Борисов: На финала на преговорите за VW сме, следят се внимателно!

Премиерът посочи, че 31 български фирми произвеждат части за Hyundai
26 сеп 2019 07:00,
150
Борисов: На финала на преговорите за VW сме, следят се внимателно!
Снимка: Правителствена пресслужба

Преговорите ни за Volkswagen са на финала - останахме в района България и Турция, стана ясно от думите на премиера Бойко Борисов в изявление след срещата си с южнокорейския премиер Ли Нак-йон.

Министър-председателят посочи, че в България има 31 фирми, които произвеждат части за корейския автомобилен концерн Hyundai.

Още по темата

Бойко Борисов отново се спря на преговорите за строеж на завод на "Фолксваген" в България.

"Преговорите ни, на финала, на които в района останахме България и Турция, много внимателно се следят и в Южна Корея", заяви той, цитиран от "Фокус".

Бойко Борисов изрази надежда срещите с президента и премиера на Южна Корея да допринесат за сближаване на позициите между двете държави.

"Искаме частният бизнес в Корея да се толерира и да инвестира в България", посочи премиерът.

Борисов е благодарил за поздравленията на южнокорейския премиер за избора на Кристалина Георгиева за управляващ директор на МВФ.

Във връзка с обсъжданата през първия ден от посещението му тема за южнокорейски инвестиции в батерии за електромобили и акумулатори, Борисов заяви, че позициите на Южна Корея и България са се сближили.

"Надявам се и на цялата политическа подкрепа на колегите от правителството на Корея и в автомобилната промишленост", допълни премиерът.

От изявлението му стана ясно, че България и Южна Корея водят преговори и относно военно-промишлените комплекси, но реализацията им все още е далеч във времето.

Борисов отбеляза, че общи приоритети и за двете държави са образованието и културата.

"Именно заради това бих извел на преден план взаимоотношенията между нашите университети и академии", добави още той.

Премиерът Борисов припомни и вчерашната тема, свързана с желанието на България да засили отношенията си с Република Корея и в областта на туризма: "Искаме да прикачим директната връзка с Хърватия – Южна Корея и към нас, за да засилим и туризма между двете страни", обясни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
3
 
12
 
! Отговори
Съвет преди 5 години
До Анонимен 40 И твоята кола е произведена в Турция , ама не знаеш. Я се заинтересувай. По номера на рамата се разбира.
39
0
 
29
 
! Отговори
До 40 преди 5 години
В Турция отдавна се произвеждат Мерцедес и Тойота и бая европейци са си купили и не се оплакват! А и кака Данче купи рейсове за градския транспорт в София от Турция
38
2
 
31
 
! Отговори
Е защо? преди 5 години
Не стига, че италианците си изхвърлят *** в нас, ами сега остава да ни докара да правим батерии и акумулатори за автомобили и окончателно ще се изтровим! Не знам дали ви е известно колко отрови се съдържат в една батерия за кола???
37
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Драскачи събудете се, изоставате
36
2
 
18
 
! Отговори
Росенка Плевнелиева преди 5 години
А аз имам 10-ти дан по стра-пон-до. И други евроатлантически ценности притежавам.
35
23
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кой ли европеец ще си купи кола произведена в Турция?При положение,че може да си купи произведена в Европа?
34
1
 
7
 
! Отговори
Комунист отКеймбридж преди 5 години
"Мистър Старсъкс"Пази Божеот неграмотни комунисти."Добре, Starsucks, отличен шест(6) по английски. Продължавай да ми съкаш дедовия.
33
24
 
7
 
! Отговори
до 33 преди 5 години
В Измир е имало завод на Хонда или Тойота и японците са напуснали Турция.Не знам защо.Каква е логиката Фолксваген да отиде там?Това къде имало,къде нямало пазар не знам,но ако се прави у нас бих си купил нов VW.Ако се прави в Турция-категорично не! Познат се похвали как в Турция купил 50 часовника за 3 лева и щял да ги продаде за 1000!Затова никаква турска машина няма да си купя,та камо ли кола!Много фалшиви производства имат турците.
32
0
 
34
 
! Отговори
Изостанал преди 5 години
Алоууу, екипа!!!!!! Световните агенции съобщиха още вчера, че завода ще е в Турция. Айде, 8:30 сутринта е, пийте по едно кафенце и започвайте да преписвате новините, че сте изостанали.
31
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ньй-големи пoпулисти сa тези, кoито се боят, че вече медиите нямa дa ги oтрaзявaт и ще стaнaт непoпулярни. Не трябвь ли дa oткривaме бългaрски зaводи вместo немски или южнокoрейски ?
30
13
 
4
 
! Отговори
Mr.STARBUCKS преди 5 години
До Анонимен 32"Мистър Старсъкс"Пази Боже от неграмотни комунисти.
29
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никакъв завод на Фолксваген няма да има у нас. Нито пък на Хюндай. Това са предизбирни партенки. Първо: няма кой да работи в завода за автомобили.Второ: нямаме къде една ламарина да направим, камо ли цели шасита.Трето: няма пазар за коли у нас.Четвърто: твърде скъпа е енергията, а суровините са внос.Пето: паре нема, действайте.
28
0
 
42
 
! Отговори
ай сиктир преди 5 години
Както винаги в този сайт новините пристигат някога. Вчера се разбра, че според съобщение на "Ройтерс" за съжаление завода на VW ще е в Турция. Какво още трябва да се случи за да разбере и признае Винету, че за пореден път ни отсвириха или както винаги още не го е разбрал???
27
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"А между другото,към коя курортна дестинацияпътува днес правителстения самолетс Румбата ООН то !?"Мистър Старсъкс, ще получиш отговор като си купиш Фолксваген произведен в България или започнеш работа в новият им български завод. Демек никога, тъпакко.
26
33
 
4
 
! Отговори
Mr.STARBUCKS преди 5 години
И да лаете и да плюете, Борисов работи здраво.А между другото,към коя курортна дестинация пътува днес правителстения самолет с Румбата ООН то !?
25
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако не беше тъжно, щеше да е смешно...
24
1
 
39
 
! Отговори
4040 преди 5 години
Финала беше юни месец, строежа в Турция започна отдавана. Стига с тия заблуди на хората.
23
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мишелин и Шао Лин също ще строят два завода в България.
22
8
 
5
 
! Отговори
ДО 22 преди 5 години
ИДЕЯТА Е НОМЕР 1. ТО САМО В РУСИЯ БУДА ЩЕ ХВАНЕ ДИКИШ. НАЛИ ИМ Е ВАСАЛ.
21
5
 
35
 
! Отговори
Факт! преди 5 години
България е пример как не се прави и управлява държава.Пълна кло.ака *** за зеле не става от това подобие на държава.Всичко тука е пълна дупка и е толкова смешно и жалко че самото му съществуване поставя под съмнение интелекта на човешката природа.А този плоскочел на снимката без очила е плод на цялото нещастие на един смахнат народ който всъщност не е и народ а натрупване на плоскочели чието съществуване е напълно безсмислено.