Пикът на епидемията от COVID-19 ще е седмица след Великден

Борисов нареди масови проверки на пазарите заради дистанцията
Обновена: 9 апр 2020 16:35 | 9 апр 2020 14:39, Камелия Цветанова
271
Пикът на епидемията от COVID-19 ще е седмица след Великден
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Според премиера Бойко Борисов пикът на епидемията ще е една-две  седмици след Великден.

Заради това той призова хората сега да покажат самодисциплина, за да се мисли след това за разхлабване на мерките.

Още по темата

“Сега е моментът нацията да покажем, че сме самодисциплинирани, за да можем да дадем въздух“, коментира той.
 
Борисов съобщи, че с военния министър Красимир Каракачанов са подготвили три варианта за парада на Гергьовден, но все още е рано да се каже сценарий ще бъде осъществен.

Вариантите са при добра, лоша и много лоша ситуация.

Двамата ще проведат отново разговор по темата в края на месеца, за да решат, кой ще изберат.

Борисов съобщи още, че след като пазарите са били отворени вчера, там са се струпали хора.

Заради това е наредил на МВР шефа Маден Маринов да извърши проверки и ако се установи нарушение веднага да бъдат затворено тържището.

Според него има начин да се организират така неща, че да се спазва дистанция.

„От двете страни на пазара да има контрол и влизат по толкова хора, че да има разстояние между тях“, посочи като пример той.

„Ние сме едно и заради това всяко изказване започваме с умоляваме“, коментира премиерът.

Бойко Борисов коментира и темата с липсата на тестовете за коронавирус и отново потвърди, че цяла Европа иска да купи, но няма откъде.

„Като циганета се молиме, не само аз, но и премиери, и президенти“, посочи той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


271
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
0
 
13
 
! Отговори
Ловец на вампири преди 4 години
Пик ще има. Гарантирано от управата.
102
1
 
14
 
! Отговори
аз-ът преди 4 години
Хахаха....имало много болни ама нямало тестове,за да го докажат-Борисов виновен.Нямало вирус и болни,но нарочно ни репресирали,за да изглежда ,че има- Борисов виновен......Разберете се поне на къде да е насочена критиката.Утре ще обвините Борисов,че разсъда ви фалшив...Хахаха,еб***ти прогнилите мрънкачи--ако се съберем 2-3 човека и ти изпратим днешната ти надница от герб в размер на двайсе лева - обещаваш ли да не влизаш повече днес, че осмърдя форума ?
101
2
 
17
 
! Отговори
2021-ва година преди 4 години
От Щаба!Няма болни и умрели,последния зомбиран е умрял у тях от глад преди месец!
100
0
 
21
 
! Отговори
ОСТАВКА преди 4 години
Нека Борко да се наиграе сега, че какъвто и вирус да дойде пак, втори път ИЗВЪНРЕДНО положение няма да помирише.
99
12
 
10
 
! Отговори
до 105 преди 4 години
Е ти какво искаш от роби пликаджии (заплатата в плик цял живот), бе?! То 90% от мрънкачите са великите гастарбайтери, изритани от ЕС, защото слугинажът е мега ценен и незаменим. Нищо, че може да ги замени всяко създание със спряло развитие в трети клас. Именно тази група страхливци, която не може собствения си жалък живот да оправи и работи за жълти стотинки, сяда да мрънка и да прави революции. Ама само на приказки, разбира се. Дела няма никакви освен по Великденските трапези да надига чашата.
98
1
 
12
 
! Отговори
Ловец на вещици преди 4 години
Дава награда на този, който първи види пика - излет на Витоша в патрулка.
97
0
 
8
 
! Отговори
Шаши преди 4 години
Щом знаете, че пикът ще е 1 седмица след Великден- махайте карантината.
96
9
 
7
 
! Отговори
Василев преди 4 години
Българският селянин *** през тошово време ходеше гладен и гол, а сега реве, защото нямаше безработица и всеки получаваше кинти а не тодорживковски книжни фишеци!Велики и всемогъщи са англоскаоснските корпорации и банки!Сега има икономическа война САЩ и ЕС срещу Китай, а вируса е едно средство и оправдание за блокадите и спирането на цели производства!Българският селяни порост трябва да се определи, той европеец ли е , путинист ли е, живковист ли е, неосманист ли е???Агент Алказар Монро!ЦРУ
95
2
 
