАВИСИМ от много условности и само се прави на щраус,като си зарива главата в пясъка.Единственото правилно и ИСТИНСКО решение е да се отворят досиетата на тайните служби УДБА и КОС и да се види кой кой е и какви ги е вършил в Македония.Но едва ли точно Пендаровски ще посмее да го направи,след като е част от статуквото!
4
2
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
той не заслужава да се разговаря с него,докато хулиганските действия не престанът,защото се подкрепят от тях
3
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
това с отворените врати звучи неприлично
2
2
 
16
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
Пендаровски трябва да се игнорира, както е игнориран Путин. Това не е разбран човек. Чудя се, как се е настанил на тоя пост, а примерно хора като Любчо Георгиевски стоят в сянка и имат прояви са онв интернет пространството. На Пендаровски не врата трябва да се отваря, а да се затвори завинаги за тоя неук сърбоман.
1
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Йоло Денев президент.Тангра да бъде с нас.