Служебният кабинет не купувал самолети за ВСС, събирал оферти

Решението ще се вземе от Народното събрание
45
Служебният кабинет не купувал самолети за ВСС, събирал оферти
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Военният министър Димитър Стоянов обясни, че служебния кабинет не закупува самолети за ВВС, а събира оферти и целта е тези оферти да бъдат представени в Народното събрание и да се вземе информирано решение относно бъдещето на изтребителната авиация в България.

Още по темата

Той разясни това във връзка с информацията, че служебното правителство ще закупува самолети "Грипен" за армията.

"Още на 2 август заявих, че изтребителната авиация в България е в изключително тежко положение. Полагаме невероятни усилия, за да придобием шест двигателя от Полша. Разговорите вървят, в напреднал етап сме, но все още окончателно решение няма. Тези двигатели ще стигнат изтребителната авиация да се използва до края на 2023 г. Поканили сме 4 страни да ни предоставят оферти за самолети втора употреба от Швеция, Франция, САЩ и Израел. Към момента сме получили отговори от Франция и Швеция, а останалите две страни не са откликнали още на нашите писма и очакваме информация", обясни Димитър Стоянов.

„Към момента няма получена оферта от Швеция за закупуване на самолети от страна на България. Това не означава закупуване на самолети. След като се получат офертите, те трябва да бъдат анализирани, да бъдат представени в Народното събрание с прединвестиционен разход, да бъде одобрен проекта за този разход и чак след това да се направи договор, който също да мине през парламента", добави военният министър.

По думите му на базата на конкретните оферти се водят конкретни преговори, по време на които се изчистват всички детайли.

„Нашето желание е да купим втора ръка, но от компаниите зависи какво ще предложат“, уточни министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
7
 
! Отговори
@Камелия Цветанова преди 1 година
Какво е ВСС?
16
1
 
3
 
! Отговори
що бе преди 1 година
накрая пак ще получим от братята отатък голямата вода един ВВС /биг блек кок/ разбираш ли...
15
0
 
12
 
! Отговори
ами преди 1 година
Ако се купуват втора ръка те трябва да са Ф-16 за по лесна експлоатация после фигу ранта пак глупости върши
14
0
 
5
 
! Отговори
Лаврентий Берия преди 1 година
До Пхаха - престанете с тея пошли и ефтини популизми. Света гори! Няма как да караме без армия, а в момента е точно така. България никога не е била по беззащитна. Няма нищо общо между социалния и военния бюджет.
13
4
 
5
 
! Отговори
Лаврентий Берия преди 1 година
До Анонимен - спрете да говорите глупости! В България "никога не е време" за това! Само че, в момента сме като голи охлюви дори и сред съседите си. Сърбите ни отвяха. Засрамете се вече. И на Нинова простотиите край нямат. Само пенсионери ще храним! Не, че между социалния и военния бюджет има нещо общо. На 300 километра от нас бушува война! Ние пак се държим като селяни от далечната провинция които това не засяга. Не можем да продължаваме да неглежираме армията си. Срам ме е и от дедите ни.
12
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А онези американските на Баце пристигнаха ли? Или ги харизахме на Украйна
11
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А кой ги е упълномощавал да събират оферти за самолети?Радев за пореден път иска да си натопи мустака (да заблажи)с грипените
10
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво пазене по време на война човек.Нямам представа има или не нужда да се закупят тези самолети и дали е наложително.Но една държава трябва да покрива някакви отбранителни функции като минимум.Не задължително става въпрос за отбрана по време на война.Най-малкото трябва да има въздушна полиция.
9
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вчера: Служебния кабенет купува самолети.Днес: Служебния кабинет не купувал самолети...Хайде първо си научете уроците и си осмислете информацията която подавате, и след това се правете на журналисти. Свикнахте да ни заливате с недостоверни данни, чути-недочути, разбрани-недоразбрани, само писане да има и тъпанарски коментари. Това ви е целта и от това живеете-да разлайвате кучетата.
8
2
 
5
 
! Отговори
Augusto Pinochet преди 1 година
ТАКА Е ПЛАЩАМЕ НА АНГЛОСАКСИТЕ ТАКА СЕ ПРАВИ ЗАВИСИМА ДЪРЖАВА ОТ СВЕТОВНИЯ ОЛИГАРХАТ. НАШИТЕ ПОЛИТИКАНСТВАЩИ ИНДИВИДИ СА БЛИЗАЧКОВЦИ КАКВОТО ИМ КАЖАТ ИНВАЛИДИТЕ ТОВА ПРАВЯТ.
7
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А за зеления Чорап ще има ли самальот да хвръкне и той ?
6
3
 
9
 
! Отговори
Пхаха преди 1 година
Пари за социални помощи няма, пари за вдигане на заплати няма нито за пенсий,но за самолети и за други неща ( от които се взима комисионна ) има пари
5
0
 
7
 
! Отговори
Вангелчо преди 1 година
Самолетите много , а пилотите малко :)))Някой си играе на учупен самолет :)
4
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да, правилно сте го написали. Никой не купува самолети за ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ(ВСС). За тях се търсят само оферти за самолета, който ще ги превози еднопосочно до някой безлюден остров. Самолети се купуват само за БГ ВВС( да не се бърка с английската им версия).
3
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ама нали вече сме поръчали на САЩ , платили сме , ще поръчаме още и тях ще платим . Защо тогава не си взехме грипените , а се хвърлихме на ф-ките .
2
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ВВС били зле - всички са зле, крайно време е тези нищоправци военните да бъдат разкарани.Армията не е нищо друго освен едно голямо социално предприятие симулиращо някаква си отбранителна дейност - тръц.
1
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не е време за такива разходи. Освен това с 8-10 самолета какво ще пазиш при реална война?