24
 
! Отговори
аз-ът преди 4 години
Така ще е то - пикът винаги ще е 2-3седмици напред и аха аха да разхлабим мерките....докато стадото възторжено блее..----аз ви казах бе - изпуснали сме го пика ! Затуй още от сега се готвим за следващата година . Няма пак да правим карантина да стресираме хората наново, ей вече и маски имате и дизефктранти... Ей го къде е март месец 2021
94
21
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Клавиатурните револиционери от форума на dnes.bg свалят Борисов шеста година вече.Хахаха....имало много болни ама нямало тестове,за да го докажат-Борисов виновен.Нямало вирус и болни,но нарочно ни репресирали,за да изглежда ,че има- Борисов виновен......Разберете се поне на къде да е насочена критиката.Утре ще обвините Борисов,че разсъда ви фалшив...Хахаха,еб***ти прогнилите мрънкачи
93
1
 
29
 
! Отговори
Бойко Борисов преди 4 години
ГРАЖДАНИ!!! Пикът на епидемията Ковид-19 ще продължи до кото усвоим и последните 10 млрд. взети на кредит . След това с радост ви съобщавам ,че вироса ще се изпари яко дим!!Всичко зависи от Президента и опозицията.Ако те не ни пречат с вземането на кредит толкова по бързо ще се справим с вируса !!
92
0
 
19
 
! Отговори
Възмутен преди 4 години
Не според Боко а какво са казали специалистите.Стига вече екранизиране на този човек.Не смея да пусна тв.
91
4
 
25
 
! Отговори
до 97 преди 4 години
И айде *** да видиш, драги ми смехурко, в Чехия колко души взимат заплатите си в плик! Защото тука ние с високите заплати в пъти над прага (около половин милион души) издържаме дребния тарикат и цялото МВР и малцинства, и администрация, който цял живот се осигурява на минимална заплата. Всичко в плик. После седнали да реват, че нямало пари. Е, за вас, пликаджии, няма и да има! Не сте заслужили и стотинка. Марш! Наглеци!
90
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С 600 заразени и тотален тест на полицаите в София от 0.02% минали болестта пика ще енякъде септември-октомври.Тоя пак дрънка глупости.П.П. Добре че Тато ви набоде задниците с БЦЖ че иначе щяхте сега да *** като *** след "Райт" както гинат в САЩ и Англия.
89
0
 
23
 
! Отговори
Мразя ФАЩ преди 4 години
Става въпрос за едни кинти!
88
1
 
27
 
! Отговори
избирател преди 4 години
Ама след,ВЕЛИК ДЕН през коя година?!Защото нали,Вие на всеки брифинг,обявявате пика след,една две седмици....
87
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Боко е квалифициран Ало- измамник. Иска само да ви вземе парите и ще ви пази от вируса да не дойде.
86
2
 
22
 
! Отговори
Винету преди 4 години
В Чехия чешкото правителство започва изплащане от другата седмица еднократна безвъзмездна помощ от 25 хиляди крони=1812 лева на всяко самоосигурено лице в Чехия.Общо 700 000 самоосигурени лица могат да си поискат сумата лично или по електронен път в клоновете на министерството на финансите.Чешкия премиер от словашки произход е завършил икономическия университет в Братислава специализиран в международна търговия. В България сумата която предлагат е подобна 1500 лева но назаем. Премиер-пожарникар
85
5
 
8
 
! Отговори
Василев преди 4 години
Пак ще имате този стандарт на живот , който сте имали, даже и по-голям, гарантирам ви го, и всичко се прави във ваш интерес, защото великите и всемогъщи англоскаоснски корпорации и банки са влезли в смъртноносна схватка с китайския червен дракон и битката е на живот и смърт!Който наддлее той ще определя световните правила и ще задва темпа на развитие за световната икономика!Но понеже сте селяни прости, защото нямате два грама акъл в главата, сега трябва да си изгладувате свободата!Кандис!ЦРУ!
84
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
обикновенно по филмите хората първо се заразяват и после стават зомбита, у нас първо се зомбирахме и сега чакаме да се заразим.Просто незнам толкова обидна дума, която е подходяща за този циркаджия